ריצוף

ביתחדש2

New member
ריצוף

שלום ותודה לפורום שעוזר לנו רבות (לקרוא ולהחכים!)
אנחנו בונים בית באיזור השרון ורוצים להתקדם בבחירת הריצוף.
מכל הדברים והבתים שראיתי הכי אהבתי ריצוף בבית של חברה (הבית בן 10) שנקרא סומסום מכובס (30X30- מצרפת תמונה). בזמנו הם קנו את זה אצל "המומחה", וכשהתקשרתי עכשיו הם אמרו לי שאין יותר גימור מכובס אצלם.
האם יש למישהו רעיון איפה\מה אפשר למצוא משהו בסגנון?
הכיוון העיצובי של הבית הוא כפרי\יווני. המלצות? הארות? רעיונות?
וכן... אני יודעת שזה ריצוף סופג שרואים עליו הכל. לא מצאתי בינתיים משהו עמיד יותר שאהבתי.

אבי519

New member
אני קניתי במצר . אצלי כל הבית מרוצף שומשום

אצלי אמנם לא כזה "מכובס" אלא שומשום רגיל 40 X40 אבל מצר יותר אמינים מהמתחרים שלהם.
יש כמה דברים שצריך לשים לב
מרצפות שומשום זה תורה שלמה , כדי לקבל אחידות המרצפות צריכות להיות "טריות" ומאותה סדרת יצור אבל לא יותר מידי - יש איזה זמן שצריך להמתין מסיום היצור עד לריצוף כדי המרצפות יתייבשו מספיק אלב לא יותר מידי, אחרי זה מרצפות ש"עומדות" הרבה זמן במלאי, מקבלות גוונים שונים כתמים וכ"ד....ולכן אל תקני ממלאי ישן.
צריך להבין שמרצפות שומשום וטרצו זה כמו משהו חי , כמו עץ או שיש טיבעי.... אף פעם מרצפות שומשום לא יוצאות בדיוק כמו בדוגמה שאת רואה מראש.

ובגלל הבעיה שהן סופגות כתמים אני לא מציע לך ליישם מרצפות כאלה במטבח, בשום אופן , אני עשיתי את הטעות הזאת ומצטער עליה. לא עוזר הסילר והוואקס והפוליש ... הכתמים נספגים לעומק, זה נראה רע, ולא עוזר כלום.
אפשר בשקט לרצף את כל הבית בשומשום, חוץ מחדרי אמבטיה שרותים מטבח שאותם כדאי לרצף בסוג של קרמיקה או גרניט פורצלן.
בהצעת המחיר שימי לב שהפנלים מאד יקרים יחסית למרצפות .

ביתחדש2

New member
ריצוף

תודה רבה אבי!!
מה\מי זה במצר? יש לך מספר של איש קשר שם לתת לי?
יש סיכוי שאתה שולח לי תמונה או שתיים של איך זה נראה בבית? (מלבד הבית של חברה שלי לא ראיתי עוד בתים עם ריצוף שומשום).
המון תודה על כל הטיפים. ניקח את זה בחשבון... בעיקר את עניין המטבח!

אבי519

New member
תמונה - סליחה על הבלגן

זה היה לפני 10 שנים אז אני לא זוכר מספרי טלפון או אנשי קשר וכ"ד.

ביתחדש2

New member
מרצפות מבריקות

תודה רבה אבי. זה בהחלט הכיוון שלנו... משום מה אצלך זה נראה הרבה יותר "מבריק" מאשר התמונה שאני העלתי (מהבית של החברה שלי).
האם מרחתם משהו מיוחד שגרם לזה?

אבי519

New member
"סילר" , מעל מרצפות שומשום חובה למרוח סילר אחרת

כל טיפת מים נספגת ויוצרת כתם .
המרצפות מגיעות מלוטשות, אבל אחרי הריצוף ואחרי שהן מתיבשות מורחים עליהן סילר.
הסילר זה חומר שנספג לתוך המרצפת ואוטם אותה נגד כתמים. (עוזר נגד כתמים מתה קפה וכ"ד אבל במטבח זה לא עוזר)
אפשר אחרי הסילר גם למרוח וואקס , ואז זה עוד יותר מבריק. (אנחנו לא עשינו וואקס כי אז זה יותר מידי מבריק וחלק ויש סכנת החלקה )
את המרצפות האלה (מסוג שומשום וטרצו ) ניתן לחדש אחת לכמה שנים ע"י ליטוש ומריחת סילר או ואקס " ואקספוליש" .

למעלה