הגדר "חור"
יש אבצס? יש רקבון חלקי שיצר שקע? אתה יכול להעלות תמונה?
בעקרון צריך לטפל בפרסות בשני מישורים - מניעה וטיפול.
למניעת רקבון -
למנוע מהסוס שהיה ממושכת בתוך רפש רטוב. מים נקיים לא יגרמו לרקבונות, אבל בוץ, ובמיוחד כזה שמעורב בצרכים, כן. כנ"ל עמידה באורווה על מצע ספוג שתן. להקפיד על נקיון האורוות ולהקפיד שהסוס מבלה את עיקר שעותיו על מצע יבש ונקי (או לכל היותר במים נקיים / בוץ נקי).
לשמור על נקיון הפרסות - לנקות לפני ואחרי כל רכיבה בצורה יסודית, עם מנקה פרסות ומברשת.
ייבוש וחיטוא קבוע - אני ממליצה על "ספריי כחול" (חומר חיטוי וטרינרי בספריי, ניתן לקנות בחנויות לציוד רכיבה). אחרי נקיון טוב ויסודי של הפרסה, לרסס. אם לסוס יש נטיה לרקבונות, לרסס לעתים תכופות יותר, בייחוד בעונה הרטובה. אם הסוס כבר סובל מרקבונות, הייתי מרססת בכל רכיבה. אחרת, פעם בשבוע-שבועיים, לפי הצורך (כמה הפרסה קשה ויבשה בשוטף).
בנוסף, לטובת ייבוש, ניתן למרוח קטרן - תערובת שמנונית דמויית זפת - על הפרסה, אחרי ניקוי יסודי וחיטוי. כשהשכבה נשחקת, לנקות היטב ולמרוח שוב. אני פחות אוהבת קטרן כפתרון ביחס לספריי אבל הוא פתרון פופולרי ועושה את העבודה.
לסוסים עם נטיה לרקבון, ישנם מוצרים שמייבשים את הפרסות. כשהייתי בארץ יצא לי להשתמש באחד, אני לא זוכרת מה היה שמו, אבל זה היה בקבוקון התזה קטן שהיה צריך לנער כדי ליצור ממנו אמולסיה ממש לפני ההתזה, והוא היה חומר מעולה. עלה בזמנו 100 שקלים לבקבוקון וקניתי אותו בחמד לחי, אבל אני ממש לא מצליחה לזכור את שמו.
מומלץ להשתמש בשמן פרסות על קיר הפרסה כדי לחפות על הייבוש ולמנוע סדקים ושבבים בקיר הפרסה.
לטיפול ברקבון קיים -
כל הכתוב יוצא מנקודת הנחה שמדובר על רקבון קל בפרסה (בעיקר במחוגים) ולא משהו שכבר החמיר לפציעה / אבצס / צליעה. אם אתה לא בטוח, התייעץ עם איש סוסים מנוסה או וטרינר.
לנקות את כל הרקמה הרקובה עם מנקה פרסות או סכין פרסות
להשלים נקיון במים עם מברשת, עד שהפרסה נקיה לחלוטין ואין שאריות של רקמה רקובה
לייבש את הפרסה (לשפשף קצת במגבת ישנה כדי לספוג את מרבית הנוזל ולתת לפרסה להתייבש).
לרסס את כל המשטח התחתון של הפרסה היטב בספריי מחטא ("ספריי כחול" או מוצר דומה)
אם החריצים של המחוג מאד עמוקים כתוצאה מהרקבון, אני ממליצה לתחוב בתוכם חתיכות של צמר גפן נקי, להספיג בנוזל המחטא ולתחוב אותם היטב פנימה עם מנקה הפרסות (כמו שסותמים חור של אבצס). הם יכולים להחזיק מעמד בדרך כלל עד הרכיבה הבאה, ואז מחליפים אותם בחתיכות חדשות (שוב, מנקים טוב טוב את האיזור, מרססים בנדיבות וכו').
להקפיד על נקיון ויובש מעתה והלאה.