ריצפה מעץ אורן ?

avi5199

New member
מכיר משיהו שיתה לו רצפת פרקט מעץ משובח

עד שהיתה לו פעם אחת הצפת מים בבית מדליפה בצנרת. היום יש לו רצפת קרמיקה.

מדובר על חלל משחקים לילדים - לא כל הבית ...:)

מדובר על חלל מסויים ומה שרציתי לדעת היא לגבי השימוש בעץ אורן כעץ לרצפה מול הפרקט תודה

איריסג

New member
יש לי שני דברים להגיד בעניין הזה:

1. מכיוון שאמרת שמדובר על חלל משחקים לילדים - אני הייתי בכלל הולכת הכי רחוק - לכיוון הפרקט הסינטטתי. לילדים יש נטיה לקשקש על הריצפה לפעמים, לגרור רהיטים וכו' - עדיף אולי לעשות בשלב ראשון פרקט סינטטי שלא יכאב עליו הלב כשהם יעשו בו סבוטז'... (ואגב - אני מודעת לכל החסרונות של הפרקט הסינטטי - ובבית שלנו כל הבית יהיה פרקט תלת שכבתי. אבל האמת - אם אפשר היה לעשות בחדרי הילדים סינטטי שישראה בול אותו דבר ולא ירגישו הבדל - אולי הייתי עושה שם סינטטי. ) 2. ספציפית לגבי האורן - אני לא יודעת איזה טיפול בדיוק עושים לאורן שמשמש לרצפת פנים. אבל אחת הסיבות שאני מתכוונת להשקיע ברצפת הדק (לגינה) בעץ איפאה שעולה כפול מהאורן היא שהאורן מזדקן יחסית לא מי יודע מה, ולא זו בלבד - אלא שיש לו נטי הלפעמים להוציא שרף גם זמן ארוך אחרי ההתקנה, גם כשהוא מטופל (עץ ירוק). כאמור - אני מסייגת ואומרת שאני לא מכירה את האורן כ"עץ גלריה" לפנים הבית - אבל זו בהחלט נקודה ששווה לבדוק אותה.

בינא

Member
במידה ומבצעים באורן, רצוי שהעץ יהיה "מיושן"

ניתן לבצע רצפה מעץ אורן מיושן היטב (עבר טיפול לאורך שנים, עד שהפסיק לעבוד). רצפות כאלה היו קיימות בארץ עשרות שנים בצריפים השוודיים שהובאו לארץ מיד לאחר קום המדינה והחזיקו במקומות אחדים עד למאה הזו, אבל רק אלו שעברו טיפולי אחזקה טובים לאורך השנים. העץ המיושן המטופל ביותר יעלה לא מעט ומשתמשים בו בעיקר להכנה מתועשת של מסבכים לגגות. עץ הגלריה הרגיל הנמכר במחסני העצים, הוא עץ אורן שעדיין עובד, לא עבר אשפרה וייסדק ויתעוות לאחר ההנחה. למרות האמור, יש הרבה בתים בארץ עם עץ גלריה בגלריות שנבנו בבתים עם תקרות גבוהות בהן אפשר היה לבצע גלריה כזו והאנשים אוהבים את ההרגשה של חמימות העץ, גם אם נוצרו מרווחים בין הלוחות עם השנים. הבעיה עם מקום כזה לילדים היא שיש נטיה לדחוף כל מיני דברים למרווחים הנוצרים או שהולכים לאיבוד חלקים קטנים של משחקים ואז כל המשחק "לא שווה", אם זה קלפי משחק, אם פיונים או חלקי הרכבה... עץ גלריה בתוך בית ממוזג, אשר אין עליו אור שמש בקרינה ישירה ואשר יטופל מראש עם שמן עץ, ייצבע בלכה שקופה מהסוג המקובל בספינות, יכול להחזיק שנים. למרות כל האמור, במחירי הפרקט היום וטיבו, יכול להיות שעדיף לבצע פרקט, כי קל יותר להחליף, קל יותר לנקות ולתחזק וכמעט אינו סובל מהתכווצות וכתוצאה מכך היווצרות מרווחים בין החלקים.

talullah

New member
לאמא שלי יש רצפה כזו

כמעט בכל הבית ממש ממש כיף בחורף - נעים וחמים (הרבה יותר מרצפת פרקט סינטטי) בקיץ גם נעים קחי בחשבון שצריך לשאוב את הרצפה ולהשתמש בסמרטוט כמעט בלי מים. וכן - העץ "עובד" אבל זה נותן ממש אווירה נעימה נראה מצויים גם אם מקבל מכות - כי זה האופי של העץ

למעלה