רילוקיישן וזה

SisterMoon

New member
רילוקיישן וזה

שלום לכולם! איזה כיף שאני חיה בעידן שבו יש פורום בכל נושא ויש למי לפנות עם כל שאלה מפגרת :) יש לי שאלה לגבי בקשה לאשרת עבודה באי שהוא קראון דפנדנסי של אנגליה. אני לא כל כך מבינה איך זה הולך מבחינה חוקית, אילו מהדברים מוכתבים לפי המלכה ואילו לא, אבל קראון דפנדנסי זה המונח שבו הם משתמשים. בן זוגי מזה 5 שנים עובר לשם במסגרת עבודתו, ואני עוברת איתו כ"תלויה" (זה נורא פמיניסטי, אני יודעת). כדי להיחשב שם כידועים בציבור, עליי להוכיח שאנחנו מנהלים משק בית משותף שנתיים לפחות. עד פה הכל בסדר, כיוון שאנחנו גרים ביחד אפילו יותר משנתיים. אין לי מושג מי שומר חשבונות ארנונה/גז/חשמל ישנים, אבל אני בטח שלא. מנסיונותיי הנואשים ליצור קשר עם הרשויות, רק בחברת חשמל יכלו להנפיק עבורי חשבונית משנת 2009, אבל רשום עליה שם בן זוגי בלבד. חשבתי להצליב אותה עם חשבונית אחרת מאותה שנה, שיש עליה את השם שלי, אבל לצערי, זה בלתי אפשרי. שאלתי היא כזו: בהנחה שאצליח ליצור קשר עם בעלי הדירה הקודמת שגרנו בה ולהשיג חוזה שכירות, האם זה מספיק? אני יכולה ללכת ולהוציא תעודת זוגיות ב-1000 ש"ח (כן! באנגלית זה 1000 ש"ח!), אבל אני תוהה אם זה הכרחי. אני יכולה גם פשוט להצהיר ביחד עם בן זוגי על זוגיות ומגורים משותפים מול נוטריון ולהציג את המסמך הזה כראיה? מודה לכם מראש!

בקר12

New member
כולה איי התעלה או אייל אוב מן.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך על סיוע מקצועי של עורך דין או יועץ הגירה מוסמך. אם 1000 ש"ח (וגם קצת יותר) זה הרבה בשבילכם (והעבודה לא משלמת) לא בטוח שהייתי עושה רילוקיישן לשם. בכל מקרה לשלם אגרה של הבקשה ולהפסיד אותה זה גם יקר.

SisterMoon

New member
על הבקשה עצמה ברור שהחברה משלמת

אבל אין שום סיבה שהם ישלמו על תעודת זוגיות. כך או כך, מצאתי את חוזה השכירות שלנו מ2009. צריך לתרגם אותו לאנגלית? האם זה מספיק, ביחד עם תמונות שלנו וכזה, או שעדיף בכל מקרה להוציא תעודת זוגיות? אגב, סקרנות: למה ״כולה״ אייל אוף מאן? רע? בביקורי שם התאהבתי ממבט ראשון. תודה!

גוזליה

New member
אני משערת שבקר התייחס ל"קראון דפנדנסי".

הוכחות לזוגיות- לצרף כמה שיותר. גם אימיילים, תמונות משותפות. ואם יש אפשרות להוציא הצהרת זוגיות- למה לא. חבל שהבקשה תיפול על משהו מטופש שכזה.

SisterMoon

New member
כן. אני מקווה שגם ריליישנשיפ בפייסבוק יהיה

רלוונטי. בכל זאת, הרבה שנים. זה לוקח המון זמן מרגע הגשת הבקשה ועד שדברים מתחילים לזוז? בכל מקרה, תודה רבה על העזרה! אני בטוחה שיהיו לי עוד שאלות, אבל עד כה עזרתם לי מאד :)

בקר12

New member
גוזליה כהרגלה צודקת אבל באמת היא שהאייל

אוב מן נראה לי חור ולא כל כך קרוב קרוב לכלום. הוא גם לא איזה אתר תיירות. עד כמה שאני זוכר, הבריטים השתמשו בו לכלוא את התושבים/אזרחים/פליטים גרמניים שלהם במלחמת העולם השנייה. איי התעלה לפחות קרובים לצרפת אבל אם ראית ואהבת אז אין לי הרבה מה להוסיף שכן מעולם לא הייתי שם.

את צריכה להראות להם שהחשבונות הם על אותה

כתובת, לא כל החשבונות צריכים להיות על שם שניכם. לדוגמא: חשבון ארנונה על שמך שנה/שנתיים אחורה חשבון חשמל על שמו שנה/שנתיים אחורה עם אותה כתובת של חש' הארנונה אפילו מכתבים מהבנק שנשלחים לאותה כתובת אבל לכל אחד מכם בנפרד, בעצם מראים שאתם חיים ביחד. אני חיה בסקוטלנד ורק חשבונות העירייה הם על שם שנינו. אף פעם לא היתה לי בעיה להוכיח שאנחנו חיים יחד בצורה כזו. בהצלחה.

SisterMoon

New member
זה מה שניסיתי לעשות,

אבל אני לא שומרת חשבונות מלפני שנתיים, ונסיונותיי לבקש מרשויות להוציא חשבון ארנונה / גז / חשמל / וואטאבר עלו בתוהו. אני מקווה שהסכם השכירות יספיק בקטע הזה...

CeruleanCat

New member
עוד כמה רעיונות לדברים רשמיים כאלה

שאולי תוכלו למצוא. תכתובת ממס הכנסה, בנקים, כרטיסי אשראי, קופת חולים, ביטוח לאומי, ביטוחים למיניהם. אם יש לכם חשבונות משותפים, אפשר אולי לקבל מהבנק אישור שאתם חולקים חשבון במשך התקופה הרלוונטית, או לקבל מהם דוחות רטרואקטיבית על חשבונות או כרטיסים.

noa scotland

New member
גם אם חשבונות הבנק לא משותפים, ואפילו לא

מתנהלים באותו סניף (או בנק), מספיק שרשומה לכל אחד מבני הזוג אותה הכתובת כמו לשני...

למעלה