ריצוף ג"פ דמוי פרקט

lin2013

New member
ריצוף ג"פ דמוי פרקט

שלום לכולם,

אנו עומדים לקנות ג"פ דמוי פרקט (רצ"ב הדגם).
ניתן לבחור מספר מידות כאשר ככל שהמידה גדלה המחיר עולה.
כדי לחסוך בחרנו 15\60.
מדובר ביחידת הורים ורוב הרצפה מכוסה במיטה הזוגית.
השאלה היא: האם בחירת מידה 15\90 נותנת אפקט גדול/מרשים יותר? ההפרש במחיר כ- 2,000 ש"ח, השאלה כמה ההבדל משמעותי?

תודה לכל העונות!
לין

meravsade

New member
וואוו

מאוד חשוב לי לענות בפורום הזה -את אותן תשובות שהייתי נותנת ללקוחו תשלי : אבל עם לקוחות זה מעט שונה בעיקר כי אני יודעת את התקציבים שלהם ואיפה המקומות שהם מוכניםל התפשר ואיפה לא 2,000 שח לחדר שינה ממוצע של נגיד 14 מ"ר? זה הבדל די משמעותי למי שתקציבו מחושב בקפידה. מצד שני 30 ס"מ -כן הם משמעותיים מדובר על להאריך את האריח ב 50 אחוז ובטח תתקבל תחושה יותר אמיתית של פרקט. ופה זה בדיוק המקום שהייתי אומרת ללקוחות שלי -כעת תחליטו אם את ה 2000 שקל אתם רוצים להשקיע באריח מרשים יתר או -אולי -אסלה סמוייה...כיור יותר יפה - חיפוי מטבח מרשים יותר???
אז כן האפקט מרשים יותר -אבל את ההחלטה התקציבית רק אתם תוכלו לקחת

ואני? כמעצבת? הייתי בכלל אומרת לכם -למה דמויי? לכו על הדבר האמיתי -פרקט אלון תלת שכבתי -יש לי תחושה שתשלמו את אותו המחיר כמו לפורצלן שבחרתם ( לא גרניט!! אין דבר כזה גרניט פורצלן..)

mikedoron02

New member
איך יודעים להבדיל בין ג"פ לקרמיקה

קנינו אריחים שהמוכר טענה שהם ג"פ אבל איך אני יודע שהם לא קרמיקה "רגילה" מלבד מילותיה של המוכרת ?

meravsade

New member
איך יודעים

ראשית יוצאים מתוך הנחה שאין לה אינטרס לשקר...
שנית אין מוצר בעולם שקוראים לו גרניט פורצלן -יש פורצלן -גרניט זה סוג של אבן טבעית בכלל -רק בארץ מישהו המציא את המושג הזה

אם מדובר על חיפוי זה לא ממש משנה -אם זה פורצלן או קרמיקה
קרמיקה לא מתאימה לריצוף היא שבירה. יותר

פורצלן שנעשה בשריפה אחת ניתן לראות בקנט שלו שאין עליו זגוג ואם הוא נעשה ב 2 שרפות נראה תפר קטן בין הבסיס לזיגוג אבל הבסיס יהיה תמיד בהיר
קרמיקה? רואים את הגוף עצמו שעשוי מחרס ועליו רואים את הזיגוג שנעשה בשריפה שנייה והחרס-בסיס יהיה כהה\אדום\חום

מאחר ומדובר על שני מוצרים שונים לגמרי -ולא על מוצר אחד מובחר ואחד נחות- אין דבר כזה קרמיקה "רגילה"

נכון קרמיקה חלשה יותר אבל לא בגלל שהיא נחותה יותר אלא בגלל שהבסיס שלה הוא חומר חלש יותר

ג"פ זה סוג של קרמיקה משוכללת

בארץ מכנים את אריחי הפורצלן בשם "גרניט פורצלן", כפי שמרב ציינה, אין קשר בינם לבין החומר הטבעי גרניט.

למרות שזה לא מקובל בימינו, אפשר בהחלט לרצף עם קרמיקה, הרי עד לפני 12 שנים כולם ריצפו את הבתים עם קרמיקה פשוטה
קרמיקה היא בעצם חרס מצופה. החסרון שלה הוא השבירות.
הגרניט פורצלן (להלן:ג"פ) הוא בעצם קרמיקה משודרגת. הוא עמיד יותר, לא סופג, אטום, וניתן לחיתוך מדויק וישר, שמכוונים אותו בעזרת קרן לייזר (הקרן לא חותכת, רק מסמנת).

יש אריחי ג"פ שכל כולם עשוי מאותו חומר, והם נקראים full body. האחרים עשויים חומר בסיס פורצלן ועליו ציפוי.

הרוב המוחלט של אריחי הריצוף שנמכרים כיום הם ג"פ. אם המחיר זול באופן קיצוני, יתכן שזה קרמיקה.

meravsade

New member
אלופה את!

חשבתי שאני היחידה בארץ עם דוקטורט בבלטות.... ( פשוט עבדתי בתחום כמה שנים) אבל דרך אגב היום יש גם פורצלנים במחירים מצחיקים -רק שהם לא FULLBODY
אני תמיד גם מסבירה לאנשים שפורצלן זול -אין הדבר אומר כלום על האכות שלו -אלא בעיקר על העיצוב שלו ( ופה אני יכולה לתת הרצאה על למה אריח איטלקי גם אם הוא מיוצר בסין יהיה יקר יותר מאריח סיני שמיוצר בסין - עיצוב רבותי עיצוב)

lin2013

New member
תודה :) למה לא הלכנו על הדבר האמיתי?

אנחנו מתכננים יחידת הורים עם חדר רחצה בעל דלת שקופה + יציאה גדולה למרפסת (עם וטרינה).

החדר עצמו לא ענק וחשוב לנו ליצור אשליית גודל ע"י ריצוף אחיד בכל המשטח. ולכן לא יכולנו ללכת על פרקט אמיתי (שכן כפי שציינתי הריצוף ישמש גם לחדר הרחצה וגם למרפסת).

תודה רבה על תשובתך!!! אני כתבתי את השאלה שניה לפני ששלחתי תיקונים אחרונים להצעת המחיר של החנות והתלבטתי אם לבקש את השינוי או לא... נטיית הלב שלי עכשיו היא כן לבקש לשנות למידה הארוכה יותר...

תודה בכל אופן

למעלה