ריצוף חוץ או דק

gevayu

New member
ריצוף חוץ או דק

שלום לכולם. אני בשלב התכנוני ובדילמה לגבי משטח החוץ. מתלבט בין לעשות משטח דק או משטח מרוצף. הבנתי שמצד אחד אני יכול לעשות משטח מרוצף אבל צריך בשבילו משטח בטון ורצוי מאוד שיעשה בחגורה הכללית של הבית + יסודות (מה שעולה לי המון כסף) אבל מהצד השני, אני יכול לבחור בדק ואפילו לא חייב לעשות לו כל משטח אלא להתקין ישר על האדמה. מה הבדלי המחירים והאם אלו הן באמת האופציות הרלבנטיות? תודה

binbal3011

New member
משטח בטון לא יעלה לך יותר מדק

אתה יכול גם לרצף ללא בטון על משטח חול זה אמנם פחות רצוי אבל אפשרי אם יש לך מגבלת תקציב. תבדוק עלות הבטון + ברזל - למיטב ידיעתי אין צורך ביסודות

gevayu

New member
מכיר את האופציה הזאת

אם אני לא עושה משתלבות אלא ממש ריצוף חוץ, לפחות ממה שאני מכיר, מהר מאוד המשטח שוקע ונהיה לא אחיד והמרצפות עליו מתנתקות מהפאנלים וגם מתנתקות מהמשטח ומתחילות "לקפוץ".

זהבה נ

New member
אצלי את המשטח למרפסת מהסלון חיברנו ליסודת

ומעליו מתוכננת הפרגולהץ שאר השבילים אנו מתכננים מאבן משתלבת שלא נבחרה עדיין סופית כי יש לי הרבה משטחי חוץ במשתלבות שיונחו על מצע כורכר מהודק. אכן יותר יקר זה משטח מרוצף המחובר ליסודות אבל גם עליו אפשר לעשות דק ויותר טוב שלא ניתן לכל החרקים להיכנס תחת הדק והמשטח מבטון יותר מומלץ ויחסית אם זה נכנס ליסודות הבית זה מייקר את העלות של השלד בלבד אבל מההתחלה מסיימים עם נושא המרפסת ונותר לרצף אותה וכאשר מרצפים על בטון מחזיק לאורך שנים רבות. בהצלחה

gevayu

New member
מכיר גם את האופציה הזאת

ולכן מתלבט כי פרט לתחזוקה בפעם ב... של הדק, אני לא חייב לעשות לו את הבטון הזה. מספיק לשים איזשהי יריעה מתחתיו ולהתקין אותו בלי כל בטון - עם יסודות או בלי. לא כך?

פיטנגו4

New member
משטח חוץ מחובר למבנה?

לי זה מוזר, אבל קטונתי... מהניסיון שלי עושים הפרדה. אבל אם זה באישור מהנדס אז זה כנראה בסדר. מישהו מהמומחים כאן יכול לספר לי מתי כן מחברים ומתי לא?

Z ליאור

New member
לא מומחה....

אני מניח שהמשטח המדובר הוא על כולנסאות ויוצקים אותו יחד עם ריצפת הבית (כמובן שדואגים לשיפועים נכונים ,והגבהה בבכניסה ) זה המשטח החזק והיציב ביותר ועדיף על כל צורת חיבור אחרת .

פיטנגו4

New member
תלוי מה יש בבית

אי אפשר לנתק, לא מחשבתית ולא ויזואלית, את משטח החוץ מריצוף הפנים. אם בבית יש פרקט - יהיה מאד יפה לעבור לדק. אם בבית יש קרמיקה - אפשר לרצף במשהו דומה גם בחוץ. המטרה: המשף ויזואלי ואשליה של מחרב פנימי גדול יותר, חיבור הפנים והחוץ. כתבתי על הנושא הזה המון פעמים בהרחבה, אתה מוזמן לחפש.

למעלה