ריקוד הבטן

hooda

New member
ריקוד הבטן

ובכן : הקיים הבדל בין ריקוד הבטן לריקוד מזרחי ? ובכן קיים,- ריקוד הבטן הוא ריקוד אתני מסורתי מובע חן , ( עיסוק שאני עושה כפרנסה שנים ) נעשה אך ורק באזור הבטן והאגן עם שליטה מלאה בשרירים, וכן חלק קטן של שליטה באזור החזה, שכידוע אין בו שרירים,( החזה ניתמך על ידי שרירי הגב והשיכמות,) התנועות קטנות עיתים גדולות אני גם מכנה זאת רחבות (ראו ריקוד טורקי ושבירת האגן )כמובן שגם הרגלים משתתפות, ועל זאת אכתוב פעם אחרת .ריקוד הבטן; הוא ריקוד עתיק אתני מסורתי חינני מאד ומושך ולכן בארצות מסוימות נחשב כפיתוי לשלוחותיו.. המשתנה מעט מאזור לאזור אך קיים קשר דק וזהה ביניהם . נעשה אך ורק על כפות רגלים שטוחות דגש מיוחד על תנועות המותן זריקת המותן אחורה או קדימה סיבוב הבטן האגן,תנועות צואר וראש כאילו לשמוע סוד,כל הריקוד נעשה באמצעות שרירי האגן, בטן וקצת מאזור החזה מעלה כתפיים,כפי שהיזכרתי למעלה. אין עליה לקצות אצבעות (לעיתים מאד מאד נדירות )ואין פריסת ידים כבבלט דוגמאת קברט מצרי, אמרקאי, שבני משפחתי מכנים "בלט מצרי" שעיתים נראה כתרגיל אחת שתים שלש והופ וחוזר על עצמו (ביחוד הדראם סולו) הריקוד האתני מסורתי / הבטן-חינני -נעשה במקום מוגבל בליוי תנועות פנים תנועות צואר וראש קשר עין מעט תנועות ידים כדוגמאת הבעת רגש הלבוש כלל לא חובה אפשר גלביה שמלה ארוכה צעיף ויאלה הלב ניקשר למוסיקה והנשמה והגוף רוקדים יחדיו, אין צורך בטכניקה, אלא בנשמה ואוזן טובה, בריקוד הבטן עתיק אתני מסורתי חינני ההליכה מצומצמת כבטווח מעגל, כל האלמנטים נעים יחדיו אין סולו שימי , תיפוף, טקסים הכל נעשה במסגרת אותו הריקוד, אין כללי התנהגות כגון יד ככה ולא ככה ועוד,הוא פשוט ריקוד חופשי עם הזמן לדוגמא בארץ עם בא העליות השונות והשפעות מחול האתניות החדשות הוסיף ריקוד הבטן עתיק אתני מסורתי תנועות חדשות ממגזרי העליות נעשה יותר מופשט ויותר חינני,לשלוחותיו, בקיצור מגוון - לאור התגבות אראה בעם להוסיף ולכתוב בהרחבה על המחול המזרחי תודה הודא סוריא

תודה. זה מעניין ../images/Emo140.gif

אני אשמח לקרא את כל מה שיש לך לספר על הריקוד גם בהמשך. אורנה

tlingit

New member
איזה השקעה ../images/Emo57.gif כל הכבוד לך הודא

מאד מעניין. ממש נהדר להגיע לפורום ולראות הודעה כזו. כיף לקרא וללמוד. אישית אשמח אם תכתבי לנו עוד, זה נהדר.

ayelet 24

New member
בוודאי שלהוסיף ולכתוב בהרחבה

מאז שהצטרפתי לפורום שלכם הידע שלי הורחב פלאים. את כותבת בצורה מאוד ברורה ומעניינת וזה מצויין לידע שלי. איילת.

ayelet 24

New member
היי tlingit

אני תמיד כאן, גם כשאני לא רושמת כלום
. אני לומדת מכם הרבה מאוד ומאוד מאוד נהינת לקרוא אתכם
. איילת.

baladia

New member
that's great

please continu.. I also add this message to the recommended message list you see when entering the first page of the forum. if you chose to continue - please do so as "shirshur" to the same message.

למעלה