ריקוד אתיופי

א י י ב י

New member
ריקוד אתיופי

גדי לימד ביום ראשון האחרון ריקוד זוגות בקצב אתיופי מישהו יודע את שם השיר ?

AyeleDance

New member
מילים יפות (מאלה)

שיר מקסים מהפרוייקט של עדין רייכל - שרה: כברה קסאי אני אהבתי את הריקוד שגדי שילב בו אלמנטים אתיופיים(כתפיים)מעניינים אילת

א י י ב י

New member
גם אני אהבתי את הריקוד

אבל לצערי רוב מוחלט של הרוקדים לא תפסו את הקצב המיוחד

גם אני אהבתי את הריקוד של גדי

הוא לימד את זה במחנה הילולים. לדעתי, זה הריקוד היפה ביותר שהיה במחנה. יש בו מבנה הגיוני עם גדי סטייל. הטית גוף לצד וניתור כפול על הרגל. הסיבוב הפתאומי אל בן הזוג והכפיפה לקראתו לפני שנפרדים - מענין. ההתקרבות הראששונה והמשחק לצדדים, עם חילופי מבט - שובבי ההתקרבות השניה , כשעומדים פנים אל פנים , מול בן הזוג וזזים לצדדים - יפה ומצחיק. (אני רואה לנגד עיני את ההצגה של הריקוד - ירון בן שמחון וגדי, כשירון התכופף בהטיה עד למכנסיו של גדי... נו, עולנו צחקנו מאוד. גם הסיום - תנודות הכתפיים האתיופיות - קולע בול לסגנון השיר. זה ריקוד טוב לטעמי. יענקלה לוי

AyeleDance

New member
"מילים יפות"

בפורום העולמי "ריקוד" היה דיון ארוך על השם, מכיון שיש עוד ריקוד באותו שם לשיר אחר (לא בדקתי את הפרטים) בשירונט כתןב ששם השיר "מלים יפות מאלה"

אבישג10

New member
ואני הפוך...

זה אחד השירים הכי יפים שיש לאחרונה בעיניי, שיר אהבה של אישה לגבר. זה נדיר כי אם תשימו לב, רוב שירי האהבה הם של גבר לאישה. בכל אופן - השיר מדהים אבל הריקוד בלבל אותי מאד. אולי שבוע הבא כשנחזור עליו זה יסתדר לי. אני לא בטוחה עדיין שהריקוד "מתיישב" יפה על המנגינה. נראה...

הריקוד מתיישב יפה על המנגינה

צריך פשוט להקשיב לניואנסים של המנגינה ואז הריקוד הופך לקליל וכיפי, ומתיישב טוב על ה
.

e r e z 2005

New member
הריקוד נלמד אצלנו ו...

דווקא נקלט לא רע. בשביל ריקוד כזה, וכדי לאהוב ריקוד צריך ללמוד אותו טוב, לרקוד אותו כמה פעמים ואז מתחברים לריקוד ולשיר. למדנו אותו במוצאי שבת האחרונה במעלה אדומים. היום נרקוד אותו שוב ונראה אם הוא מתחבר ויושב טוב.

הריקוד הנ"ל נלמד אתמול בבית-דני

אך למרות שהייתי בהרקדה, הלכתי לשתות קפה..{לא לומד ריקוד חדש גם מתוך עיקרון וגם מהחוסר סבלנות..} ובת הזוג נשארה לצפות בעת הלימוד. כשחזרתי, היא הריצה אותי לרחבה לנסות ת'ריקוד, והסבירה לי תוך כדי... אז כן, יש בו אלמנטים לא אופייניים {כנראה בניסיון לשמר את את האופי האתיופי הקיים בריקוד} אך אני עדיין דישדשתי וקלטתי קטעים פה ושם. אני עדיין לא יודע לחוות דיעה על הריקוד משתי סיבות: 1. אני מאוד אוהב את השיר, ובמצב כזה יש לי הטיה של חוות הדעת {לטובה כמובן..} 2. הסתבר לי שהטעם שלי על ריקוד משתנה בהדרגה... כנראה שאני קודם כל צריך להכיר אותו טוב, וגם ""להריץ" אותו על הרגליים כמה פעמים. הממ..תגידו, סתם שאלה מעניינת: כמה רקדנים ממוצא אתיופים יש בריקודי עם? האם הכמות מייצגת את חלקם באכלוסיה? מהתרשמות שלי, בהרקדות בהם אני נוכח, לא ראיתי אף רקדן שנראה ממוצא אתיופי..

e r e z 2005

New member
למה ואיזה עיקרון?

אתה לא רוצה ללמוד ריקוד חדש, בגלל שהוא חדש או בגלל הריקוד עצמו? איך השארת את בת זוגתך לצפות ולא ללמוד לרקוד איתה. אני פשוט לא מבינה, אם היא ביקשה ממך, כשחזרת, לנסות ולרקוד, האם הצלחת? האם לא הרגשת מתוסכל שלא היכרת את הצעדים? הריקוד קצת מהיר ולדעתי, קשה להעתקה.

תגובה

א. אני לא לומד ריקודים חדשים כי זו דרכי להביע מחאה על שטף הריקודים - בין אם הם יפים או לא. ב. לא "השארתי" את בת זוגתי: קודם כל - אין לי בת זוג קבועה, למרות שאיתה כבר רקדתי מספר פעמים ואנו מכירים אחד את השנייה. דבר שני - זה נעשה בהסכמה הדדית {נו בחייך .. אני לא כזה חסר-נימוס...} ג. כן, די הצלחתי לרקוד את הריקוד. אין בריקוד קושי טכני אמיתי. מה גם שהריקוד נרקד לפחות 4 (!!) פעמים - נדמה לי.. {הזרקה ישר לוריד..}. ד. מתוסכל? הממ.. לא. אם כי יש מצבים שבהם אני מצטער שלא למדתי ריקוד לאחר שראיתי איך הוא מתקבל עם הלחן. אבל עדיין, לרוב, אני לא מצטער. במקרה של הריקוד הזה- לא חשתי תסכול.

אבישג10

New member
יש בזה משהו

למרות שלאחרונה, אם שמת לב שרק, לא לימדו הרבה בבית-דני. אולי כי באמת לא היתה השתלמות בארץ והמדריכים היו בחו"ל.... בכל אופן - היתה מנוחה נחמדה מלימודים, ורקדנו בשביל ליהנות. אתמול כשירון בן-שמחון לימד את הריקוד, מאד הופתעתי שזה היה השיר. הרי הם לא אומרים מראש מה הריקוד. הריקוד אכן קשה להעתקה כי הוא באמת מהיר, וחבל שלא למדת ולו אך בשביל בת הזוג, קבועה או לא. אני הייתי מתבאסת אם היית משאיר אותי לבד, אבל לא איתי רקדת... בכל אופן - שנמשיך לרקוד ונהנה, זה הכי חשוב. חג שמח!!

אז כנראה שאני ואת לא נתאים.. חיחיחי

ובהקשר הזה, אני לא רוקד כל ריקוד שאני יודע... להבדיל מהרוב {כך אני מתרשם..} שרוקד כל ריקוד שהוא יודע.. עם גישה כזו - איך ניתן לסנן ריקודים? ואתמול התמזל מזלי ורקדתי עם בת-זוג כייפית בסבב השני {בו נלמד הריקוד} ובסבב השלישי... רקדתי עם אחרת שהייתה ממש בראש שלי: עם הפתיח של כל ריקוד - אני והיא מסתכלים .. חושבים.. ומחליטים - רוקדים או לא רוקדים. אם אחד משני בני הזוג רצה לרקוד - רקדנו. אם שנינו לא רצינו - ישבנו. בהערכה גסה - רקדנו מעט יותר מחצי מהריקודים בסבב השלישי.

קורה, בעיקר בהרקדות מרובות רוקדים,

שעדיף לצפות בלימוד מהיציע ולרדת רק לתרגול הרטוב - בצורה כזו לפחות אפשר לראות את המדגימים בלי הפרעות...

25 דורית

New member
../images/Emo13.gifירון הדגים את הריקוד במירב

ממש התלהבתי ממנו!!! מחכה כבר שילמד אותו בשבוע הבא!! ואם כבר מדברים על מרכז מיר"ב ..היתה אתמול הרקדה מדהימה. היה איציק שהלהיב אותנו עם מופע בובות מקסים ולווה את כל הערב בתיפוף מקצועי על דרבוקה! היה כיבוד - פיתות היישר מהטבון ויין
שתרמו גם כן לאווירה. והכי חשוב רפרטואר ומרקיד מעולה! שנמשיך לחגוג ולהנות מהחגים ומההרקדות!

eysagi

New member
יופי של ריקוד לא שגרתי

עוד פעם גדי מוכיח כמה כשרון יש לו בחיבור ריקודים

למעלה