ריפוי פצעים

ריפוי פצעים

מדובר בפצע בתחתית כף הרגל, שאינו נסגר,
ברקע יש סוכרת. כרגע מטופל
בתחבושות פולימם ,אנטיביוטיקה ,granugel
האם יש טיפולים נוספים מהרפואה האלטרנטיבית?
תודה

0 אור 0

New member
צמחי מרפא

הי,
אני ממליצה על שימוש במי מלח להרגעה וחיטוי, ועל קומפרסים של צמחי מרפא או שמנים -תלוי במצב הרגל וסוג הפצע,
לא ברור אם מצב הפצע מאפשר טיפול במגע - אבל אם כן, אז כדאי לשלב בעיסוי כף הרגל שיצור הזרמה וימנע התפתחות נמק בכף הרגל.
זה לא בדיוק רפלקסולוגיה, אבל בגלל העיסוק שלנו בכף הרגל, יש רפלקסולוגים רבים עם ניסיון בטיפול זה

yoelnd

New member
לבנדר, לבנדר ושוב לבנדר

היי
שים המון שמן לבנדר על המקום עם התחבושת שאתה משתמש, אמבט מי מלח עם לבנדר, וסתם מריחה ישירה
ישנם משחות / קרמים אחרים ומעולים והם בבתי מרקחת.(אוזון, אנטיסופט, SOS פרופוליס, אבקת ויט' C ועוד.....)
ורק שמור על עצמך בכל הנוגע לזה כי זה המוקש של הסכרתיים

yigalby

New member
פצעי סכרת

יש לי נסיון עם משחות לטיפול בפצעי סכרת ולחץ - אשמח לעזור.
רצוי גם שימוש פנימי של צמחי מרפא.

כל טוב ,ובהצלחה
יגאל

משחה מלבנדר ודבש

צריך לערבב דבש עם 10 אחוז לבנדר ולמרוח על הפצע. כמובן לחבוש.

ינוקא1

New member
יותר מפעם אחת התעצבנתי

על המערכת הרפואית , שלא מפנה כל חולה סכרת לעיסוי כף רגל קבוע כחלק מפרוטוקול הטיפול במחלה.

הפצעים הללו יכולים להימנע , וכנ"ל הרעלים הניתנים כטיפול לפצעים הללו ! וכריתות כפות רגליים וסבל רב !

אבל אם כבר יש פצעים וכיבים , אז בנוסף למה שהציעו מעלי , מכשיר לייזר , גם מכשיר ביתי (כמו B CURE ) יכול לעזור מאוד.

Zinc

לפורר, להמיס ולטבול את התחבושת
כמובן שלהקפיד על איזון הסכרת ככל האפשר - מן הסתם, ללא איזון שום דבר לא יעבוד.

Besomet

New member
טיפול בפצעי סכרת

ישנם צמחי מרפא רבים שמצטיינים בטיפול בפצעים בכלל ופצעי סכרת בפרט.
דוגמאות בולטות כוללות אכילאה, מור, לבנדר, פרופוליס ולבונה.

אני באופן אישי לא הייתי משתמש במלח - הוא יכול מאוד לשרוף (לזרות מלח על הפצעים), וישנן דרכים טובות ונפלאות לחטא את העור הפצוע בלי לגרום לכאב נוסף.

רבים חושבים שצמחי מרפא בפרט ורפואה משלימה בכלל הינם בבחינת: לא יועיל-לא יזיק. זו טעות גדולה! שימוש לא מושכל בצמחי מרפא, עלול לגרום לבעיות בריאות קשות.

משום כך, ומשום שסכרת הינה מחלה, הידועה בכך שהיא פוגעת במערכות אחרות בגוף ויוצרת מחלות משניות, אני ממליץ בחום לפנות לאיש/אשת מקצוע כדי שיתאימו עבורך תכשיר בהתאם למצבך הבריאותי (שאת כולו לא ניתן לגולל פה כמובן).

למעלה