ריצה / הליכה בשפוע

Samsara

New member
ריצה / הליכה בשפוע

יש גישה כזו שאומרת שבזמן הליכה / ריצה על המסילה, עדיף להיות בשפוע של כמה מעלות כדי למזער את הנזק למפרקים. האם אימון בשפוע "בריא" יותר למפרקים? איך השפוע משפיע על המפרקים?
 

אלי ו.

New member
נראה לי שהכונה לקבל עבודה

בעצימות גבוהה יותר בלי להגביר מהירות. בעיני לטכניקה של הריצה יש הרבה יותר השפעה על בריאות המפרקים מהקצב. את ראית את החבר´ה שרצים וכל צעד נשמע כמו עדר פילים, לעומת אצנים למרחקים ארוכים שכמעט מרחפים מעל הרצפה.
 

Samsara

New member
טכניקת ריצה

כנראה שלטכניקה אכן יש משקל גבוה. יש סרטון שחוזרים ומשדרים בנשיונל ג´יאוגרפיק, על ריצה ופיתוח נעלי ספורט - יצא לך לראות? הראו שם איזה רץ מרתון אחר, אמריקאי לבן (להבדיל מהאפריקאים) שרץ יחף ריצת מרתון. הראו את כפות הרגליים שלו בסוף הריצה - רכות וחלקות כמו רגל של תינוק! אבל לגבי השפוע - מענין אותי עד כמה זה נכון, או שזה עוד איזה מיתוס, והאם יש לזה הסבר ביו-מכני. זה שזה מוסיף מאמץ, זה ברור. ואפרופו נשיונל-ג´יאוגרפיק - נדמה לי שיש להם עכשיו תכנית קבועה בנושא "מדע הספורט" בימי שני בשעה 22:00. ביום שני האחרון זה היה על אתלטיקה - מאוד מענין! איך המדע מתגייס לשיפור ביצועים ותוצאות בענף האתלטיקה.מומלץ!
 
השיפוע הידוע

שלם לך בקר לשיפוע ההסבר היחידי שנראה לי הוא שכאשר נמצאים בשיפוע, פלג גוף העליון נוטה לפנים ,כלומר מעביר משקל לפנים כדי לפצות על שיווי המשקל של הגוף (רפלקס כדי לא ליפול).כאשר הכפיפה לפנים מתבצעת בעמוד השדרה אין הרבה הבדל , מהליכה במישור. אבל כאשר מתבצעת כפיפה של העגן (גו ישר כמובן). שריר הhamstring נמתך יותר.(טלויי בגמישות ) וכאשר נוצר מתח על השריר ,המוח יפצה את השריר על ידי כפיפה יותר גדולה בברך, בעת כפיפת הירך לפנים. לכן יש שיכוך יותר טוב, אשר מוריד את האינפקט מ המיפרקים (עקב,ברך,ירך,עמה"ש)וזה כבר יותר טוב.
 
המשך

אבל יש המון דעות ומחקרים שחלקם יאשרו זאת וחלקם יסבירו בצורה הכי ברורה את ההפך, אז הכי טוב ללכת או לרוץ איך שמרגישים וליהיות מודעים ורגישים לגופנו.
 
שיפוע

שאלה יפה ! המטרה העקרית היא כפי שאלי ציין היא לתת קושי נוסף לאנשים שמעדיפים ללכת או לא יכולים לרוץ. לפני שנכנס לניתוח התנועה קחי בחשבון שאני נכנס פה לדקויות שרובם לא יורגשו ע"י המתאמן וביחוד בשיפוע של עד 5 מעלות. מפרק הקרסול - בשיפוע נבצע מתיחה של שריר הסוליה ושל שריר התאומים וע"פ עקומת אורך מתח נפתח יותר כוח. בנוסף שיפוע גבוה יגרום לעבודה של הדוריפלקסור (השרירים שמבצעים כפיפה גבית) שהם שרירים אנטגוניסטים לשרירים שמבצעים כפיפה כפית. ישנה אפשרות שהמתאמן ירגיש כאבים בחלק הקדמי של השוק - תופעה זו נקראת קומפרמנט סינדרום ונגרמת עקב הצטברות דם במעטפת של החלק הקדמי בשוק. מפרק הברך - בגדול אין כמעט הבדל, ניתוח מעמיק יראה כי בשיפוע הכפיפה בברך תהיה גדולה יותר ולכן ניתן להסיק שהלחץ על הברך יהיה גדול יותר, אבל כפי שציינתי זה זניח. מרכז הכובד - על מנת לשמור על מרכז הכובד נבצע הטיה של הגוף קדימה דבר היכול לגרום ללחץ גבוה יותר בגב או מתיחה של פושטי הירך. ההטיה קדימה תגרום בנוסף ירידה בנפח הראות דבר שיכול להשפיע על היכולות בעצימות גבוהה. זהו זה
 

אלי ו.

New member
זה מזכיר לי הודעה שהיתה כאן

כשהלכת לשחק בחיילות. נדמה לי שזה היה עמית שהביא מחקר על תופעת לוואי של קריאטין. היות והקריאטין סופח נוזלים לשרירים, והמעטפת הקדמית של השוק לוכדת את השריר ב"קופסא", אתלטים שלקחו קריאטין נוצר אצלם לחץ פנימי במקום כי לשריר לא היה מקום להתרחב. המאמר לא אמר זאת, אבל נשמע שהתופעה הפיכה.
 
מענין !

אני לא שמעתי על זה ולא לכל השרירים יש מעטפת. הדבר נפוץ בעיקר בשוק ובאמה. מה הכתובת של הקישור ? (אני מתעצל לדפדף
)
 

אלי ו.

New member
הקישור

וזה היה ליאור ששלח את הכתבה http://www.purepowermag.com/samples/pdf/creatinedanger.pdf
 

tommythecat

New member
אכן...

גם אני זוכר את המאמר הזה והוא מתיישב לי אם מחקרים שטענו שרוכבי אופניים שלקחו קריאטין סבלו מלחצים והתכווצויות שרירים ברגליים. יוסי
 

אלי ו.

New member
רוב התכוצויות השרירים

כתוצאה מקריאטין יכולות להמנע ע"י שתיה מספקת. הכתבה מסבירה את הלחץ הפנימי.
 

Samsara

New member
אז אם כך משתמע שזה בדיוק להיפך

תודה על התשובה והניתוח המפורט. אז ניתן לומר ששיפוע מוסיף עומס למיפרקים?
 
למעלה