ריקוד תימני קל

וגם "אל הגן" ו"מי לי יתן"

במעגל ניתן ללמד גם את בת תימן, דרור יקרא ואשליות (ריקוד תימני קל ומקסים של סעדיה עמישי)

עוז 2002

New member
../images/Emo45.gif מעניין...

את "תמה תמימה" לימדתי בשבוע שעבר והשבוע אני מתכוון ללמד את "גאולים". כך שאנו תמימי דעים. לרשימה של ריקודים קלים הייתי מוסיף את "החיננית" ו"אל הגן", וגם את "ושוב נצא לדרך" שלימדתי כריקוד ראשון...

עוז 2002

New member
אופס! אם מדברים רק על ריקודים

תימניים אז חלק לא רלוונטי כמובן..

ובתקווה שכאשר אתה

מלמד את "תמה תמימה", בחלק השני, אתה לא מלמד 2 צעדות תימניות לפני הסיבוב, כפי שרוב הרוקדים מבצעים בפועל.

ZEEVS1970

New member
נכון!../images/Emo45.gifאני למדתי שזה בעצם

כמו "געגועים" מהיר וממש לא צעדה תימנית אבל לדעתי המון אנשים טועים בקטע הזה וחבל כי כמו בהרבה ריקודים אחרים של מושיקו הרבה יותר יפה לרקוד את הריקוד הזה בצורה נכונה כולל אחיזת הידיים המיוחדת בחלק הראשון.

עוז 2002

New member
לא נעים להודות...

אבל כדי לא לסבך ריקודים פשוטים, אני "מחליק" קטעים מורכבים בלימוד ראשון, ונותן להם דגש יתר בחזרה.

עוז 2002

New member
אני חושב שזה מסרבל את כל הלימוד

וכשהרוקדים שולטים בריקוד באופן עקרוני הם פנויים יותר לדגשים ודקויות.

ידידי הצעיר.

עצה. אתה לא חייב לקבל: השלב של "פישוט ריקודים" - ז"א שינוי קל בצעדים בכוונה כדי להקל על הלומדים, הינו ראוי, לדעתי, בשני מקרים: 1. לילדי גנים ובי"ס צעירים מאד, שלאורך זמן יכולים לרקוד ריקודים בצורה פשוטה יותר כי אינם יכולים לבצע דברים מסובכים מאד. 2. מבוגרים מתחילים, בשלבי הלימוד הראשוניים. הריקוד תמה תמימה אינו מתאים למתחילים ממש. יש לדעת צעדה תימנית מהירה, שינויי כיוון, סיבוב מהיר, סגנון וגם... הצעדה המיוחדת המהירה שקיימת ב"געגועים" בקצב איטי יותר. אם הרוקדים שלך בשלב שיכולים לבצע צעדה תימנית מהירהף הרי שאין מניעה ללמד אותם את הצעדה המקורית לריקוד זה. ללמד אותם צעדה תימנית במקום הזה הינו השרשה של טעות נפוצה שלא תתוקן יותר לעולם וחבל.

למעלה