ריפוי בעיסוק

adizush

New member
ריפוי בעיסוק

בזמן האחרון אני חושבת על בחירת מסלול לימודים. חשבתי על תחומים של ביולוגיה או פסיכולוגיה, אבל אני די נרתעת מזה מאחר ואין הרבה מה לעשות רק עם תואר ראשון בכל אחד מהם ואני מפחדת "ליפול בין הכסאות". הבנתי שלימודים של ריפוי בעיסוק משלבים איכשהו בין שני התחומים. רציתי לדעת אם תוכלו למסור לי מידע בקשר ללימודים, הרמה הנדרשת בהם וכן לגבי שוק העבודה מבחינת ריפוי בעיסוק- איפה אפשר לעבוד, אפשרויות קידום, היצע וביקוש ושכר ממוצע. שאלה קצת ארוכה אז אני מתנצלת מראש ותודה :)

ריפוי בעיסוק

לגבי תכני המקצוע בדקי ב: www.isot.org.il אתר העמותה הישראלית לריפוי בעסוק. הדרישות לקבלה יחסית גבוהות כי התחום מבוקש. כל מוסד בכל שנה תנאי קבלה שונים בידקי באתר מידעעת. ארבעת התחומים המרכזיים בהם מתמקד המרפא בעיסוק הם: תחום הפדיאטריה והפרעות התפתחותיות טיפול במוגבלויות פיזיות טיפול בתחום הפסיכיאטרי טיפול בתחום הגריאטריה הטיפול נערך, בהתאם להתמחותו של המרפא בעיסוק, בבתי חולים, ביחידות או במרכזי שיקום, במרכזים קהילתיים, בתחנות לאם ולילד, במסגרות החינוך המיוחד, במרכזים גריאטריים, בבית החולה, בהוספיס לחולים סופניים, בקליניקות פרטיות, במועדונים חברתיים, במרכזי שיקום, במסגרות חינוכיות, במרכזים לבריאות הנפש ליד שירות בתי הסוהר, במעונות יום ועוד. הביקוש סביר. משכורות מתחילות סביב ה-6000 ממוצע.

tmaz

New member
המשכורות מתחילות ב-6000?

זה לעניות דעתי לא מדויק. מרפאה בעיסוק בישראל כיום מקבלת שכר נמוך מאד, לצערי. המשוואה היא בערך: "יש עבודה - אין כסף".

tmaz

New member
וליתר דיוק:

המשכורות במערכת הבריאות מתחילות סביב שכר המינימום המוגדר לאקדמאים. למרפאות בעיסוק העובדות במערכת החינוך הן זהות לשכר של המורות. כלומר, הסכומים ההתחלתיים הם בערך בין 3,000-4,000 ש"ח למשרה מלאה (ורוב המשרות הן חלקיות).

מראפה בעיסוק תתחיל עם 3500 ....

וכך גם תמשיך הרבה מאוד שנים, התגמול הכספי במקצוע הזה הוא מעליב והבעיה היא שאין כל כך לאן להתקדם.

למעלה