ריפלוקס????

מ י ר ב ב

New member
ריפלוקס????

אני אמא לתינוקת בת 3.5 חודשים, מזה שבועיים אני נתקלת בבעיות בהנקה. כל פעם כשהיא מתחילה לינוק, היא מפסיקה אחרי 2-3 דקות ולא מוכנה להמשיך. אנחנו רואים שהיא רעבה שכן היא צורחת ומכניסה ידיים לפה, אבל כשמקרבים אותה לציצי היא מקשיתה את הגב ומפנה את הראש לצד השני. במקביל היא עושה קולות כאילו היא רוצה לעשות קקי אבל לא יוצא, כאילו כואב לה משהו... אחרי 4 ימים כאלו הגענו למיון שניידר עם הפניה מרופא, שם "בילינו" 6 ימים ולטענת הרופאים יש לקטנטונת ריפלוקס= דלקת בושט שנגרמת כתוצאה מחומציות הקיבה שעולה למעלה. קיבלנו זנטק פעמיים ביום אבל לא נראה שזה ממש משפיע או עוזר. אני מאוד רוצה להמשיך להניק ולא רוצה לוותר על ההנקה. האם התופעה מוכרת? מה ניתן לעשות? האם ידוע על טיפול אלטרנטיבי לבעיה??? אשמח לשמוע עצות. תודה.

ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת

לעיתים, כשיש מחלה התינוקות מסרבים לשד אך בכל זאת נשמע לי שכדאי לפגוש בהקדם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. בינתיים- את חייבת לשאוב אחרי כל הנקה\ניסיון להנקה ע"מ לשמור על משק החלב. תדאגי לשאוב עם משאבה טובה- את יכולה להשאיל מיד שרה מדלה לקטינה או ספקטרה 2 . כמובן שהדבר החשוב ביותר הוא להאכיל את התינוקת- במיוחד לאור הדלקת בוושט- אין כמו החלב שלך (אז אפשר בינתיים לנסות להניק ואם לא הולך להציע שאוב בבקבוק). תעשי חיפוש בפורום לרשימת יועצות ההנקה לפי מקום המגורים המון בהצלחה ובריאות

aftermoon

New member
תופעה מוכרת בעיקר אצל פגים

אם זו אכן הבעיה, זה באמת כואב.. השם הנוסף לתופעה הוא 'צרבת תינוקות'. הפתרון הראשוני הוא להשתדל להקפיד על ראש גבוה מהגוף ובכך להשתמש בכח הכבידה שיעזור לשמור את האוכל בקיבה ולא יתן לו לחזור למעלה אל הושט. כשאת מניקה, פשוט להניח יותר כרים מתחת לראש ובמיטה להכניס חלק משולש מתחת לפלג הגוף העליון ולישון בשיפוע. בנוסף, להשתדל להמנע מטילטול לצורך הרגעה, כשהיא עליך, להרגיע בטפיחות רכות על הגב ולא בנענוע למעלה-למטה, שוב, כדי למנוע חזרת אוכל מהקיבה. כדאי אולי לעשות חיפוש ולקרוא ביתר פירוט גם בפורום הורים לפגים בהצלחה

למעלה