ריצוף חוץ - צפחה?

• פותח הנושא Taub
  • פורסם בתאריך

Taub

New member
ריצוף חוץ - צפחה?

יש לנו כ-100 מטר גינה אחורית ורצינו לרצף כ30-40 מטר שטח שיוצא מהסלון (הסלון עם פורצלן 50x50). אהבנו מאוד את המראה של צפחה. רציתי לשמוע מה אתם יודעים/אומרים על הצפחה? והאם יש רעיונות אחרים מומלצים לריצוף חוץ?

Gali1973

New member
צפחה אמיתית-לא כ"כ מתאים לחוץ

לפחות לא הצפחה שאני ראיתי שריצפו בה בית שלם. המראה היה מדהים, אבל זו אבן מאוד רכה, סופגת ופגיעה מאוד. יש לי שולחן עם אבן ציפחה ואני צריכה מאוד להיזהר כדי לא לחרוץ אותה. בקיצור-לא נראה לי שמתאים לריצוף חוץ.

Taub

New member
תודה. המלצות לריצוף חוץ 30 מטר?

1. תודה על התשובה. 2. באלוני טוענים שאין בעיה עם הצפחה בחוץ אך רוחמה שרון טענה שהיא מתפוררת ומסוכנת לבית עם ילדים. יש עוד דיעות??? 3. אני חוזרת על השאלה בהודעה המקורית שלי - היש רעיונות אחרים יפים ופרקטיים??? תודה.

uvls

New member
ציפחה בחוץ

הציפחה אכן נוטה להתפורר קצת ולספוג ובתנאי חוץ הבלאי יהיה מואץ. בכל מקרה, כמו כל האבנים הטבעיות היא תמשיך להתיישן ולהגיב לסביבה, וסביבת חוץ היא "מאתגרת" יותר. מצד שני, חלק מהחן של חומרים טבעיים הוא האופן בו הם מתיישנים. או שאוהבים את זה או שלא. ניתן להשתמש בצפחה גם בחוץ, רק שכדאי לקחת בחשבון שהיא לא תיראה "כמו חדשה" לאורך זמן (וזה נכון גם לגבי צפחה בפנים הבית). לגבי המלצות - זה תלוי בטעמכם. הכל בא בחשבון, מאבן טבעית או עץ ועד גרניט פורצלן ובטון. ככלל, לא תהיה הרבה משמעות להמלצה מבלי לראות את האריחים בפנים הבית, את החצר ואת הקשר בין הפנים לחוץ.

Taub

New member
תודה+שאלות

א. תודה ב. קצת רקע בשביל המלצות: אנחנו מאוד אוהבים מראה של אבן טבעית - אך בגלל עלויות ומחיר מצוין שקיבלנו על פורצלן - הלכנו על פורצלן (Jerusalem של אלוני אם משהו מכיר). ג. יש אבן טבעית שמתאימה לחוץ אבל סבירה? ד. מה זה בטון בעצם? יש לכם תמונות? לינקים? ה. מה הכוונה שצפחה לא תראה "כמו חדשה"? לא סביר שארצף מחדש תוך כמה שנים אז האם זה יהיה ממש מכוער? האם זה יהיה מסוכן לילדים בגלל שברים רבים?

במבינון

New member
למה לא גרניט בדמוי מצפה חא מבריק?

המחיר זה האריח הזה בגודל 45/45 הוא 60 עד 70 ש"ח למ"ר. אבן טיבעית דורשת טיפול לאורך השנים ובמיוחד אם היא בחוץ. ערן.

למעלה