רילוקיישן

sharonsitti

New member
רילוקיישן

שלום,
אני עובדת בהייטק בארץ (פיתוח תוכנה) והרעיון של רילוקיישן לאירופה / ארה"ב דיי קורץ לי :)
אני נמצאת בתקופה שחוץ מעבודה אין לי דברים שקושרים אותי יותר מדי לארץ (משפחה/ילדים) אך כמובן שבעוד כמה שנים זה ישתנה ורילוקיישן יהיה יותר קשה.
חוץ מזה, מגורים ועבודה מחוץ לישראל בערים מפותחות בעולם נשמעים לי כמו חוויה מאוד מעניינת ומסקרנת.

אציין שברשותי דרכון ישראלי בלבד, ויזת תייר לארה"ב ואני דוברת אנגלית ברמה גבוהה.
מהן האופציות שעומדות לפני - היכן ניתן למצוא הזדמנות לרילוקיישן?
ובכלל, מהו הערך של המעסיק בהבאת עובד זר (ויקר) במקום לקחת מישהו מקומי בעל כישורים דומים ששולט היטב בשפה המקומית?
ומה באשר לבני זוג (ללא נישואין)?

אודה לכל תשובה :)

BW37

New member
זה בדיוק הענין...

מה יגרום למעסיק כלשהוא,
לקחת אותך, שאת לא מקומית
לא מכירה את התרבות, והשפה היא לא שפת האם שלך
וצריך להתעסק עם בירוקרטיה של אישורים מסובכים
כדי להביא אותך ???
כשאפשר למצוא עובד מקומי, מיומן שיכול להתחיל לעבוד עוד שבוע

אולי זה כי יש לך כישורים מיוחדים שאי אפשר למצוא אצל המקומיים
אולי כי הם צריכים דובר עברית או ישראלי
אולי כי המעסיק מכיר אותך, בגלל שאת משפחה או חברה שלו
ואולי, כי עבדת אצלו בישראל, והוא יעשה לך רילוקיישן

שזה אגב, רוב האנשים
רוב הישראלים שנוסעים לעבוד בחול
הם התחילו לעבוד בחברה בן לאומית (אינטל , סיסקו, גוגל...)
והחברה העבירה אותם למדינה אחרת
למשל לאינטל יש מפעלים גם בארצות הברית או אירלנד...

ובקשר לבני זוג...
בארצות הברית אי אפשר, צריך להיות נשואים
ובאירופה, אם תוכיחי שהקשר רציני וותיק , בדרך כלל מעל שנתיים
אז מכירים בזוגיות ללא נישואין

גוזליה

New member
השאלה שלך כללית ולכן התשובה שלי גם תהיה כללית

ראשית כל, כרגע עם דרכון ישראלי אינך יכולה להגר ולעבוד באופן חוקי לא לאירופה ולא לארה"ב.
את צודקת בהערכתך- ויזות עבודה עולות כסף. הרבה. גם הויזה עצמה, ובחלק לא קטן מהמקרים על המעסיק לשלם אגרה מיוחדת על מנת שיוכל להעסיק עובדים על ויזות.
מעבר לכך, גם עם אנגלית מצויינת, אינך דוברת את השפה כשפת אם, אינך מכירה את המנטליות והנהוג, ולכן מעסיק צריך מאוד מאוד מאוד לרצות אותך בכדי שיתאמץ ו"ייבא" אותך מהארץ.
באשר לבני זוג ללא נישואין- כל מדינה והנהלים שלה לגבי ויזות, אין כלל אצבע שמתאים לכולן.

איך את כן יכולה לעשות את זה?
אם את מוכשרת ועובדת בחברה שעוסקת גם בחו"ל- את יכולה לעשות רילוקיישן פנימי דרך החברה. לרוב חברות ההייטק הגדולות יש נהלי רילו מאוד מסודרים וקבועים.
דרך נוספת היא לצאת ללמוד תואר נוסף בחו"ל, ובזמן התואר לעבוד חלקית/כמתמחה וכך לצבור ניסיון וידע ושם וגם להכיר את שוק העבודה המקומי.
ודרך שלישית שנידונה כאן בעבר
היא למצוא מישהו שיש לו אזרחות רלוונטית ולהתחתן איתו. אני נגד.

לחילופין, זה הזמן לנבור בהיסטוריה המשפחתית שלך- אם שורשי משפחתך איפושהו באירופה, יכול מאוד להיות שתוכלי להוציא אזרחות אירופאית על סמך זה.

אני לא יודעת יותר מדי לענות לגבי ארה"ב...

בהצלחה.

למעלה