ריסוס

berberon

New member
ריסוס

האם כולם מרססים את הבית ומסביב לפני כניסה לבית חדש? יש לי טראומה מריסוס האחרון. הגיע בחור שפשוט השפריץ חומר בכל מקום. חלונות, עדני חלון, שיש... פשוט "ריסס" את הבית כמו שאומרים. אני נכנס לגור בבית קרקע במושב ומעדיף לרסס במקרה הגרוע רק מבחוץ. אשמח לתגובות

erezbt

New member
מרססים לאיזה צורך?

אתה כותב כאילו לכולם אמור להיות ברור למה כוונתך? מרססים לצוך הדברת צמחיה? מרססים כנגד ג'וקים? מה זה כולם.......?

berberon

New member
אתה מיתמם?

ברור שריסוס כנגד מזיקים. איזה עוד ריסוס עושים לפני כניסה לבית חדש? כתבתי בפירוש ריסוס בתוך הבית לפני כניסה לבית חדש. אם אתה מגדל "צמחיה" בתוך הבית, אני מבין שאתה מצביע עלה ירוק...

msvnk

New member
לא בהכרח

הרבה נוהגים לעשות את זה, אולי מתוך מחשבה שכל העבודות מוציאות מהאדמה ומכל מיני מקומות כל מיני מזיקים. אני חושב שזה סתם מוגזם לרסס הכל בכל מקרה. אם אתה במושב אז בטח בנית את הבית שלך ככה שהוא חסין מזיקים, רשתות בכל החלונות, דלתות שאטומות בתחתיתן ובלי חורים מיוחדים שיכולים להכניס כל מיני אורחים מבחוץ. זה דבר שמאוד נהוג להקפיד עליו בקיבוצים ומושבים ואם לא נתת את הדעת על זה אז כדאי. תוכל לעשות הדברה בחצר, אבל גם לא הכרחי, פשוט תחכה ותראה אם יש בעייה עם אורחים לא קרואים מסוג זה ורק אז תעשה. אין סיבה סתם להציף את הבית בחומרים כימיים ללא הצדקה.

berberon

New member
אני נוטה להסכים

אכן יש רשתות בכל הבית ו"שערות" מתחת לדלתות. משיחות שעשיתי הבוקר מתקבל הרושם שבאמת כדאי להמתין ולראות אם יש צורך. תושבים אחרים במושב מרססים פעם בכמה שנים מחוץ לבית, על עדני החלון וביובים. ניכנס ללא ריסוס ונראה מה יהיה...

הדבר היחיד שריססתי

זה את השטח לפני הכנת הדשא... בבית במושב הדלתות כל הזמן פתוחות, בייחוד אם יש לך שני חתולים ושני כלבים ואתה לא רוצה להיות הדורמן שלהם. שלא לדבר על ילדים שפשוט לא אוהבים לסגור דלתות (כנראה כל הזמן שומרים על אפשרות מילוט
) העצות היחידות שיש לי הן: לשמור את האוכל של הכלב (את השקית) סגור היטב בכלי. במזווה לסגור את הכל בקופסאות (מגרות של כתר זה אחלה) לא להשאיר אוכל, סוכר ושאריות מזון על השייש. העצות דלעיל מצויינות נגד עכברים ונגד הנחשים שיבואו בעקבותיהם. שמירת ניקיון השייש תעזור נגד נמלים. עם זאת, יש תמיד עונות של של יציאת הנמלים מכל חור (אחרי הגשמים הראשונים) ושל התפוצצות אוכלוסין של העכברים* (אביב). אנחנו לוכדים אותם במלכודת (נלכדים רק הקטנטנים החמודים) ומשחררים אותם לשדה ליד השכן שבתורו משחרר את שלו בשדה שלידינו... גם החתולים קצת צדים ובסך הכל המצב חביב מאוד, נעים והגייני. * אנחנו משפחה שמאוד אוהבת חיות והעכברים לא מפריעים לנו אלר רק אם מכרסמים לנו את האוכל או מחרבנים בארונות..

למעלה