רימון ננסי

גיא קרן

New member
רימון ננסי

ברשותי בונסאי מרימון ננסי כמה שאלות: 1. עיבוי הגזע מתברר כמשימה קשה ביותר - למרות שכלי האימון בו העץ שתול גדול למדי והעץ זוכה לתנאים טובים (מים, שמש וכו). למישהו יש נסיון ? 2. יש לענפים של העץ נטיה ממש בולטת (ומעצבנת) למות ככה סתם פתאום בלי סיבה נראית לעין (ביחוד לאחר גיזום של העץ). אני תמיד גוזם ענפים כך שנשארים עליהם עלים בקצה הענף ובכל זאת מדי פעם ענפים מסוימים מחליטים להתייבש להם ולמות עד נקודה מסוימת (גם ענפים ותיקים שבניתי עליהם לצורך עיצוב העץ). למישהו יש עצות? איך אפשר למנוע מענפים למות ככה סתם? גיא

סן תאי

New member
רימון ננסי

כשמו כן הוא ולכן הוא 'סרבן' עיבוי ידוע. הוא גם באמת מגיב לגיזום ב- die back, דהיינו התייבשות לאחור של ענף מנקודת הגיזום. דבר אחד שכדאי לעשות זה לקחת את זה בחשבון כשגוזמים ולבצע את החיתוך בנק' גבוהה מהנחוץ. דבר שני שרצוי לעשות ועשוי לעזור - זה לאטום את נק' החיתוך במשחת גיזום. בהצלחה.

vinbe

New member
רימון ננסי

שלום גיא, יש לי רימון ננסי, והוא מתנהג די קרוב למה שאתה מתאר. עם הזמן הגזע התעבה, למרות שמעולם לא היה בעציץ גדול. הוא ניתן במתנה לחבר שלי, כבר בתוך עציץ בונסאי קטן. כאשר נתן סימנים ברורים שהוא הולך למות, הועבר אלי לטיפול ונישאר אצל. לדעתי הוא כעת בן כ-15 שנים. מאז שהוא אצלי, תמיד ישב בעציץ קטן, וזה לא מפריע לו להתפתח, אבל בעיתיות. היום כותר הגזע כ-4 ס"מ – גובהו כ-30 ס"מ עם מספר גזעים משנה. נימצא על מעקה בכוון צפון מערב, בשמש מלאה, עם הרבה קרינה ומאוד חשוף לרוחות חזקות. למרות תנעים אלה, הוא צריך מעת מים. עודף מים מאוד מפריע לו (אם כי זה צמח חזק מאוד שקשה להרוג). בהחלט ענפים, גם גדולים, יכולים למות. בעץ שלי זו לא כל כך בעיה, כי הוא מעוצב בצורה די חופשית ומוציא בקלות ענפים חדשים. מבחינת העיצוב, אני הולך בעיקר על גיזום, כי הליפוף לא פשוט: הקליפה מאוד עדינה והעץ לא כל כך גמיש. אני גוזם לעיתים קרובות ולפעמים בצורה די אגרסיבית, בלי להשאיר שום דבר. העץ מגיב תמיד עם פריצות חדשות לשפע, גם באזורים אחרים. אני אפילו מתרשם שגיזום חזק דוקא מונע במידה מסוימת את התייבשות הענפים.

אולמוס

New member
עוד על רימון ננסי

גיא שלום, אני ניסיתי רימונים ננסיים בשנים האחרונות ודי התאכזבתי. זה כנראה גם ענין של חוסנו של הפרט שמגדלים לא כל אחד מהם עמיד במידה שווה. ישנה גם בעייה של מזיקים ונוברים למיניהם ש"מרוקנים" לעיתים את תוכן הענפים והגזע. נטייתו של הרימון הננסי לפתח מספר גזעים גם היא מקשה על העיצוב אולם מדי פעם ניתן למצוא אחד עם גזע בעובי סביר. אם הצלחת להתגבר על כל הקשיים - התוצאה יכולה להיות מענינת. הצימוח הוא נמרץ ומחייב הרבה השקעה. חג שמח שיהיה

למעלה