ריקודי בטן מרזים?

snopy1111

New member
ריקודי בטן מרזים?

נרשמתי לחוג ריקודי בטן בעזרת מנהלת הפורום שהפנת אותי לכתובת. יש לי שאלות בנושא: האם אני ארזה במהלך השיעורים (חשוב לי לרזות , יש לי בטן) האם יש המשך לחוג או שאחרי זה אני כבר אדע לרקוד יפה?

לא הולכים ללמוד לרקוד כדי לרזות

למען האמת, כאשר תלמידה שואלת אותי את השאלה "האם מרזים מזה?" אני קצת מתרגזת ואומרת שאם זו הסיבה שהגיעה חבל על הזמן שלה ושלי. כדי לרקוד את צריכה לקבל את עצמך ואם את לא משלימה עם המראה שלך לעולם לא תהני באופן מלא מהחוייה שהריקוד יכול להעניק לך.

באלאדיה

New member
לדעתי אין שום דבר פסול בלרצות לרזות

ולדעתי אין שום דבר פסול גם בשאלה - לחלקנו אין זמן רב להקדיש בערבי עבודה גם לריקוד וגם לחיטוב, ונחמד היה לדעת אם משיגים את שתי התוצאות בבת אחת. אני מכירה לפחות רקדנית אחת מהמפורסמות והמובילות בארץ (!) שמתייצבת באופן קבוע בשיעורי עיצוב וחיטוב - אז מה זה אומר שהיא לא נהנית באופן מלא מהריקוד?? ועניינית לתשובה - מניסיוני לא משהו
, צריך לגבות את זה בפעילות אירובית נוספת, אבל זה גם נורא תלוי במה שהמורה מעבירה. למשל אצלנו - יש שיעורים רגועים שאנחנו לא מזיעות בכלל, ופתאום יש שיעור "עצבני" שמרגיש לנו כמו ספינינג ואנחנו יוצאות נוטפות... ולשאלה השנייה - אחרי רמת מתחילות יש בינוניות, ואחרי זה מתקדמות.. פרה - פרה.

כנראה, לא הבהרתי את עצמי

אין לי בעייה עם הרצון לרזות - מי לא רוצה לרזות? אני מאוד מאמינה בשיעורי כושר,אירובי ועיצוב ועד עצם היום הזה אני מטפחת מאוד את הצד הפיזי, דהיינו חיזוק שרירים, הגמשה, סיבולת לב ראות גם בשיעורי פילאטיס, עיצוב, אירובי ויוגה לסירוגין. בשיעורים שאני מעבירה אני משתדלת לתת את הדעת גם על ההיבט הזה כיון שאני חושבת שרקדנית חייבת ביציבה נכונה , בשרירים חזקים ובכושר אירובי מסוים. כל הדברים האלה כולל הנושא של איבוד משקל יכולים להיות פועל יוצא של הריקוד אבל בטח לא המוטיבציה להתחיל לרקוד. הסיבה לכך שבעצם הריקוד יש הכרזה :"תראו הנה אני!" יחד עם השלמה ושמחה על מי שאתה . אני פוגשת נערות ונשים בחדר הכושר שמייסרות את גופן ,לא נהנות מהפעילות ושונאות את המראה שלהן (לא כולן כמובן!!)אחת מהן צעירה במיוחד אמרה לי : בתסכול :"אני כבר שמונה חודשים ולא מצליחה "לשרוף". אחת הנשים שאלה אותי "האם מורידים בטן בשיעורי ריקודי בטן?" נכון שיכולתי לתת תשובה דיפלומטית אולם בחרתי לענות ש"אנחנו רוקדות ושמחות עם הבטן שלנו בריקודי בטן" , היא התחלחלה בבהלה ואמרה שעם הבטן שלה זה יהיה ממש מגעיל. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

רזלה

New member
ריקוד בטן לא תרופת פלא להשמנה

אני תמיד אומרת לתלמידות ששואלות - שהן ירזו אם יאכלו נכון ובמידה... ואם יתמידו בפעילות גופנית כל שהיא וכמובן גם בריקוד בטן, הן ישרפו קלוריות...
הריקוד, לפחות כפי שאני רואה זאת, מחטב את הגוף ומחזק את השרירים. ומצד שני אנחנו בעד שחרור, גם של הבטן... אבל ריקוד בטן הוא לא ספינינג, הוא אמנות כמו כל מחול אחר
כדי לדעת לרקוד יפה, צריך לא מעט כישרון והרבה מאוד התמדה. וכל רקדנית, יכולה להמשיך ללמוד, גם אחרי שהיא עולה על במה והופכת למורה בעצמה. כך שתמיד יש המשך לחוג. ומה שיודעים בשנה הראשונה אינו דומה למה שיודעים בשנה השלישית והרביעית. והנה נשאתי נאום קטן, גם מבלי שהתכוונתי יעל

tlingit

New member
ברוכה הבאה סנופי ../images/Emo24.gif

אני שמחה לשמוע שאכן מצאת לך חוג ויופי שאת גם מצטרפת לכותבים בפורום
בעניין ההרזיה, כדאי לך פעם ללכת לראות את ההופעה של אביגייל קליין, היא מתייחסת לשאלה הזו באופן מאד משכנע (ומשעשע
)

שרקייה

New member
מנסיוני, ככמי שירדה ממשקל אגדי של

120 ק"ג, מה שמוריד משקל - זה להפסיק לאכול. או במתמטיקה להכניס פחות ממה שמוציאים. אבל... אין ספק שריקודי בטן עוזרים. סוג הריקוד הזה, שמאפשר התחלה הדרגתית של פעילות ועדיין קבלת תוצאות, מעודד להתמיד בו. וההתמדה - היא אם כל הצלחה בתחום ההרזיה. בהצלחה, גליה

למעלה