ריפוי בעסוק בגן

clovis

New member
ריפוי בעסוק בגן

אני מרפאה בעסוק בגני חינוך מיוחד של עיריה ממרכז הארץ. עד לפני כמה שנים הטיפול בגנים היה טיפול טוב לפי הצרכים של הילד. עכשיו דורשים מהמרפאות לעבוד עם כמות גדולה של ילדים, בקבוצות, לפעמים ללא ציוד מינימלי לטיפול מתאים.הילדים שזקוקים לטיפול ממוקד אינם מקבלים אותו. נאמר לנו שגן אינו קליניקה לכן הטיפול בגן חייב להיות ממוקד לתיפקוד של הילד במערכת החינוך . אין לנו אפשרות לטפל באופן מלא בילדים ואין קופות החולים מוכנות לטפל בילדים שנמצאים בגנים של חינוך מיוחד מפני שהם מקבלים בגן. בפגישה במחלקת החינוך של העיריה, בנוכחות מפקחת של משרד החינוך נאסר עלינו לדווח להורים שהילדים אינם מקבלים טיפול הולם בהתאם לליקויים שלהם. בקיצור "זריית חול בעניים ".מה דעתכם ? האם נאמנות המרפאה צריכה להיות למעביד או למטופלים ?

fez1

New member
את דעתי את כבר

יודעת .... מחזקת את דברייך ! עכשיו נצפה לעוד תגובות ...

נאוה ר

New member
זאת שאלה טובה וגם בקופות וגם

מהספקים שחתמו הסכמים דורשים לשקר שקרים מסוג זה... המצב עגום ונראה לי שדורש החלטות אתיות ברמה הארצית ולא המקומית, אחרת את הקוד האתי שנכתב אפשר לשרוף יחד עם החמץ...

הוועדה המקצועית העליונה

יכולה בהחלט לדון בנושאים חשובים וכואבים אלו. אל לנו להחריש מול המאסה הזוחלת של הורדת המקצוע למקומות אפלים ולא אתיים כמו אי העברת אינפורמציה אמיתית לגבי טיפול, אמצעים או תנאי טיפול. אישית לא נתקלתי בכך אבל מי שכן - בבקשה תנסח מכתב פשוט לגברת נעמי יוסמן יושבת ראש הוועדה היושבת באוניברסיטת חיפה ותעלה את העניין לדיון. ויפה שעה אחת קודם. חג שמח ושקט, שרון מור

ריפוי בעיסוק במודל חינוכי ...

לצערי יכולה להגיד שהגדרת עובד באה קודם כל מ"הגדרות " מעסיקו וכל הבסיס המקצועי משנה הגדרות בהתאם למסגרות ההגדרה. כמי שעבדה במשרד החינוך העבר, השכלתי די מהר לתפוס שחסרה "הגדרה" כזאת ... בעצם עדין לא פותח המודל של טיפול רפוי בעיסוק במודל חינוכי". היום כבר ברור לי שחסרה ההבנה של המרפאה בעיסוק במשרד החינוך את ההבדל הבסיסי בין עבודה המודל הרפואי שהוא הדומיננטי בארצנו, לבין המודל החינוכי שכבר השכילו לפתח ב"מדינות נאורות" נוספות. הטיפול של ריפוי בעיסוק במסגרת החינוכית, אמור להיות יעוצי\הדרכתי יותר ... התאמת דרישות המטלה, וההקשר הפיזי, בנית תכניות מותאמות לשיפור התפקוד בסביבה . בשילוב עם הדרכת הצוות ל"שיפור ושימור" גורמי לקוח שונים - תהליכי למידה, הרגלי עבודה ועוד ... דברים שכל מורה יכולה להשיג עם הדרכה נכונה. לדעתי משרד החינוך ... מנצל ... את המרפאה בעיסוק ל"עבודה" HANDS-ON עם הילדים (העיקר שיהיה טיפול, כמו שציינת) או משהו שנראה כמו עבודה ... אבל לא משכיל לפתח את הכלי הזה ולסגל אותו למסגרת החינוכית, על מנת להפיק ממנו את המירב. מצטערת אם בדעתי זו אני פוגעת במישהו ממתווי המדיניות המקצועית שלנו במשרד החינוך ... אך לצערי לא זכיתי לראות שום שינוי בסגנון העבודה ולמזלי היום אני רואה את המצב מבחוץ ולא מבפנים.

clovis

New member
ריפוי וחינוך

ומה בקשר להורים שבטוחים שהילד מקבל את הטיפול שהוא צריך ?

לא יודעת !

קשה לי לענות על זה ! אבל מאמינה בכוחו של היחיד לעשות שינוי .. נסי לללמוד מודלים חינוכיים שקיימים במדינות אחרות (וקיימים!), צרי הסברה במסגרת שלך, אולי בדרך זו יתחיל שינוי ? שביעות רצונם של ההורים תלויה בדרך שתציגי את הרציונל של ההתערבות שלך, לא ?

SadClown

New member
אממ...

אחותי הקטנה מקבלת ריפוי ועיסוק דרך הגן... וחבל לי לשמוע שכנראה היא לא מקבלת מספיק. בהתחלה היא הייתה מקבלת את זה בקופת חולים, ועכשיו כשהיא נירשמה לגן היא מקבלת דרך הגן... אבל תארנו לעצמנו שזה אותו הדבר. נורא חבל.

לא קל לי עם תגובתך

וחשוב לי שתביני, שנעשית כאן התלבטות מקצועית, שבאה לבדוק איך אנחנו משפרים את העבודה ... לא חושבת שנכון להסיק מכך שלא מתבצעת עבודה בכלל. השאיפה היא למתן שירות אופטימלי, ולצערי במציאות של היום זה קשה עוד יותר. שבת שלום ושבוע טוב.

SadClown

New member
יכול להיות שלא הבנתי נכון...

אבל לא הייתה לי כל כוונה לפגוע במישהו :)

michalot

New member
לידיעתכם

עמיתי כללית מושלם לא נחסמים להיפך, גם אם מקבלים טיפול במערכת החינוך הם זכאים לעד 45 טיפולים בשנה קלנדרית בהצלחה 1700702666

sharonb3

New member
ריפוי בעיסוק

אולי אפשר לקבל ממך כמה עצות לריפוי ועיסוק לגיל 5 כדי שאוכל לשבת עם בני הגננת המליצה לשנה הבאה

שרון שלום וברוכה הבאה../images/Emo141.gif

על מנת שתוכלי לקבל כאן יעוץ ראשוני או הכוונה כלשהם, עלייך לתת מעט פרטים על ילדך. אין מרשם "ריפוי בעיסוק" שמתאימים לגיל 5. על מנת לתת המלצה המרפאה בעיסוק מבצעת ניתוח כולל של תפקודו של הילד, מיומנויותיו וכישוריו ואת זה לא ניתן לראות מכאן. בכל מקרה היעוץ אצלנו בפורום אינו מחליף הפניה אמיתית לאבחון ריפוי בעיסוק, אותו תוכלי לבצע במסגרת קופ"ח בה את חברה. בכל מקרה את מוזמנת להתיעץ איתנו.

למעלה