ריי תומאס

nik19864

New member
ריי תומאס

החלילן המשופם מהמודי בלוז, מת לפני 20 יום ורק עכשיו זה נודע לי.
הוא שר בין היתר בשיר על טימותי לירי ובן 76 היה במותו.

העליתי פוסט למטה, כאשר נודע על מותו.

תומס היה בעיקר סולן וכותב שירים בלהקה; החליל היה רק נלווה. עם השנים, ככל שג'סטין הייוורד וג'ון לודג' השתלטו על הלהקה, הוא ומייק פינדר הוסטו לשוליים. פינדר עזב עוד ב-1998, ותומס פרש מסיבות רפואיות, ב-2002.

nik19864

New member
תכל'ס

הוא שר את השירים הכי פסיכודליים של הלהקה.
Eternity Road זה השיא שלו.

the tide rushes in

קישרתי לשיר למטה. אולי השיר היחיד שלהם שמצליח לרגש (וגם איננו לגמרי קיטש).
&nbsp
כן, שכחתי שהם התחילו כלהקה פסיכדלית. ז"א הם התחילו כלהקת r&b טיפוסית, עם דני ליין, אבל בגלגול המפורסם יותר שלהם, הם התחילו בעידן הפסיכדליה. אני צריכה לחזור לאלבומים הראשונים שלהם (למעט days המאוס), ולבדוק אם יש שם משהו טוב.

giloni

New member
נדמה לי שפינדר עזב כבר בשנות השבעים

באלבום Long Distance Voyager שיצא ב 1981 מנגן פטריק מוראז (לשעבר Refugee ו Yes) על הקלידים..

כן, כנראה שהתבלבלתי בעשורים

לפני כשבוע צפיתי ביוטיוב בדוקו עליהם מלפני כעשר שנים (כמדומני שהסרט הוא במקור מתחילת שנות התשעים, ועשו לו תוספות, אבל ניחא). כל חברי הלהקה לדורותיהם השתתפו, למעט תומס, שנשמע רק בכמה ראיונות היסטוריים, ולמעט כמובן פטריק מורז. הדוקו להערכתי הופק ע"י הלהקה: פטריק מורז מושמץ, וכל חילוקי דעות בלהקה מטוייחים. לא שממש אכפת לי. אגב, את דבר מותו של תומס הם שמרו בסוד במשך כמה ימים: הוא מת כששלושת הנותרים מהלהקה - אדג', היווד ולודג' - היו בקרוז על שמם בקריביים. עם כמה אלפי אוהדים על הספינה, והופעות כל יום, הם לא יכלו כנראה להרשות לעצמם להודיע על מותו, ולכן חיכו עד שהספינה תחזור למיאמי. עוד אגב, ממש לפני חודש וחצי(?) הודיעו על כך שהמ"ב יכנסו ל"היכל התהילה" האמריקאי. ההודעה הראשונה מסרה רק את שמות חברי הלהקה בגילגול המפורסם שלה, היינו הייורד, לודג', אדג', תומס ופינדר. ימים ספורים לאחר מכן הודיע המוזיאון שגם דני ליין יקבל את ה"תואר". המוזיאון הוא שקובע מי ייחשב כחבר להקה לצורך היכל התהילה, כך שמישהו לחץ עליהם וזה לא היה ליין עצמו, וגם לא היוורד, שלא אכפת לו מליין, אותו לא הכיר. גם בלהקות שהתחילו עם אג'נדה של מסרים קוסמיים על אחווה, הכסף והאגו, בסופו של דבר, מכריעים.

giloni

New member
ולחשוב שעל אותו קרוז

היו אהוביך הזומביס ואהובי הסטרובס... ועוד כמה קשישים..
אגב, הייתי בוושינגטון DC בנובמבר האחרון, בדיוק ביום ההולדת שלי וקיבלתי מתנה בלתי צפייה... הופעה של הסטרובס...

giloni

New member
בלתי צפויה כמובן

הצפייה הייתה נפלאה... מכל הפעמים שזכיתי לראות אותם זו הייתה הטובה ביותר... משתבחים בזקנתם..

tzvika321

New member
מרק אי. סמית' (THE FALL) הלך לעולמו

בגיל 60, סיבת המוות לא פורסמה.
אחת הדמויות המרתקות בבעיקר בחומר שעשה בשנות ה-80. מומחה גדול ברפטטיביות וביצירת מוזיקה בלתי קליטה לחלוטין.
את ההופעה שלו בבארבי לפני כמה שנים החמצתי, ואם אני זוכר נכון את הדיווחים עליה, את חלקה הוא ביצע מחדר האמנים.

RIDE TO LIVE

New member
איאן קרטיס ומארק אי סמית ישתו הערב הרבה גינס ביחד בגן עדן

למעלה