ריקודי עם- עמים ???

פלורנס1

New member
ריקודי עם- עמים ???

ידידי חברי הפורום, לאור הריקודים החדשים שהרבה מהם אינם על טהרת השירה העברית , הישראלית, וכבר לא ריקודי העם של פעם "ההורה ההי עם ההי" אשר לריקודים חדשים ישנם צעדים לקוחים מסוגים שונים של ריקוד ותרבויות שונות כגון , הסלסה, הלמבדה, פולקה וכו´ . בכל מדינה יש ריקוד עם המאפיין את המדינה שלה. כל עם והריקוד שלו, אך כפי שהזכרתי, האם ניתן לכנות את ריקודי העם שלנו בשם זה גם לאחר וזה לא ישראלי אמיתי , המילה "עם" מדברת על העם שלי, לפי התרבות שלי. גם לאור ש "ריקודי העם" נלמדים בארצות חוץ כריקוד עם ישראלי . האם לאחר כל זאת יש לקרוא לריקודי העם בשם זה?

יותר נכון לומר עמים

לריקודי העם היום אפשר לקרוא להם ריקודי עמים, כל ריקודי השורות משירים לועזים לרוב, הייתי אומר להפסיק ולקרוא לזה ריקוד עם . ריקוד עם זה כבר היסטוריה.

"ריקוד עם זה כבר היסטוריה"

לא צריך להגזים. עדיין יש היום ריקודים שמחוברים על שיר עברי, בישראל, עם צעדים "נורמליים". אתה יכול לעשות כמוני ולא לרקוד את ה"עמים".

ובכל זאת זה כבר היסטוריה

ריקוד העם הוא מתוך הווי העם וברגע שנלקחים הצעדים מעמים אחרים זה לא ריקוד עם .

צעדים מעמים אחרים

אני בטוח שתוכל למצוא "מקורות" של כל הריקודים מעמים אשר אינם העמים הידועים. בעצם יש מי שיטען שהכל בא מבני ישראל הרוקדים ("ותקח מרים הנביאה אחות אהרן את התוף בידה (ה דגושה) ותצאן (ותצאנה) כל הנשים אחריה בתפים (בתופים) ובמחלת (ובמחולות)"). הריקוד של עם כלשהו זה התפתחות של צעדים (שיכולים לבוא ממקום אחר) לאורך הדורות. אצלנו (בגלל ההסטוריה הצעירה) הריקודים נבנים (ונוצרים) היום. אני בטוח שתוכל למצוא יחודיות לריקודי העם הישראליים אם תרצה. תוכל גם לעיין במאמריהם ובספריהם של ד"ר צבי פרידהבר, רבקה שטורמן וגורית קדמן כדי לראות דיונים מעמיקים יותר על הנושא. "It´s all in the eyes of the beholder"

למעלה