ריפוי עצמי מגמגום!!

Viktoria25

New member
ריפוי עצמי מגמגום!!

לכל הסובלים מגמגום תקראו את הכתבה הבאה באתר :www.gimgum.netfirms.com אחרי שתקראו את זה תסתכלו על הגמגום באופן אחר. זה לא מחלה וזה לא קללה!!!!! זה סתם הרגל שהוטבע דרך השפעה היפנוטית בלתי מודעת, אשר לעיתים נוהגת ברגע של פחד ןמתח נפשי מרבי. אני בטוחה שאחרי קריאת הכתבה הזאת הגמגום יעלם תוך זמן קצר ולא יחזור על עצמו!! (אומרת מנסיון אישי!) בהצלחה! :)

shuky63

New member
שנתיים וחצי מאז שהפורום קיים מפנים

אותנו מידי פעם לאתר הזה ומה שמשגע אותי זה זהותו העלומה של כותב האתר,מחבר השיטה. הוא לא הזדהה לעולם גם כשניסיתי להפנות אליו שאלות.לי זה מפריע כי כשאני שוקל אם לנסות שיטה מסוימת אני רוצה לדעת את הרקע של מי שכתב אותה. האם הוא מגמגם או קלינאי למשל ואיך הגיע לשיטה. קראתי את מה שכתוב באתר ויש דברים שמפריעים לי. קודם כל ההסבר שלו לגמגום נראה לי תלוש מהמציאות המדעית שנבנתה עד היום. הוא שולל את כל האלמנט הפיזיולוגי שהמדע מכיר בו כבר שנים. גם אם האלמנט הפסיכולוגי של ההרגל הוא הרוב(גם לדעתי)עדין אין להתעלם מהפזיולוגי.דבר נוסף הוא קובע שילד יכול לגמגם כתוצאה מחיקוי מבוגר מגמגם איתו הוא גר.גם זה לא מתבסס על שום עובדה מדעית.להמון מגמגמים יש ילדים שגדלו איתם שמעו אותם מגמגמים אבל לא התחילו לגמגם. בשיטה עצמה,האלמנטים של דיבור איטי ודיבור הברה אחרי הברה נכונים וידועים. ההצעה לחשוב מראש על כל המשפט לא נראית לי היא מעודדת את המגמגם דוקא לזרוק מילים שלמות במקום הברות. גם ההצעה לא לתת לעצמך לחזור על הברות נראית לא ראלית.האם יש איזה מגמגם שכן אומר לעצמו לחזור על הברות.זה לא מודע אז איך יכולים להגיד לעצמנו לא לחזור על הברות. אבל כל מה שכתבתי זה ספקולציות.אין כמו נסיון.אולי וקטוריה יכולה לספר לנו אם יש לה נסיון מעשי בתרגול ושפור השטף על פי השיטה.

Viktoria25

New member
תשובה ל : shuky63

כל מה שדיברת עליו נכון בהחלט.... אבל עובדה שכשאני פעלתי לפי השיטה הזאת הפסקתי לגמגם! אצלי במשפחה אבא שלי מגמגם מהילדות..... אצלי זה התחיל בגיל 11 -12 משהו כזה... ומאז אני מגמגמת... כשקראתי את הכתבה הזאת שמתי לב שכל הטעויות שהכותב הפנה לב אליהם היו אצלי... וכשפעלתי לפי השיטות האלה הדיבור שלי נהיה רצוף ומובן ואני לא לחוצה יותר כמו שהייתי קודם כשרק הייתי פותחת את הפה... אולי הרקע של הגמגום ופירושו לא מדויק אצל הכותב אבל השיטות שלו בהחלט עוזרות וזה לא מזיק לנסות אותן הרי יותר גרוע לא יכול להיות... לי אישית זה עזר מאוד ואני חיה לפי השיטות האלה ובזכותן הפסקתי לגמגם!

R O N Y1

New member
תגיד לי שוקי זה לא נישמע מוזר ש

השבוע נכנסו לפורום שניים שהפסיקו לגמגם .... מה אתה אומר יש עתיד??.... רוני

shuky63

New member
האחרון לפחות לא מבקש כסף כדי ללמד

את השיטה שלו.זה יאמר לזכותו למרות שהוא מסרב להזדהות.

אורןן22

New member
גם אני חושב

שיש בזה משהו אבל זה קשה לביצוע. אני חושב שאם היו מלמדים את השיטה הזאת בצורה של קורס ובצורה יותר פרטנית ואינטסיבית אולי זה היה ה"תרופה" המיוחלת ;) מכל מקרה אני מנסה ליסם אותה בימים הקרובים בנתיים בלי הצלחה מיוחדת כי לא ממש הבנתי וגם זה קשה להתרגל.

locs

New member
זה כמו מאמר על דיאטה

זה כמו לומר מה לאכול וככה נרזה אני מנסה כל מה שכתוב שם אבל זה לא הולך

למעלה