ריפלוקס

ריפלוקס

שלום לכולם, אני חדשה בפורום, אני אמא לעמרי שנולד בשבוע 27+6 במשקל 1040. היום עמרי בין חודש וחצי מתוקן ואותרה אצלו בעיית ריפלוקס. היינו אצל גסטרו משניידר - אילן זהבי, מישהו מכיר? הוא נתן לנו תרופה בשם Lucek ודי קשה לתת אותה לעמרי, האם מישהו מכם השתמש בתרופה אשמח לשמוע איך (מדובר בכמוסות לא נמסות)

יפעת, ברוכה הבאה

שמעתי שיש תרופה נוספת שנקראת פרפולסיד שניתנת בדר"F לבעיית ריפלוקס. לבן שלי לא היתה את הבעיה הזו אבל שעתי על שתי עצות כדי להקל על הפליטות- החזקת הילד במצב "מאוזן" לאחר האוכל (ולא להשכיב אותו) והוספת קורנפלור לדייסה כדי להסמיך אותה (אבל אני לא בטוחה שמבחינת גיל הוא יכול כבר לקבל תוספת קורנפלור).

קרן משם

New member
יפעת שלום לך

קודם כל מזל טוב!!! האם עמרי כעת איתך בבית? ספרי קצת על התקופה הנ"ל שלך אני מכירה מקרוב את הריפלוקס (לא מכירה את הרופא כי אנחנו מהצפון) ומכירה מקרוב את הלוסק אבל למבוגרים! לא מכירה את התרופה לילדים, אני מסכימה עם דורית שהפריפולסיד ניתן בדיוק למצבים האלה והוא "קל" לנתינה (כמו ויטמינים). ליהיא שלי קיבלה את הפריפולסיד במשך 3 חודשים וזה עזר פלאים! במקביל היא אכלה אינפמיל AR (אנטי ריפלוקס) שעזר גם ובהמשך הורדנו את התרופה ונותרנו רק עם הAR אך כאמור לא יודעת אם זה מתאים לגיל חודש וחצי! מחר יהיו לך בטח עוד דיעות ומקווה שהריפלוקס יסתדר לכם עם העזרה המתאימה!

הסיפור שלנו בקצרה

עמרי נולד מוקדם בגלל רעלת הריון, הלידה היתה מאוד קשה והסתיימה בניתוח קיסרי בגלל מצוקה עוברית, זה היה בליס. היינו בפגייה חודשיים שהיו בטח כמו אצל רובכם מלווים בעליות וירידות עם NEC ןספסיס ואנמיה קשה. בערך חודש אחרי השחרור היה לנו ניתוח בקע במפשעה וכתוצאה מההרדמה היתה לעמרי בעייה נשימתית והעיניינים קצת הסתבכו ולצערי בילינו כמעט שבועיים בבית חולים רוב הזמן בטיפול נמרץ, שם גם גילו שיש לעמרי ריפלוקס. לשמחתי כל זה מאחורינו ואנחנו עדיין במעקב אבל הריאות חזרו למצב תקין. בנושא הריפלוקס אנחנו גם משתמשים באינפמיל אבל הוא עדיין פולט המון והתרופה שקיבלנו היא זאת שכתבתי עלייה. כרגע זה לא משתפר אני אתן לזה עוד שבוע צאנס ואם לא אולי אבקש באמת להחליף תרופה לזאת שחלקכם כתבתם עלייה - פרפולסיד. האם מישהו מכם השתמש במזון מסוג נוטרמיגן? הבנתי שזה גם טוב לריפלוקס.

קרן משם

New member
אני לא, צר לי

ומה שאני יכולה לומר עוד על הפריפולסיד זה ש: היא הוצאה משימוש בארה"ב עקב תופעות לוואי רציניות ביותר! לא נוטים לתת אותה בקלות ומעטים הרופאים שכן נותנים....ואם לבסוף ימצא רופא שיתן מרשם לפריפולסיד אז זה רק לאחר בדיקות מקיפות הכוללות א.ק.ג, דם ואני לא זוכרת מה עוד! האמת? כל מה שכתבתי למעלה נשמע לי מפחיד מאוד בזמנו....הרופאה לא הסתירה מאיתנו את הנ"ל והיינו שותפים להחלטה לקחת את הפריפולסיד... הפריפולסיד לא רק שהוכיח את עצמו אצלנו בצורה מדהימה אלא שעבורינו הוא היה נס ממש ממש נס! (קיבלנו את הפריפולסיד לאחר חודשים שטענו שהילדה מקיאה <לא סתם פולטת קצת> והרופאה ביטלה את טענתינו ואמרה היא חיונית והיא גודלת אז הכל בסדר....אבל הילדה לא באמת גדלה....במשך 3 חודשים היא "עמדה" על אותו המשקל ואני מדברת על השנה הראשונה לחייה....שבו בכל חודש הם עולים משמעותית במשקל....אז ללא הרבה מחשבות התחלנו את הפריפולסיד ותוך 2 ארוחות לא היה זכר לליהיא הפלטנית (זה היה שמה!) אני מחזיקה אצבעות שתצליחו בשבוע הזה ללא סובוכים ותוספות על הנ"ל!

יפעת,

אנחנו עדיין סובלים מרפלוקס. לא בוטה כמו בהתחלה אבל עדיין מבאס פחד. אנחנו לא קיבלנו שום תרופות (יכול להיות שיש דרגות שונות, למרות שהם לא ידעו כמעט מה מצבה) ואנחנו התעקשנו אחרי כל ארוחה להשאיר אותה במצב אנכי לפחות חצי שעה אחרי האוכל. לא תמיד זה עזר, אבל ממש היום המצב שונה לחלוטין....(8 חודשים מהלידה, בת 5 חודשים). אנחנו קיבלנו (ומקבלים) אינפמיל AR. הוא מתגבש בסביבה חומצית וכך קשה יותר לפלוט אותו... עזר לך קצת?

matantoda

New member
קבלי נא ברכותינו../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

עם הצטרפותך לפורום. בתקווה שיהיה לך לעזר .

skamah

New member
רפלוקס

יפעת - פרפולסיד היא תרופה מקובלת יחסית בארץ לטיפול ברפלוקס שאינו בדרגה קלה , באופן נדיר עלול לגרום להפרעת בקצב הלב ולכן נותנים אותו רק לאחר ביצוע אק"ג ובמידה והוא תקין. לגבי התרופה ששאלת עליה - אם מדובר ב LOSEC - זו תרופה שמגינה על רירית הקיבה והוושט מפני דלקת הנובעת מחומציות יתר כתוצאה מהרפלוקס. נראה לי שחשוב שתפני לרופא הקבוע שלכם כדי שיענה על השאלות וביחד תחליטו על הטיפול. באופן אישי יותר - שתי בנותי סבלו מרפלוקס עם אי שקט ופליטות בלתי פוסקות - הרמת זוית המיטה ומאוחר יותר הסמכת הכלכלה הקלו על המצב, הפתרון שעקרי - הזמן שעובר.

דרילי

New member
לוסק - לצערי

מכירה טוב טוב, נעם שלי מקבל כל יום 5 מ"ג לוסק. אכןתרופה מח... לקטנטנים, מאד קשה לתת אותה. אנחנו מוציאים את הבפנוכו ומועכים בין שתי כפיות היטב היטב. מוסיפים מיץ תפוחים ומערבבים הרבה עד שהחומר נמס וזה לוקח קצת זמן וסבלנות. נותנים במזרק לפני השינה. צריך לשים לב - חלק מהתרופה נשאר במזרק - זה נראה כמו חומר לבן כזה, אז צריך עשות סיבוב שני. התרופה תופסת צבע אדום ארגמן לאחר זמן מה - מה שגורם לכתמים על הבגד במידה וטפטף, אני בהתחלה קצת נבהלתי מהכתמים עד שהבנתי את פשרם.

תודה בעיקר על המידע בנוגע לצבע

תודה רבה על האינפורמציה בעיקר הצבע על הבגדים שדי הדאיג אותי וחשבתי להתקשר לרופא מחר כי פחדתי שעמרי פולט דם. האם נעם אוכל אינפמיל? האם עדיין פולט הרבה, כי עמרי כל הזמן ממשיך לפלוט. מי הרופא שלכם בנושא?

למעלה