ריסרדל + קונצרטה

leha52

New member
ריסרדל + קונצרטה

יש לי בן בן 15 שמקבל ריטלין 20 מ"ג, אך בתקופה האחרונה חלו בו שינויים רמץת הלימוד שלו ירדה,הוא לא רגוע מאוד עצבני ונמצא כל היום באי שקט, מתלונן המון על שיעמום והוא חסר מנוחה. הומלץ לי להחליף את הריטלין בקונצרטה 36 מ"ג, ולהוסיף לו 1/2 מ"ג של ריספרדל. האם השילוב של שני הכדורים הוא טוב ומהן תופעות הלואי של הריספרדל.

zivadina

New member
שילוב ריטלין וריספרדל ומינון מתאים

השילוב של ריטלין לסוגיו עם ריספרדל מקובל מאוד, וישנם בפורום מספר ילדים שמטופלים בשילוב הזה. מצד שני, לא ברור לי למה עוברים לריספרדל לפני שמיצו את הטיפול בריטלין. נראה לי שהילד סובל ממינון ריטלין שלא תואם את משקל גופו, וגם המינון שהוצע לו נמוך מדי. אולי תכתבי כמה הוא שוקל, ונמשיך הלאה?

בהחלט נשמע מפתיע

לפי תאורך, כמו שזיוה אמרה, גם לי זה נשמע כמו מינון ריטלין לא מתאים, יותר מאשר צורך לריספרדל. טיפול תרופתי בריספרדל מוסיפים בד"כ כאשר קיימת תופעת זעם, בעיות התנהגות, כאשר ברור שאינן פועל יוצא של מינון/תרופה לא נכונים. מה שתארת, מתאים לעניות דעתי הבלתי מקצועית אך המנוסה אישית- כמו מינון נמוך.. ממליצה לכם לוודא את המינון של הריטלין, לפני התחלת ריספרדל. הייתי הולכת לקבל חוות דעת נוספת ...

מהנסיון שלנו....

עברנו מרטלין לקונסרטה 18 המינון היה נמוך עברנו ל36 וזה היה גרוע ביותר ואז תקופה מסויימת הדר קיבלה קונסרטה 18+ רספרדל בשילוב עם טיפול התנהגותי לשמחתי אחרי 4-5 חודשים כבר לא היה צורך ברספרדל וכיום היא מטופלת רק בקונסרטה 18 . יש לציין שבתקופה שלקחה רספרדל רמת התאבון מאוד עלתה וגם בהתחלה הייתה מאוד עיפה.

למעלה