ריפוי בעיסוק

zerah1

New member
ריפוי בעיסוק

יש לי ילד בן 5 שנמצא בגן רגיל גן עיריה לפי טענת הגננת הילד מפריע ולא מרוכז הוא מטופל בהתפתחות הילד אחרי שאני החלטתי שיש לילד בעית קשב עשינו אבחון בגיל שנתיים תוצאת האיבחון היתה שלילד אינטילגנציה מאוד גבוהה אך בעית קשב וריכוז משם הופננו לקלינאית תיקשורת גם בשל אוצר מילים קטן לטענתם . היום בני בן 5 יודע לזהות מילים של שמות כל המשפחה סופר אומר את כל האותיות כשעובדים עם הילד אחד מול אחד הילד מראה נכונות ללמוד משתדל ובעצמו מבקש ללמוד מול קבוצה גדולה לפעמים אינו מרוכז. הגננת והפסיכולוגית של הגן טענו שלגילו לא יודע לצייר ניגשתי לגן וביקשתי ממנו לצייר הילד צייר ציורים שהגננת לא האמינה שהוא יוע לצייר כל כך יפה וחזרה בה. לדעתי הילד יודע ומודע לעניין הבדיקות והבחינות שעושים לו והוא מתמרד הגננת ביקשה את אישורי לאבחון דרך הגן סירבתי בכל תוקף ואמרתי לה שהילד מטופל בהתפתחות הילד 1. האם עצם העובדה שהוא מטופל אצל קלינאית תיקשורת ומרפא בריפוי בעיסוק יגרום לו להקשיב יותר בקבוצות (חוששני שלא) 2. היכן אני יכולה לבצע איבחון פרטי לילד ביררתי בניצן הם מאבחנים ילדים בגילאי בתי ספר אני לא רוצה גן בקבוצה קטנה בשל הכתם לכל החיים

עטרה ב ט

New member
בתיאור שלך אתה מאוד מדגיש את

היכולות האקדמיות של הילד: קריאה, כתיבה, ציור, כאלה דברים. בעוד נשמע שאחד הקשיים של הילד אולי נמצא דוקא ביכולת שלו להתארגן. או לסנן גירויים. או כל מיני דברים מהסוג הזה שיכולים להסביר התנהגות דומה לבעית קשב וריכוז. אתה גם מספר שהילד מטופל בריפוי בעיסוק ובתקשורת, מה אומרים המטפלים שלו? אם הבעיות של הילד אכן מטופלות, הטיפול עשוי לעזור לו גם כאשר הוא בקבוצה. ייתכן שכדאי לו גם לעבור טיפול קבוצתי או להיות בחוג מהסוג של "הכנה לכיתה א´" שזה בעצם דימוי של כיתה א´ בקבוצה קטנה וגם לזה המון ילדים הולכים היום. אני מציעה לך לשמוע מה יש למטפלים של הילד להגיד ואתה יודע, second opinion, זה אף פעם לא רע. מצד שני, רק תחשוב, אם הילד גם ככה מגיב רע לאבחונים, זה אומר להעביר אותו עוד סדרה....

עטרה ב ט

New member
בתיאור שלך אתה מאוד מדגיש את

היכולות האקדמיות של הילד: קריאה, כתיבה, ציור, כאלה דברים. בעוד נשמע שאחד הקשיים של הילד אולי נמצא דוקא ביכולת שלו להתארגן. או לסנן גירויים. או כל מיני דברים מהסוג הזה שיכולים להסביר התנהגות דומה לבעית קשב וריכוז. אתה גם מספר שהילד מטופל בריפוי בעיסוק ובתקשורת, מה אומרים המטפלים שלו? אם הבעיות של הילד אכן מטופלות, הטיפול עשוי לעזור לו גם כאשר הוא בקבוצה. ייתכן שכדאי לו גם לעבור טיפול קבוצתי או להיות בחוג מהסוג של "הכנה לכיתה א´" שזה בעצם דימוי של כיתה א´ בקבוצה קטנה וגם לזה המון ילדים הולכים היום. אני מציעה לך לשמוע מה יש למטפלים של הילד להגיד ואתה יודע, second opinion, זה אף פעם לא רע. מצד שני, רק תחשוב, אם הילד גם ככה מגיב רע לאבחונים, זה אומר להעביר אותו עוד סדרה....

zerah1

New member
לעטרה

עטרה קודם כל תודה על המענה אני אמא של הילד באיבחון אומרים שסימנו את הטיפול אצל קלינאית תקשורת אך יש בעיה של שווי משקל לכן אנו מטופלים בריפוי בעיסוק למרות שכבר אמרו לי שאין צורך אנו בתהליך לאבחון חוזר עוברים סידרה של: רופא פסיכולוגית קלינאית תקשורת ועובדת סוציאלית כל זה לא מספק אותי הילד עובד איתם אחד מול אחד לא מול קבוצה מול קבוצה הוא עובד בגן למה יש לו בעיה בקשב וריכוז בגן אולי הגננת לא יודעת להתמודד איתו לכן הוא מתמרד ומתנגד לרצונות שלה

עטרה ב ט

New member
הכל יכול להיות זה בטוח ../images/Emo13.gif

ובכל אופן, יש ערך גם לעבודה פרטנית (כשהבעיה בקבוצה). וכמו שאמרתי, יש דבר כזה טיפולים קבוצתיים, נסי להגיע לאחד כזה או לחילופין לקבוצה של הכנה לכיתה א´. יש את זה במתנ"סים ובטח הגננת מכירה ותוכל להפנות אותך.

zerah1

New member
לעטרה

למה להעבירו לגן מיוחד בגלל קשב ולא לנסות בגן שהוא נמצא להתמודד עם הבעיה למה הגננות שלנו מנטרלות עצמן מבעיות כאלה וישר הם בעצמן מחליטות להעברה לגן בקבוצה קטנה האם הם רשאיות להמליץ האם אני יכולה לסרב לאבחון דרך הגן מה קורה במקרה שהם לוחצים להעביר את הילד ואני לא מעוניינת

עטרה ב ט

New member
את יכולה לסרב לכל דבר

גם אם תגיעי לועדות השמה, המילה שלך היא המילה האחרונה. מחליטים להעביר ילד לגן קטן או מיוחד לא לפי סוג הבעיה אלא לפי חומרתה. יכול להיות שהגננת לא מסתדרת עם הילד ויכול להיות שלילד יש באמת בעיה שרואים אותה בעיקר בגן, גם זה קורה. יש גם גנים משולבים, ששם הילד מקבל יותר טיפולים אבל רוב הילדים בגן הם ילדים מהחינוך הרגיל. אבחון דרך הגן: שוב אני חוזרת ואומרת, כדאי לך לקחת את הילד לאבחון פרטי אצל מישהי שלא קשורה למע´ החינוך או לשירות הפסיכולוגי. כך תהיי בטוחה שהאבחון אובייקטיבי. אני מרגישה שאת חושדת שבמערכת לא מבינים את הילד, אז קחי אותו לדעה שניה אצל מישהו מחוץ למערכת. רק קחי בחשבון שאם הילד לא אוהב אבחונים ולכן רמתו יורדת בהם, זה עלול לקרות גם באבחון פרטי. בהערת סוגריים אני מוסיפה שבעיני כימיה בין מטפל ומטופל היא הדבר הכי חשוב בטיפול.

אני מוסיפה קישור לעמותה

שם יש רשימה של מרפאות בעיסוק מתחום הילדים. בנוסף יש לי תחושה ואולי אני מגזימה... שאם הגננת לא מסתדרת עם הילד אז אולי (ודגש על האולי) אפשר לתת את הדעת על העברה לגן אחר (ולוא דווקא מיוחד) אלא גן בו הגננת מוכנה ויודעת להתמודד... לגן של בני (ששם יש גנן, לא קשור אבל מענין) הגיע ילד לא מכבר שהועבר מגן אחר ע,י הוריו, בשל כך שהגננת לא הסתדרה עם יחודו. טל

למעלה