ריי - פרק שישי

ריי - פרק שישי

טוב, אחרי שסוף הפרק החמישי נראה לפתע כתיאור כמעט פורנוגרפי של ערב ליל הסדר... מגיע הפרק השישי...

כל אחד וטעמו...

אחי הגדול, חובב מטוסים ידוע, טוען חד משמעית שזה הקטע הכי טוב בסיפור...

זה משתנה מנקודה לנקודה

אני לא מתמקד בשום נושא לאורך יותר מפרק או שניים - כפי שהפרק הבא יעיד (כל קשר בין הפרק הבא ובין מטוסי צי ארצות הברית יהיה קלוש ביותר)

המממממ...

כל הקטע עם המטוסים נכתב בצורה לא טובה. כלומר, הבעיה לא נתונה בכך שהחלטת להקדיש חצי מהפרק לכך - אלא באיך שהקדשת את חצי הפרק... אני אתן לך כדוגמא את סדרת הטלוויזיה CSI: הסדרה מבוססת כולה על מדע, אך היא מצליחה להסביר את כל המונחים בצורה כזאת שלא תזלזל באינטלגנציה של הצופים, אך עם זאת לא תשאיר אותם בערפל - כל זה בעוד שהיא לא מסתבכת ומסבכת יותר מדי... אגב, עוד פרט שמפריע זה שהגיבורים יותר מדי מושלמים... כלומר, כבר עברו 6 פרקים וחוץ מסיפור הילדות הקצרצר של עינת בסוף הפרק הזה, אנחנו כמעט ולא מכירים דבר על ההיסטוריה של הדמויות, שלא לדבר על החסרונות שלהם... זה טוב ויפה שאתה כותב על תחומי העניין שלהם, אבל זה לא מספיק! אתה צריך להכניס קצת פגמים וחסרונות, כי ככה זה נראה כאילו הם יצאו מתוך איזה סרט הוליוודי - וחבל.

חכה חכה

סבלנות... חוסר המושלמות של הגיבורים ילך ויתברר בהמשך, אם כי פחות בסיפור הזה ויותר בהמשך... עניין המטוסים - למרבה הצער כשאני כותב על מטוסים אני כותב מתוך ידיעה ברורה על מה אני מדבר (כל האינפורמציה הזו אני יכול לשלוף מהראש בלי לפנות לאיזה ספר או משהו)... ולמרבה הצער הנטייה האנושית היא להאמין שכולם יבינו פחות או יותר על מה אתה מדבר או שלא יבינו בכלל (זה נכון לא רק אצלי, כך גיליתי
) אז זה תמיד מגיע או לקיצוניות אחת או לשניה... מצטער על זה... הדבר האחד שאני יכול להבטיח זה שלא יהיה שום פרק בהמשך הסיפור (או בסיפורים הבאים) שמתעסק בצורה כל כך עמוקה במטוסים

למעלה