ריקודי עם לצעירים?

ריקודי עם לצעירים?

שלום לכולם, אני חדשה כאן בפורום, והיה לי נחמד לגלותו. מביקורי בריקודי-העם שמתי לב שכמעט ואין צעירים בהרקדות הללו, דבר שהאמת תמיד הפריע לי מאז שהייתי ילדה ואהבתי ריקודי עם, ונאלצתי למצוא עצמי מחוללת עם אנשים בגילם של הוריי, וגם הביא לכך שבסוף אי-שם לפני מספר שנים גם הפסקתי לרקוד , ולא מעט בגלל זה (כל אחד הרי מחפש גם אנשים בני גילו, בעיקר בזוגות ...). האם ישנן הרקדות שבהן זה שונה ואיני יודעת עליהן? אשמח לתגובתכם. בינתיים שבת שלום..

אז ככה...

תודה לכל המתייחסים.. אני מאזור השרון, ובשלהיי שנות העשרים לחיי
בהגדרה שלי ל"צעירים" איני מתכוונת לילדים בני 11 אלא לאנשים פחות או יותר בני גילי.. בהרקדה באוניברסיטה הייתי פעם אחת, אך היה כל כך כל כך צפוף שאי אפשר היה להניף יד מבלי לחבוט בראשו של מישהו
זה תמיד כך?? בכל מקרה , אלה הפרטים. וכנראה שבאמת אין כמעט צעירים בריקודי עם.. שבוע קסום.

No name for now

New member
בעיה

גם אני מאזור השרון (בינתיים) ובשלהי שנות ה-20
קודם כל יש לא מעט רוקדים צעירים, השאלה היא איפה את מחפשת אני רוקדת באוניברסיטה, ההרקדה נחמדה מבחינה חברתית לבני גילי (אחוז די גבוה של 20-35). אין לי בעיה לרקוד עם בני זוג מבוגרים ממני או צעירים ממני, רקדתי עם אנשים בסביבות גיל 60 והיה לי בן-זוג בן 20, כל עוד לבן הזוג יש אנרגיות לרקוד איתי אין לי בעיה (איתי לא נחים הרבה). אין ספק שמאוד צפוף, מבחינתי זה הכי טוב שמצאתי אחרי שקלול כל הפרמטרים שחשובים לי. הרקדות אחרות עם צעירים: לאחרונה הייתי בהרקדה ביום שלישי בבית דני היו לא מעט צעירים (יותר ממה שהיו כשרקדתי שם בקביעות לפני 5 שנים), גם שם צפוף אבל פחות. אני אישית לא כ"כ אוהבת את המקום (ההרקדה בסדר מבחינתי) ערן ביטון מרקיד בימי שני בביכורי העתים בת"א, שמעתי שיש שם הרבה רוקדים צעירים, הייתי פעם במרתון שלו והיה מאוד נחמד ובאמת היו הרבה צעירים. אבל רוקדים שם על מרצפות, אחרי שעתיים כבר לא יכולתי לרקוד בגלל כאבים בברכיים (אבל אני סובלת מבעיות ברכיים כך שאולי אני לא מדד טוב). קצת יותר רחוק: הרקדה של יגאל טריקי בגבעת שמואל בימי שני (בית העם), בתקופת הלימודים יש שם המון סטודנטיות מאוניברסיטת בר-אילן. הבעיה היא שיש מעט מאוד גברים ולא צעירים במיוחד. רקדתי שם תקופה ארוכה וזו הרקדה נהדרת, אני לא מגיעה לשם יותר עקב אילוצי לוח זמנים. באזור יש גם הרקדות לבנות בלבד, ממה ששמעתי גם שם יש הרבה בנות צעירות. יש בפורום רוקדות שביקרו בחוגים של רויטל (ואת רויטל כמובן
) שיכולות לספר על ההרקדות, אני לא הייתי בהן אבל שמעתי דברים טובים
את ירון כרמל כבר הזכירו פה

לגבי גבעת שמואל, בית העם

יגאל טריקי מרקיד שם בימי שלישי, אכן בהרקדה הרבה בנות צעירות ומיעוט גברים, גברים צעירים - מחכים לכם שם.... אני מרקידה בבית העם בימי שני, הרקדה לנשים בלבד, שמורכבת גם בעיקר מבנות צעירות. זה נראה שבמגזר הדתי, ריקודי העם נפוצים יותר גם בגילאים הצעירים.

נכנס

New member
מחוללת באהבה../images/Emo141.gif

שבת שלום לך, יש צעירים בהרקדות אבל רק כמספר כף היד. ואני כל הזמן מבקש מהמרקדים להרקיד יותר מוזיקה חדשה שהצעירים אוהבים.לא להפסיק נוסטלגיה אבל במינון נכון, לדעתי כמה שירים בודדים, צעירים ונוער לא ירקדו שירים ישנים וחבל כמה חבל. שבת שלום לכולם והחלמה לראש הממשלה אריאל שרון.

דווקא אצלנו בהרקדה יש הרבה

צעירים וצעירות וגם כמה ילדים (כולל אחי הקטן שהוא בן 11) ותמיד יש לי עם מי לדבר. אם תהיי בירושלים ביום שלישי אז ההרקדה היא אצל בועז כהן במרכז תרבות.

דנדונה15

New member
גם אני...

אני בת 15 וחצי ורוקדת אצל בעז כהן ימי רביעי בעשרת.... ועוד כמה חברות שלי בגילי רוקדות איתי גם..

אני אעיד על מה שאני מכירה

בועז כהן במרכז תרבות עמים בעמק רפאים- צעיר ודינמי. גדי ביטון בבית דני ובאוניברסיטה- שתי ההרקדות צעירות ותוססות, אבל ההרקה באוניברסיטה יותר צעירה וגם יותר צפופה (שיקולי עלות-תועלת). בב"ש- אביב בן ישי- הרקדה תוססת, אבל אני לא בטוחה מה קורה בה כרגע, כי יש תחרות בינו ובין רפי זיו על לב הרוקדים, אז אני לא בטוחה שעדין רוקדים אצל אביב. זה מה שאני מכירה, ושמעתי שגם ההרקדות של ירון כרמל תוססות, אבל אני לא מכירה באופן אישי. שוב, תלוי באזור שאת גרה בו ותלוי בגיל שלך (לי למשל לא נח לרקוד עם ילדים בני 11 בהרקדה, אבל כל אחד ומה שמתאים ונח לא- כך שצעיר זה מושג יחסי...)

אני שמחה לשבח שוב את ירון כרמל..

גם בנושא זה אני חייבת להגיד שירון מהווה דוגמא טובה בנושא. בכל ההרקדות שלו (משגב וגן שמואל בעיקר) יש יצוג נכבד של צעירים.. אני מדברת על גיל צבא, עד 30 בואו נגיד שזה צעיר..וגם פחות.. אנשים בגילי. כיתה יב' שאם כל הלחצים מהביה"ס והעלויות (כן ! 25 שקל בשבוע יוצא הרבה בשבילי)יש חבורות שמתמידות להגיע, גם באמצע השבוע. וזה באמת משהו שאם רוצים לפעול לטובתו יש לי הצעת יעול אחת. כל מי שעד גיל צבא (שירות סדיר) ומתחת מקבל הנחה , כספית , כל שהיא... ואני מאמינה שיותר צעירים יגיעו להרקדות ויהוו דור המשך ויתנו חיים להרקדה! אתם טוענים שלא אוהבים שירים ישנים?.. טוב מה כל אחד והטעם שלו.. אני דווקא אוהבת.. :)

נכנס

New member
../images/Emo20.gifאודרי טוטו

אני תמיד שמח שיש צעירים בהרקדות. לגבי המחיר 25 ש"ח זה באמת הרבה. רקדתי אשתי ואני אצל שיקר ביום חמישי בנצר סירני אישתי סוטדנטית ויש הנחה של 50% במחיר. משלמים מחיר מלא ושבוע לאחר מכן לא משלמים. חבל שלא כול המרקידים נותנים הנחות לתלמידים חילים. ההרקדה של שיקר בנצר סירני נפלאה רוקדים שם ממש בכייף היתי רוצה שמרקידים יפרסמו בפורום כמה הנחה הם נותנים לסטודנטים ולא רק יפרסמו את ההרקדות שלהם תודה ושבת שלום לכולם

נכנס

New member
לכול המרקידים שבת שלום../images/Emo20.gif

רקדנו אישתי ואני אצל שיקר בנצר סירני. ואצל שיקר יש הנחה של 50% במחיר לסטודנטים. משלמים מחיר מלא להרקדה ושבוע לאחר מכן נכנסים חופשי. היתי רוצה ורוקדים נוספים ורבים רוצים שתפרסמו הנחות וכמה ובכך לעזור לאנשים שקשה להם לשלם 25 ש"ח להרקדה. שבת שלום ואולי תהיה הרקדה חופשית בשבת ברחובות מזכרת בתיה

UHUstick

New member
אצל ירון כרמל

בהרקדה חיילים משלמים בפעם הראשונה ופעם שניה נכנסים חינם! לדעתי זאת מחווה ממש יפה לחיילים. האם צריך לעשות את ההנחה גם לתלמידים? לדעתי לא.

למעלה