ריצוף טרצו

azaria

New member
לא עונה על השאלה.

מה ההבדלים בין שני סוגי המצע? מה היתרונות והחסרונות של כל סוג? באילו מקרים או תנאים רצוי חול, ובאילו עדיף סומסום? האם יש הבדל במחיר, בנוחות השימוש עבור הפועלים, בעמידות בפני לחות (כולל שיטפון ממש במקרה של נזילה בצנרת התת רצפתית), ושאר דברים מעשיים.

הבדלים בין סומסום לחול

ראשית ניתן לרצף בשניהם . ההבדלים הם כדלקמן מצע חול הוא מצע טוב יותר מבחינת בידוד חום - קור ואקוסטי לעומת מצע סומסום . לעומת זאת מצע סומסום הוא מצע טוב יותר מבחינת הובלת מים וייבוש מים . במה הדברים אמורים במידה וקיימת רטיבות קפלרית או רטיבות כתוצאה מפיצוץ בצנרת יותר קל לייבש מצע סומסום מאשר חול , ברוב המקרים שישנה רטיבות במצע חול אין מנוס מלהרים ריצוף ולהחליף את החול במצע חול יבש . יש הבדל במחיר המצע חול יקר יותר בימים אלה עקב מחסור של המשאב , מבחינת עבודה לא רואה כל שינוי במחירי עבודה בין סוגי המצעים . עזריה מקווה שעניתי לך

זהבה נ

New member
כל אבן טבעית סופגת כתמים ואינה פרקטית

יש היום אריחי גרניט פורצלן דומים לאבן הטבעית ומאוד עמידים אפילו יותר ממנה בחוזק ובאיכות הטקסטורה לטווח הארוך וחשוב לתת לזה את הדעת כאשר בונים אתמול ביקרתי בבית שנבנה לפני 9 שנים וראיתי את הריצוף שהוא שייש טבעי וכל כך מיוחד ובמקומות כמו מטבח ופינת אוכל יש כתמים שלעולם לא יוסרו כי הם נספגו באבן הטבעית ולעומת זאת באזורים פחות נשחקים כמו סלון הריצוף כל כך מדהים. עצתי לך לעשות את כל החישובים של החסרונות והמעלות לכל סוג ולהחליט בהתאם לצרכי בני הבית שאמורים להתגורר בו כי אם יש צי של עוזרות בית שעומד לרשות המשפחה כל יום שווה להשקיע בריצופים הטבעיים והמיוחדים יותר במידה ומחפשים מריצוף פרקטי, לא סופג כתמים ועם דרגת שחיקה גבוה ועמיד במיוחד הסיפור שונה וצריך ללכת לכיוון הגרניט פורצלן האיכותיים יותר האיטלקיים או הספרדים עדיפים. בהצלחה

ל י א ב25

New member
יכולה להעיד שאם יש דבר אחד טוב שעשיתי בבית

זה הריצוף טרצו.!.. אין לי כרגע זמן להרחיב. אני אכנס מאוחר יותר.

הרחב/י הרחב/י../images/Emo70.gif

הריני מצפה ומחכה
. ואשמח מאוד לתמונה שלהריצוף
(עדיין מתלבטת)

calya

New member
מילא מטבח ופינת אוכל...

נסי לגדל בן קטן (או בנים ברבים) שלומד להשתין בקשת בשירותים עם שיש או אבן טבעית. יש לי חברה שעשתה את הטעות. השירותים מריחים כמו משתנה ציבורית ואי אפשר להפטר מהריח, זה ספוג בריצוף.

bar 23

New member
אלוהים ישמור!../images/Emo2.gif

אפשר לפרט על איזה סוג ריצוף מדובר? מה הכוונה לשיש/אבן טבעית?

calya

New member
אני יכולה לשאול... אבל זה שיש טבעי כלשהו.

בד"כ שמים סילר על השיש או האבן ואז זה אמור למנוע ספיגה אבל הסילר נעלם מהר מאד (בעיקר אם משתינים עליו לדעתי
) ואז האבן סופגת ריחות, נוזלים, כתמים....הכל. בגלל זה - רק גרניט פורצלן. לא סופג, לא נשרט, לא מוכתם ומגיע בכל סוג של גימור, כולל כזה שנראה בול כמו שיש.

זהבה נ

New member
ובמקרה גם האסלה תלויה כך שהשלולית למטה

ניראית כאילו העוזרת שפכה בטעות ולא ניקתה את חומר הניקויי... לעתים לא קרובות יש כאלו שמתאפשר להם לבנות בית בפעם השניה ואפילו השלישית ואז מתקנים את כל הטעויות או הנפילות וזו החוויה המתקנת שלא כל אחד זוכה לה.

Z ליאור

New member
הכל עניין של השקפה...

לנו יש אבן טבעית בבית שהיא כלכך יפה ונותנת תחושה חמה ,בבית החדש אנו מתכוונים לשים חלילה . נכון האבן סופגת עובדת ומרקמה משתנה משהו ולדעתינו זה כל היופי באבנים ,שיש .

למעלה