רימון ננסי - ההתחלה

fraidh

New member
רימון ננסי - ההתחלה

שלום לכולם, אני חדש כאן, קראתי די הרבה (אינטרנט+ספרים) והחלטתי שאני רוצה לנסות גם... רכשתי עץ רימון ננסי ועכשיו אשמח להצעות מצ"ב תמונות שלו ממספר כיוונים מלפנים?

noamrathaus

New member
חומר גלם

הי, קודם כל ברוך הבא. ולעינינו, החומר גלם נראה לי כמאוד קטן ממדים, דבר שיקשה מאוד לתת לעץ תחושה של עץ בוגר/עתיק. המלצתי היא למצוא חומרי גלם שנותנים תחושת עץ ביום שקניתה אותם. זאת מכיוון שלהנ"ל אין יכולת לתת תחושה כזו, ויקח עוד הרבה שנים של גדילה עד אשר יראה כעץ, וכאשר העץ ממוקם בתוך עציץ קטן ממדים, תהליך הגדילה אינו כפי שהוא כאשר העץ באדמה.

fraidh

New member
תודה

הבנתי שעדיף לקנות עץ שנראה בוגר (גזע יותר עבה) אבל חשבתי שלצורך האימון (שלי) עדיף שאתחיל עם חומר גלם יותר זול ובעל ענפים יותר גמישים(=צעיר), אני יודע שהמשמעות היא עוד כמה שנים עד שאקבל בונסאי ראוי לתצוגה אבל יש לי סבלנות, אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הכיוונים האפשריים לצמח זה ובהמשך (לאחר כמה נסיונות) אעבור לחומרי גלם יותר איכותיים, תודה מראש, חיים

אדם ק

New member
אם תחכה לא תלמד הרבה...

התמקדות בעצים שהם כבר בוגרים הינה חשובה, כך יש עבודה, יש צורך לעצב ומהעיצב לומדים (מהניסיון), אם תחכה לא יצא מזה הרבה... רק תחכה ותכוון את העץ קצת, אם תיקח עץ בוגר עם מראה יותר בוגר תוכל להתחיל לעבוד עליו, במקום לחקות שיגדל ויהיה חזק... מבין? למרות שאפשר גם וגם... גם לעצב עצים מעוצים וקניית עצים בוגרים, ובמקביל לחכות עם עצים אחרים (צעירים). אני ממליץ לך לקנות כמה עצים, בגילאים שונים, מסוגים\זנים שונים, ובגדלים שונים. תעבוד עליהם, תעצב אותם, תלמד מהם\עליהם = תצבור יותר נסיון התחלתי בעיצוב, טיפול וכו'. כך ההתקדמות הראשונית תבוא מהר יותר ותבין יותר... לפני כל זה, למד אודות הבונסאי מכל "הכיוונים". תקבל רקע כללי והבנה של הנושא מכלל תחומיו, וזה יקל עליך רבות כמתחיל. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

fraidh

New member
באמת עזרת

ואני אסתובב בסוף השבוע במשתלות לחפש חומר גלם יותר מתאים (יש המלצות לגבי משתלות באזור רחובות ולגבי סוגי צמחים) בכל זאת אני לא זורק את הרימון אז כדאי לי לחכות שהוא יגדל ככה או להתחיל לעצב מעכשיו?

אדם ק

New member
תגובה,

בקשר למשתלות אין לי עצות כי אני לא גר באיזור ולא מתמצא במשתלות באיזור... אני ממליץ על עצים כמו: ערערים (פרוקמבנס הכי מומלץ לדעתי אך רוב הסוגים מתאימים), פיקוסים (בסימן שאלה), זיתים, הדסים, אלות המסטיק, פירקנטות ועוד... בקשר לרימון... קודם כל שיהיה מה לעצב, ואז תעצב =] כדאי לחשוב על ענף שיהווה את המשך הגזע ויוביל\ויתמשך לצמרת העץ (ענף שיהיה הגזע) אפשר לתת לו כיוון ותנועה כדי שלא יהיה ישר מידי, ובעתיד לעצב את הענים בהתאם אליו. לא צריך למהר כי לעץ יש עוד דרך ארוכה מאוד... העתק אותו לקראת תחילת האביב לכלי אימון גדול בו יוכל להתפתח להתעבות ובקיצור, לגדול. בהצלחה =]

אדם ק

New member
אני מצרף תמונה של רימון ננסי

זהו רימון ננסי שרק קיבל צורה\עיצוב. לא הועתק כבר שלוש שנים לערך. הוא לא מהווה דוגמא של צמח מעוצה, מפותח או גדול... אך אהבתי את צורתו לפני העיצוב ורק המשכתי אותה והתקבל העיצוב... לאחר ההעתקה יוסרו החוטים והצמח יגדל במשך כמה שנים להתפתחות ואז אחזור על העיצוב... כמובן אכוון אותו אך לא אגזום אותו הרבה כי זה מאט את התפתחותו\התעבותו. הנה התמונה:

אולמוס

New member
רימון ננסי- הדרך ארוכה היא ורבה

שלום רב ! אכן נכון יעצו לך קודמי בקשר לרימון הננסי - הדרך ארוכה היא ורבה כמאמר המשורר - ענין של שנתיים או שלוש לפחות. זה חומר גלם צעיר מדי בשלב זה. המופע של רימון ננסי כבונסאי לפי התרשמותי, מרימונים כאלה שראיתי הוא אופטימלי עם גזע שקטרו לפחות כ- 3 ס"מ לגזע כזה יתאים נוף בגובה של עד-כ- 25 ס"מ לערך. הגזע אמור להיות עם הסתעפות ראשונה שאינה נמוכה מדי דהיינו מעל לשליש הגובה של העץ מתחתית הגזע. (זה כבר טיפ לחפש רימון ננסי בוגר יותר...) אדם המליץ להשאיר אחד הגזעים (מומלץ העבה ונדומיננטי שביניהם) וכך צריך אכן להיות אולם עליך לבצע גיזום נקי וחלק של שאר הענפים/הגזעים בזהירות ולהעזר במשחת גיזום. החלק הגזום הצמוד לקרקע ברימון הינו מקור לנגעים ורקבונות אפשריים. לרימון הננסי גידול מהיר ונמרץ בתנאי גידול אופטימליים כך שאין מה לחשוש מגיזום נמרץ בשלב זה. יש להישמר מזחלים נוברים ומרעין בישין מעין אלה החודרים אל מתחת לקליפת הגזע ובעיקר דרך פצעי גיזום באביב, ולפעול לפי שאר ההצעות שקבלת מקודמי. בהצלחה.

noamrathaus

New member
אדמה

אם יש לך אדמה (לא עציץ) שתול את העץ וחכה... בכל מקרה אל תגזום אותו... תן לו להתפרץ... כ-6 חודשים (לדעתי), ככל שיצאו לו ענפים ארוכים יותר כך העץ יזדקק להגדיל את הגזע שלו כדי לפצות... כך למעשה גדלים העצים בטבע...

למעלה