ריכווז

sprk78

New member
ריכווז

שלום,

אשמח לדעת האם יש שיטת ריכוז מומלצת שמשפרת את הריכוז?

תודה לעונים

AlexCoaching

New member
יש כל מיני שיטות

אבל מניסיון רב בנושא אני יכול להגיד.
שבשביל לשפר את הריכוז חובה להתאמן על זה כל הזמן ולהתמיד
כמה שיטות שאני משתמש בהם:
מדיטציה מאוד עוזרת
שימוש בדימיון גם יכול לעזור
רישום יומיומי של הדברים שאתה רוצה להתרכז עליהם
תכנון יומי, שבועי, חודשי של הדברים שאתה הולך להתרכז עליהם

באיזה הקשר אתה רוצה לשפר את הריכוז?

sprk78

New member
התמקדות

אני רוצה למצב שאוכל להתרכז במחשבה אחת ולא יוכלו להסיח את דעתי מספר מחשבות בו-זמנית.

איך ניתן להשתמש בדימיון על מנת להתרכז? מהי הדרך?

כאשר אני משוחח עם מישהו או עושה משהו, קופצות לי הרבה מחשבות לראש ואז קשה לי להתרכז ובמקום להתרכז במה שיש לו לומר, אני מתרכז במחשבות שלי, כך קורה לי עם משימות שאני עושה.

זהו ההקשר.

תודה

AlexCoaching

New member
מחשבות

קודם כל אני מציע לבחון את המחשבות האלה.
לגבי המשימות, שים לב האם המשימות שאתה עושה מעניינות אותך?
ואיזה מחשבות בדיוק קופצות תוך כדי משימות ושיחה?
והאם אתה בד"כ נותן זמן מוגדר למחשבות האלה או רושם את הדברים?

הרבה פעמים הלא מודע שלנו מתחיל לעלות מחשבות על דברים שאנחנו מדחיקים/דוחים.
או לא מגדירים מראש זמן לטפל בהם.

בנוסף לפעמים יש לנו עומס של דברים לטפל בהם והם מסתובבים לנו בראש.
במקרה הזה אני מציע להוריד הכל לדף או יומן.
את כל המחשבות האלה שאתה מרגיש שמתערבות באמצע.
אפילו ליצור מזה הרגל קבוע.

ולגבי הקשבה, הקשבה אמיתית(כמו שאני רואה אותה)
זה משהו שבהחלט ניתן לאימון ותרגול.
בהקשבה אמיתית אתה נמצא ברגע,
נוכח לגמרי ונמצא מחוץ לראש שלך,
בהקשבה מלאה לדברים שהבנאדם האחר אומר.
תתחיל להיות מודע ולתרגל את הפוקוס שלך להיות בהקשבה במהלך שיחה.

ריכוז כסימפטום

שלום לך

הנושא שאתה מתאר מוכר מאוד (גם לי אישית).

יש פתרונות טכניים (כמו להחזיק פנקס קטן ולרשום דברים שעולים - אני עושה את זה לא מעט), ומצד שני - לרוב שיפור כללי בארגון, בהתקדמות שלך לעבר המטרות שלך, שיפור ברמת השלווה, שיפור המצב הרגשי שלך (כעס, עלבון, פחד, חוסר בטחון) - כל אלה עוזרים ליצור ריכוז. שאני חושבת שזה מה שאלכס התכוון אליו. כל שיטה שתבחר להשתמש בה כדי לשפר את חייך באופן כללי - תשפר גם את זה הנושא הזה.

מעניין אותי לשמוע מה מאמנים אחרים מספרים - אבל מלקוחות שלי וגם מנסיון אישי - ככל שהמצב הכללי משתפר ומתקדמים לעבר מטרות, שזה מה שעושים באימון - הריכוז הולך ועולה.

בהצלחה

טכניקה לשימוש עצמי? ללא מאמן?

שלום לך ושבוע טוב

למאמנים יש הרבה טכניקות מתאימות לנושאים שונים, והם יכולים להתאים אותן אליך בזמן אמת.

אם אתה מחפש טכניקה עצמאית יש טכניקות כגון "התמקדות" שאפשר ללמוד (בקורס או אחד-על-אחד) ואז להשתמש בהן באופן עצמאי.

אם אתה מחפש טכניקה שתוכל ללמוד בעצמך, מספרים, גם כאן אפשר לנסות את ההתמקדות (מנסיון - זה לא קל לרוב האנשים ללמוד מספר), וטכניקות כמו מדיטציה. מעטים האנשים שהכרתי שיצאו ממצבים מורכבים (כמו שאתה מתאר - שזה מגיע להרבה תחומים) בעזרת ספרים בלבד. אם כי היו כמה כאלה.

ואם לא הבנתי אותך - אתה מוזמן לחדד, מה אתה מחפש.

בהצלחה

AlexCoaching

New member
למה אתה בדיוק מתכוון?

בכל מקרה אין טכניקה שהיא הוקוס פוקוס.
גם אם אתה בוחר לעשות מדיטציה למשל.
שזה מאוד עוזר לפתח את יכולת הריכוז.
אתה צריך להתאמן ולהתמיד עד שתשתפר.
יש גישות,שיטות (וכמה מהן נכתבו למעלה).
גם אם תקרא טכניקות וספרים איך אפשר לפתח את יכולת הריכוז.
אתה עדיין צריך להתאמן על זה ולהתמיד בשביל להטמיע את השינוי.

sprk78

New member
תודה אין

אין לי שום בעיה להתמיד וברור לי שלא ניתן ללא התאמצות, אך אני מחפש טכניקה לשימוש עצמי מומלצת (הטובה ביותר) שאנשים התנסו בה ויודעים שהיא עובדת.

תודה

motti4me

New member
מה עוזר לך להתרכז?

בתור התחלה הייתי מציע לך לעשות עבודה עם עצמך בריכוז בשטח "סטרילי" שלך..
שכב במיטה עצום את העיניים ותנסה להתרכז במחשבה אחת שלך - ורק בדבר אחד
אתה מיד תראה שזה לא קל -
בדרך כלל כשאנחנו "מכריחים" את עצמנו להתרכז במשהו אחד בלבד יקפצו להם המחשבות האחרות כאילו בכוונה.
תנסה לעבוד על זה בשטח הפרטי שלך. לעצור אותם מלקפוץ ולחזור חזרה לנושא שקבעת מראש שעליו אתה מתמקד.
תנסה לראות מתי זה עובד לך ומתי לא
ואז תביא את זה למקום העבודה או לשאר היום יום.

אגב - גם אימון בקריאה יכול להיות כלי מצויין. גם שם מחשבות יכולות לקפוץ ואתה מגלה שקראת כמה דפים בלי באמת לקרוא אותם כי לא היית שם....

בהצלחה

מצטרף להמלצה על מדיטציה

מעבר לכך שמדובר בדרך טובה להתחבר לעצמך ולהוויתך הפנימית,
זהו גם כלי מוכח מדעית לשיפור בריכוז, גם לאנשים עם הפרעות ריכוז.

אתה יכול לנסות כמה שיטות מדיטציה, לבחור באחת ולהתרגל לתרגל בקביעות. בהתחלה ייתכן שמצליחים לשבת בשקט רק דקה אך האימון והתמדה עושים פלאים.
באופן כללי כחלק מהמדיטציה עולות מחשבות, ברגע שמזהים זאת פשוט חוזרים לשיטה (דומה למה שמוטי רשם מעלי) זהו העוגן שלך. שיטות מדיטציה נפוצות הן התרכזות בנשימה, התרכזות בתחושות גוף או במנטרה (למשל הברה שחוזרים עליה בקול או בלב).

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לצערנו לא.

מוסחות גבוהה היא אחד האיפיונים של בעיות קשב וריכוז. האם בדקת את הנושא?
לרוב האנשים עם בעיות קשב וריכוז מאוד עוזר טיפול תרופתי.
דברים ידועים נוספים שעוזרים הם מדיטציה ופעילות ספורטיבית אינטנסיבית (תבדוק למשל אם אחרי ריצה אתה יותר מרוכז).
מעבר לזה צריך ללמוד לחיות עם מי שאתה - עם היתרונות והחסרונות. אולי המחשבות קופצות אבל אתה גם יצירתי יותר (זה בדרך כלל בא ביחד).
אימון קשב וריכוז הוא אחת הדרכים הטובות להבין את עצמך יותר ולמצוא את הפתרונות שמתאימים לך.
בעצמך אתה יכול לקרוא ולדעת הרבה על הנושא, אבל תרגול בדרך כלל מצריך תמיכה חיצונית - למשל כמו מדיטציה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כדי לעזור

צריך להבין קצת יותר מה גורם למחשבות לקפוץ - האם במצבים מסויימים זה קורה יותר? כל הזמן? במקומות מסוימים? בחברת אנשים מסוימים?
כמשהו מאוד כללי, תרגול מדיטציה יכול לעזור.

לשיפור הריכוז

יש טכניקה מצויינת שנקראת "תרגילי מוח". מדובר על תרגילים שאתה לומד לבצע בעצמך, בכל מקום וזמן שתרגיש צורך. התרגילים מבוססים על הקשר שבין מתח נפשי לתיפקוד של המוח. שחרור המתח מהגוף ירגיע את הסערה שבפנים, ויאפשר לך להתמקד טוב יותר במה שתבחר. בהצלחה

תרגילי מוח

בפגישה עם המדריך תוכלו לברר איזה מתח נפשי מפריע לריכוז ומעורר את "עודף המחשבות המפריעות". בהתאם לזה המדריך בוחר את התרגילים המתאימים לך, ומלמד אותך איך לבצע אותם. ככל שתתמיד בביצוע התרגילים כך הגוף ילמד להירגע, והשקט הפיזי יביא גם את השקט במחשבות.
במידה ותרצה המלצה על מדריך/ה באיזור המגורים שלך, כתוב לי מסר.
בהצלחה

sprk78

New member
תודה, האם יש שם לשיטה הזאת שאוכל לקרוא עליה פ

פרטים נוספים, או שאילו תרגילי מוח מכמה שיטות?

למעלה