רילוקישן ללונדון

mben3

New member
רילוקישן ללונדון

שלום לכולם

אנחנו בתהליך רילוקישן יחסית מהיר (בעלי מתחיל לעבוד כבר בתחילת אוקטובר) ללונדון.
אשמח לעצות מניסיונכם - יש לנו בן בן שבע ובת בת שנתיים וחצי. השכר השנתי של בעלי יהיה כנראה באזור 75 אלף פאונד בשנה והוא יעבוד במרכז לונדון.
אני מתכננת לחפש עבודה אחרי מספר חודשים כשאראה שהילדים מתאקלמים במסגרות שלהם.
הרילוקישן מוגבל לתקופה של שנתיים.
יש לנו חברים מאוד טובים שגרים בלונדון בשנים האחרונות. יש לנו ילדים באותם גילאים בדיוק ולמרות המרחק הפיסי שמרנו כל השנים על קשר כולל טיולי משפחות ברחבי אירופה וביקורים הדדים.
הם גרים בשכונה קצת מרוחקת מהמרכז (תחילת זון 4 בשכונות זרום מזרחיות) אני מתרשמת שזו שכונה טובה מאוד. הבנתי שלמקום העבודה של בעלי יקח לו לנסוע כ-40 דק' ברכבת תחתית ללא צורך בהחלפה של רכבות.
אני מבינה שקהילה יהודית וישראלית ממוקמת באזורים הצפוניים של לונדון.

איפה הייתם ממליצים לנו לגור - ליד חברים טובים שגרים קצת רחוק או באזורים "ישראלים"?
האם השכונות של צפון לונדון קרובות משמעותית מ-40 דק' נסיעה?
מה שכ"ד ממוצע לדירה סבירה של 2-3 חדרי שינה שנוכל לעמוד בו סביב הכנסה שנתית זו בהנחה שני לא אעבוד בחודשים הראשונים?

תודה רבה!!!

גוזליה

New member
שלום

צפון לונדון הוא אזור עצום בגודלו, עם שינויים משמעותיים בין שכונה לשכונה. תוכלו למצוא דירות בסביבות ה1,000 ומשהו, ותוכלו למצוא דירות גם בסביבות ה5,000 ומשהו (ואפילו מעלה מזה).

העבודה במרכז לונדון- על איזה קו? או יותר נכון- באיזו תחנה.
לגבי איפה כדאי לגור- ליד חברים או ליד ישראלים- זו שאלה נורא אישית, אני מניחה שרק אתם תוכלו לענות עליה. לי אישית היה נעים יותר לגור ליד אנשים שאני מכירה, על אחת כמה וכמה אם השכונה טובה וזה לא רחוק מהעבודה. אבל אני לא יודעת עד כמה הקרבה למכולות יהודיות/"קהילה" (וואטאבר דאט מינז) וכיוב' חשובה לכם. מה למעשה החשיבות של המגורים בשכונות "ישראליות" עבורכם?
קחי בחשבון שהילדה תכנס לגן- מחיר של 1,200 פאונד לחודש לימים מלאים (פחות או יותר, בד"כ יותר). הבן ילך לבית ספר. אני לא מכירה גנים יהודיים/ישראליים בדרום לונדון- האם זה חשוב לכם? האם תשלחו את הבן לבית ספר ציבורי או שמא לבית ספר פרטי (עניין פעוט שיכול להגיע ל10,000 פאונד לסמסטר)?

ממליצה לך להכנס לפחות לאחת מקבוצות האמהות בלונדון שיש בפייסבוק (London Ima's או מאמילנד)- יכול מאוד לעזור לכם.

בהצלחה!

bromley has a reform synagouge

וכאמור את השכונה כדאי לבחור לפי עורקי התחבורה.
לאיזה איזור בלונדון אתה צריך להגיע ?

איזור 4 דקום מזרח? שכונה טובה
chieselhurst ? זה די יקר. כדאי לכם לחפש בית מתחת ל 1400-1500 לחודש על המשכורת הזו.
אפשרי.

למעלה