ריף גנוב

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

bibi50

New member
אלן פרייס מלהקת החיות

המיתולוגיה מספרת היה הנוכל מספר אחד שהבין כבר אז איזה פנסיה יכולה להיות לו במידה וכל עבודה משותפת של הלהקה תירשם על שמו סתם "מחוסר מקום" על המדבקה.... בית השמש העולה למשל היה רשום על שמו כשבעצם הולחן על ידי הגיטריסט אם זכרוני אינו מטעני

melancholy man

New member
דווקא בית שמש

זה שיר עממי, שהשורשים שלו הוא בבלאדה בריטית עתיקה והפך לבלוז בסביבות (נו באמת...) ניו אורלינס במאה ה 19, הלחן הוא לחן בריטי עממי כנראה והמילים שונו פעם אחר פעם, אין לי מושג, מי מקבל קרדיט באלבום של האנימלס (עוד מעט אוציא אותו מהמדף לבדוק), אבל השיר לא שלהם... (מה שכן, הגירסא שלהם, שהפכה לסטנדרט של השיר הזה, שונה קצת מאחרות, אז אולי יש שם מקום להוסיף קרדיט גם ללהקה).

bibi50

New member
לפי המקורות.....

The Animals' version which was arranged by the whole band but "accidetlly" only credited to their keyboard player Alan Price

יש חילוקי דעות בין הנוגעים בדבר

לגבי מה קרה שם. פרייס מיתמם ואומר שגורמים "יודעי דבר" - מן הסתם הנהלת הלהקה - דאגו ששמו ייכתב בקרדיטים. האחרים טוענים שהוא סתם תחמן. בכל מקרה, בעקבות המחטף, פרייס הועזב מהאנימלס, ולפחות עד שנות התשעים, לא היה דיבור בינו לביניהם.

LEATHER REBEL

New member
גם בעניין העזיבה יש חילוקי דעות

פרייס עצמו טוען שלא הועזב כי אם עזב... ומה שמענין הוא, שזמן לא רב לאחר מכן עזבו (או "הועזבו") עוד כמה. איך שלא יהיה, בהקלטת האלבום ANIMALISM (אחרי שעזבו את חברת EMI לטובת DECCA) כבר לא הופיעו כל החברים המקוריים.

LEATHER REBEL

New member
ככה זה היה רק בעותקים המוקדמים

מאוחר יותר הענין שונה, ועותקים היום מופיעים כשהכיתוב הוא Trad, Arr: Alan Price כלומר, היום הוא מקבל את הקרדיט רק לגבי העיבוד. ככה זה, בתקופה שלא היה אינטרנט, ולכן רבים חשבו בכיוון של חז"ל, שאומר "הרוצה לשקר, ירחיק עדות". ההקלטה הכי מוקדמת של השיר עליה אני יודע היא של ג'וש ווייט, משנות ה 40... ובשנות ה 70 הופיעו הגרסאות הרוקיות של FRIJID PINK ושל GEORDIE ושם לא היה זכר לאלן פרייס בקרדיטים.

זה לא בדיוק מדוייק...

באותם ימים כל אחד היה יכול לקחת את הקרדיט לעיבוד של שירי עם שהיו בבחינת נחלת הכלל, ולקבל עליהם את התמלוגים. זה מה שקרה עם פרייס. הוא מקבל, עד היום, את התמלוגים על השמעת השיר, אף שמדובר בשיר עם. ועל כך, חבריו-לשעבר ללהקה לא סולחים לו.

LEATHER REBEL

New member
זה לא רק בשירים

זה גם בדברים אחרים. לדוגמה: ג'ין סימונס מ KISS מצא, לפני כמה שנים, שאיש מעולם לא רשם פטנט על סימן הדולר $. פשוט איש לא חשב שזה נחוץ. מה עשה סימונס? הלך ורשם על זה פטנט... ומאז אותו יום, כל מי שמעוניין להשתמש בסימן ה $ שימוש מסחרי, צריך לשלם לסימונס תמלוגים! תחשבו כמה בוכטות הוא עושה רק מכיוון חברות המייצרות את משחק "מונופול"! מה השלב הבא? שמישהו ירשום פטנט על הגלגל? זה רק עניין של זמן. אגב, מהשמעת גרסאות HOUSE OF THE RISING SUN של FRIJID PINK ו GEORDIE, אלן פרייס לא מקבל תמלוגים. רק מההשמעה של האנימלז הוא מקבל, אבל אני מאמין שזה די והותר בכדי שלא יצטרך לעבוד קשה מדי...

noamrap

New member
דווקא נראה לי...

שחברי ITS A BEAUTIFUL DAY לקחו את העניין לא ברצינות תהומית ו"החזירו" לדיפ פרפל ע"י כך שהשיר הראשון באלבום השני שלהם היה מבוסס כולו על הריף של WRING THAT NECK של פרפל אבל הקרדיט הלך כולו לחברי היום היפה.

LEATHER REBEL

New member
לנו ברור שאין מה להתווכח, אבל...

יש כאלה שלמרות הכל ימשיכו. זה מזכיר לי איך, פעם, אחי הגדול טען ששיר מסויים -אינו נמצא- באלבום מסויים. כשהטונים החלו לעלות, פשוט הלכתי והבאתי את האלבום המדובר, כך שכווווווולם יכלו לראות שהשיר -כן נמצא- שם. ואכן, כווווווווווולם ראו, וגם אחי ראה, ו... למרות הכל -המשיך להתווכח-. מזכיר לי גם את המדריך בחדר כושר. הוא גם כן מתווכח על דברים דומים, אבל-אבל-אבל הוא לא מוכן להתערב. מבוגר שטוען שהוא משוכנע במשהו מסוג זה, אבל מצד שני -לא מוכן- להתערב על כסף, הוא פ-ח-ד-ן! איך אמר ביבי נתניהו? "הם מ-פ-ח-ד-י-ם !"

שישי חם

New member
אבל גם אתה כמו אחיך

איזה מצחיק אתה מתרעם על אנשים אבל אתה ממש אבל הכי ממש כמוהם.גם כשאתה טועה לא משנה מה יגידו לך תמשיך לדבוק בטעות שלך.מזל שאתה לא מעריץ של דיפ פרפל או זפלין חחח...

LEATHER REBEL

New member
גם אני אוהב אותך ../images/Emo24.gif

סתאאאאאאאאאם. שוב הפעם טעית... כמו בדרך כלל. אתה פשוט לא יודע לקרוא אותי, וזו הסיבה היחידה מדוע לא היתה בינינו כימיה מעולם... וכנראה גם לא תהיה. כן, אני יודע מי אתה, לא משנה איזה ניק תבחר לעצמך. תמשיך עם הפוסטים האלה תחת שמות בדויים, כי לא רק שאני -לא מרגיש- מושפל. להיפך, זה גורם לי להרגיש מנצח. כן, ברור לי שההגיון שלי אינו תואם את שלך... אבל כל עוד לא הוכח שעברתי על החוק, אני לא מתכוון לוותר עליו. עד מתי ועד להיכן יימשך השרשור הזה? עד מתי שלאחד הבוסים פה יימאס. אגב, אתה בא למפגש?

למעלה