רימו אותי

melfis

New member
רימו אותי ../images/Emo70.gif

בעל מלאכה שבנה לי מטבח חדש לא עמד במה שסיכמנו בעל פה ועשה עבודה גרועה לדעתם של הרבה אנשים¬ כולל אנשי מקצוע שזימנתי כדי להתיעץ עימם בנושא® כשביקשתי ממנו להשלים את העבודה לשביעות רצוני הוא סירב ואף איים בתביעה במידה ולא אשלם לו® מכיוון שאותו אדם לא הוציא אפילו חשבונית ©הוא כנראה לא משלם מס הכנסה¨ אני רוצה לדעת האם יש לו עילה לתביעה® חצי מהסכום שילמתי לו במזומן עוד לפני תחילת העבודה ©בטיפשותי¨ ואני מסרבת לצאת פראיירית ולשלם לו את החצי השני עבור עבודה גרועה שהשאיר אותה לא גמורה® כיצד עלי לנהוג

nirdagan

New member
אל תשלמי, ותשקלי לתבוע אותו

אפשר לתבוע אותו, ואם הסכום לא גדול מדי בתביעות קטנות. אם הוא טוען שהוא סיים את העבודה מחובתו להוציא חשבונית על כל הסכום, כך שאי הוצאתה עוזרת לך. ניר

אפשרות פעולה

בכל התקשרות עם בעל מקצוע, ישנו תנאי מובלע כי העבודה תבוצע בצורה נאותה (שימי לב - לא בהכרח לשביעות רצונך, אבל בהחלט ביצוע נאות). אם בעלי מקצוע קבעו שהעבודה נעשתה בצורה גרועה, נסי לקבל מהם את חוות הדעת בכתב. אח"כ פני בכתב לבעל המלאכה ודירשי תיקון בתוך זמן קצוב וקצר, תוך שאת מבהירה כי אם התיקון לא יבוצע, תראי עצמך נאלצת לפנות לבעל מקצוע אחר להשלמת המלאכה, ולחייב אותו בהוצאות. אין טעם לתבוע אותו אלא אם עלות השלמת העבודה תעלה על הסכום שאת חייבת לו.

igalgolan

New member
דיבורים וכתיבה

רצוי להפסיק לדבר ולהתחיל לכתוב (לשלוח מכתב רשום + אישור מסירה). 1. כתבי בקשה לחשבונית מס. 2. כתבי שהעבודה אינה עומדת בסטנדרד הנדרש, שלפנים משורת הדין את מוכנה לאפשר לו לתקן הדרוש תיקון תוך ... (זמן סביר לפי גודל העבודה). תאיימי שאם הליקויים לא יתוקנו תשכרי על חשבונו בעל מקצוע שיתקן. 3. אם הליקויים לא יתוקנו שלחי מכתב נוסף בו את מבטלת את ההסכם ביניכם. אחר כך הזמיני בעל מקצוע ובקשי חוות דעת מה יש לתקן (שלמי לו וקחי קבלה). הזמיני בעל מקצוע אחר שיתקן הדרוש תיקון (שלמי וקחי קבלה). אל תשתמשי באותו בעל מקצוע מחשש שתועלה טענה של קנוניה. 4.הורידי את התשלומים ששלמת מהסכום אותו את עדיין חייבת לבעל המלאכה הראשון לפי ההסכם המקורי ושלחי לו צק על השאר (צלמי הצק) ובקשי חשבונית מס. אם בעל המלאכה יתבע אותך התיעוד יאפשר לשופט לקבוע את העובדות ביתר קלות. אם לא תקבלי חשבוניות מס תוך זמן סביר פני למס הכנסה ובקשי את עזרתם. יגאל גולן

למעלה