רימונים לתורה

olivea

New member
רימונים לתורה

בני שלום רב, אודה לך מאד באם תוכל לעזור לי. הייתי מעוניינת לדעת מדוע נקראים עיטורי המגילה בשם רימונים ומהי הסימבוליקה של הרימון ביהדות? בתודה ובברכה, אורלי.

אורלי ברוכה הבאה לפורום

רימון הוא אחד משבעת המינים שנתברכה בו ארץ ישראל. בדרך כלל מעטרים את ספר התורה לאחר יציאתו מארון הקודש בכתר תורה מכסף או רימונים. הרימונים מחברים לעץ החיים של הספר. נראה לי שהשם רימונים בגלל צורתו.

olivea

New member
שאלה נוספת בבקשה

ענת ובני שלום רב, אני מודה לכם מאד על העזרה ועל ההענות המהירה. אשמך אם תוכלו לענות לי על שתי שאלות נוספות. אינני מבינה לגמרי מדוע נבחרו דווקא הרימונים לעטר את ספר התורה. ומה הכוונה בכך שהרימונים מחברים לעץ החיים של הספר. בתודה ובברכה, אורלי.

כדאי לך להתייעץ עם

ד"ר ברכה יניב - ראש החוג המשולב למדעי היהדות, למכירה קוראים רחל הניג, מצ"ב קישור לאתר שלהם, בהצלחה וכל טוב.

ברוכה הבאה אורלי

אני אוסיף עוד כמה מגזרות נייר בצורת רימון אחד הפירות החביבים עלי חוץ מזה שהוא פרי יפה להפליא , הוא גם פרי מאד בריא יש לי הוכחות ישר מהטכניון בעלי המנוח חקר את הפרי והחתן שלי אפילו עשה עליו דוקטורט אלך מהקל אל הכבד המגזרת הראשונה המצורפת היא פרי ביכורים של תלמידה בקורס החדש שלי בירושלים

olivea

New member
המון תודה לך ציפורה

המגזרות יפיפיות, והן בטח דורשות עבודה מאומצת והמון ריכוז. היכן את מלמדת בירושלים? אני מכירה חנות מקסימה למגזרות נייר ברח' קינג גורג בי-ם, האם יש לך איזשהו קשר לשם? אני לומדת קרמיקה בירושלים ומנסה לעשות עבודה העוסקת בסימבוליקה של הרימון. תודה רבה לך ושבוע טוב! אורלי.

בבקשה, ברצון רב

יש לי באוסף המון מגזרות נייר בנושא הרימון אשמח לקרוא את עבודתך על הסימבוליקה של הרימון זה מאד מענין אני מלמדת בבית שמואל קורס של 10 סדנאות לומדים אצלי 38 תלמידים בשתי קבוצות מאד עמוסות אני מכירה רת הגלריה של מגזרות הנייר כמה מעבודותי מוצגות שם זאת גלריה של מגזרות משוחזרות בלייזר ולא עבודת יד רוב המגזרות שם הם מה שאני קוראת "מהדור השלישי" המגזרות האלה נולדו בתוך המחשב ולא בלידת מספריים או סכין. היום במאה ה21 הכל אפשרי מצורפת שושנתת רימונים שיצר חמי יעקב נאמן עליו השלום במזרח אירופה נהגו יהודים להדביק שושנתות מנייר במקום ירק לשבועות כל טוב צפורה

למעלה