ריף גנוב

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
ריף גנוב

האם זה נכון שהריף שלבלאק נייט של דיפ פרפל הוא בעצם ריף שהופיע בהקלטה אחרת כ- 5 שנים לפני כן?

melancholy man

New member
(We Ain't Got) Nothin' Yet

של הבלוז מגוס, לזה אתה מתכוון והתשובה היא כן (אלא אם כן מדובר בשיר אחר של הסגולים וסתם אין לי סבלנות לבדוק
)

LEATHER REBEL

New member
זה נכון

הריף הופיע לקראונה בשיר We ain't got nothing yet של להקת ה BLUES MAGOOS (בתמונה המצורפת) משנת 1966. גם STATUS QUO הקליטו את השיר, בשנת 1967. אגב, זה לא הריף היחיד שדיפ-פרפל גנבו...

strangebrew

New member
האלבום הזה אגב,

הוא אחד הדברים המדליקים ביותר שיצא לי לשמוע. מוזר בטירוף אבל כיפי באותה מידה בדיוק. חיפשתי קצת בארכיון הפורום, אבל לא מצאתי שום דבר, האם מישהו כתב עליהם משהו פעם?

Jflyaway

New member
האלבום הזה אגב

לא עונה על הצפיות שמעלה שם ההרכב, ולא על הציפיות שמעלה שם האלבום (והעטיפה) - יען כי זה לא BLUES כמוזכר בשם הלהקה, וזו ממש לא פסיכדלייה כאמור בשם האלבום. זה פופ צבעוני חמוד ופשוט, ולעעיתים מעלה תמיהה על מה בעצם העניין. הא לכם דיעה שנוייה במחלוקת

melancholy man

New member
לא בלוז, לא פסיכדלי... אבל

בובה של אלבום, כיף טהור, ואחלה קאבר לדרך הטבק. אגב, לשאלת strangebrew מצאתי את מה שכתבתי על האלבום הזה, אבל אני ממש לא אוהב את זה, אז אם בא לך, ממש ממש בכיף..

LadyG

New member
לא רק ההתחלה

זה שוד לאור יום מ- Bombay Calling של It's A Beautiful day

epitaph

New member
כן, שכחתי את שם השיר...

ובדיוק עכשיו מצאתי אותו ביוטיוב. אם קשר בין הוידיאו לאודיו אבל בהקשבה אין בעיה לזהות את הדימיון המובהק.

LEATHER REBEL

New member
להשלמת מה שכבר אמרו כאן...

השיר CHILD IN TIME גנוב מהשיר BOMBAY CALLING שלקוח מהאלבום שתמונתו נראית כאן. אפשר לומר כמה שרוצים שזה לא מקובל ולא ייתכן... אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה הבאה: האלבום אותו רואים כאן יצא בשנת 1968, ואילו האלבום IN ROCK של דיפ פרפל (בו יש את CHILD IN TIME) יצא בשנת 1971, כשלוש שנים אחרי. כן, ברור לי שעדיין יש כאלה שימשיכו להתווכח, אבל זה בזבוז זמן. ולמי שיאמר שהאלבום אותו רואים כאן אינו ידוע ואינו מפורסם... צר לי אבל מי שיטען כך הוא או צעיר מדי או שאינו חי על הכוכב שלנו.

bibi50

New member
אין מה להתוכח

דיפ פרפל עצמם הוציאו דיוידי שנקרא........ Bombay calling ואם זו לא הודאה אינני יודע מה זה הודאה. אומנם הם מופיעים בבומביי וה child in time גם מבוצע בו אבל עצם העובדה שהם קוראים לדיוידי כך ולא למשל live in bombay אומר את שלו לפי דעתי

LadyG

New member
נו באמת

וכשיצא האלבום הראשון עם Child in Time קיבלה It's A Beautiful Day קרדיט? תמלוגים? משהו? או שזה לא חשוב?

LadyG

New member
הניסוח שלי בעייתי

כשיצא האלבום Deep Purple In Rock מי חתום על הקרדיטים? בלקמור, גילאן גלובר וכו'. ואין לי שום דבר נגד דיפ פרפל, להיפך אבל לקחת קרדיט על דברים שלא כתבת?

bibi50

New member
ליידי ג

את צודקת והאם טענתי אחרת אלא שהתקופה ההיא ידועה כתקופת הגנבות. לד זפלין היא אחת שחובה להזכיר. מאוחר יותר הם קבלו שכל לשרין את היצירות שלהם.

epitaph

New member
הרבה מאוד מסתבר...

תריץ חיפוש בפורום, היה על זה כבר כמה דיונים.

melancholy man

New member
זה לא היה בשנות השלושים

בסוף השישים והשביעים, המון אנשים ביצעו קאברים, רוב הלהקות הגדולות התחילו כסוג של להקות קאברים לקלאסיקות בלוז (או השתמשו בשירי בלוז ישנים בשביל למלא חסרים באלבומים שלהם, מה שנקרא פילר) כמעט תמיד, כמעט כולם הבינו את הדבר הפשוט הזה, שאתה לא יכול לקחת משהו שמישהו אחר עשה ולהציג אותו כשלך (יש כמובן יוצאי דופן כמו המקרה של היי ג'ו, שם הקרדיט פשוט נגנב). מה שזפלין ופרפל עשו בהרבה מקרים, לא היה בשום תחום אפור, זה היה פשוט אחד הדברים הכי לא יפים, שאומן יכול לעשות, זה לא אומר שיש משהו לא טוב במוסיקה, היא עדיין מדליקה בעיני, אבל מוסרית זה פשוט דוחה לקחת שיר של מישהו ולהציג אותו כאילו אתה כתבת את זה, אם אתה לא יודע מי כתב, תכתוב "עממי" או אפילו תשאיר בלי קרדיט, אבל לייחס לעצמך דברים שלא אתה עשית, זה פשוט מגעיל.

למעלה