רייקי

pumiki79

New member
רייקי

שלום וערב טוב, האם משהו שמע פעם על רייקי? התנסה פעם ברייקי?? אשמח לקבל פרטים בנושא. פומיקי.

izackv

New member
שמעתי, התנסיתי... (סיפור אישי)

בתור אדם ריאלי מאוד שאוהב פיסיקה ומחשבים (בין שאר הדברים) העולם של ה"אנרגיות הקוסמיות" נראה לי מוזר ומגוכח למדי. נכון שבפיסיקה יש גישה שטוענת שהכל הוא בסך הכל אנרגיה בצפיפות כזאת או אחרת, אבל עדיין לא ממש התחברתי לנושאי האנרגיה הקוסמית. קראתי קצת חומר על הנושאים האלה וגיליתי להפתעתי שיש שיטה אחת שלא דורשת לימוד מאסביבי של שנים והוצאת כסף רב. זה מאוד שימח אותי כי הגישה שלי הייתה ש"בוודאי מדובר בשטויות מוחלטות" הייתי מוכן בשימחה לשלם 400 ש"ח (מחיר מבצע) ומספר שעות מזמני הלא כל כך פנוי בכדי לסמן ווי על השורה "אנרגיות קוסמיות זה שטות מוחלטת ואחיזת עיניים" עזר לי גם שכל מי שעוסק בתחום ודיברתי איתו טען בתוקף שלהצלחת ה"רייקי" אין שום קשר למידת אמונתי ביכולת או לצורך כלשהו של 20 שנות תרגול או לצורך כלשהו של יכולת מדיטציה מדרגה כזאת או אחרת. זה היה הרקע. ניגשתי לתחום מהצד הכי סקפטי פשוט בשביל להוכיח (לעצמי) שמדובר בשטות ואחיזת עיניים. כבר במהלך הקורס, חלק ממה שנאמר שם עשה לי הרבה הגיון. הרי גם בפסיכולוגיה מדברים על החשיבות של מגע יד אנושי על התפתחות תינוק למשל! כשהורים נאלצים להשאיר את הרך הנולד בפגיה, הפסיכולוגיה המערבית ממליצה מאוד לגעת בו (מגע אנושי) כמה שיותר. ויסות הטמפרטורה המדויק והאכלה המדודה לא מהווים תחליף ל"משהו" שקיים במגע האנושי. המשהו הזה לא מוסבר בצורה משכנעת על ידי הפסיכולוגיה המערבית (למיטב הבנתי) אבל הטענה היא שמגע לא אנושי לא יהיה אפקטיבי ושמגע אנושי הוא קריטי להתפתחות. ורייקי דיבר בדיוק על האנרגיה שמועברת במגע יד (או כמעט מגע) בנוסף, רייקי מדבר על 5 הצהרות שכל אחד מחוייב להצהיר כל יום מחדש (רק היום לא אכעס, רק היום אקיר תודה...) וכל 5 ההצהרות האלה דיברו אלי מאוד. אחרי הקורס ותרגול של 21 הימים, נהגתי להתקשר למדריכה שלי אחת לכמה ימים ולספר לה שבאופן מפתיע, עשיתי רייקי ובעיה כזאת או אחרת נפתרה/הוקלה. כמובן שהדגשתי שסביר להניח שהבעיה נפתרה מסיבה אחרת לחלוטין, אבל עדיין מפתיע שזה קרה בסמיכות לטיפול. היא בדרך כלל חייכה ואמרה שיום אחד אני אפסיק להיות מופתע שזה עובד. היום, אחרי שעשיתי קורס רייקי מאסטר (כשהתלמיד מוכן, המורה מגיע וככה התגלגלתי בלי לתכנן עד להסמכה אצל מורה אחר) אני יכול לסכם את הנסיון האישי שלי. - הנסיון להוכיח שאין ברייקי (או בתורות אנרגטיות) כלום, כשל כשלון די מוחלט. - רייקי עובד. לא תמיד! לא בהכרח בצורה המדויקת שהתכוונו אליה! אבל עובד. - ילדים לפעמים מתחברים לרייקי יפה מאוד ובאופן טבעי לוקחים את זה למקומות טובים. כדי להמחיש, אני יכול לספר סיפור קטן על שני טיפולים שעשיתי. טיפול ראשון: מישהי ביקשה ממני טיפול בגלל כאבי ראש ועייפות. היא לא יכלה להגיע לטיפול אצלי כי עברה ניתוח קטן בכף הרגל להוצאה של (חצי) שומה והמקום היה עם תפרים וכואב לדריכה. באתי, טיפלתי וכאב הראש הוקל רק במעט. היא ירדה ממיטת הטיפולים, הסתכלה עלי בשוק ואמרה שכף הרגל כבר לא כואבת. כשהיא עלתה על מיטת הטיפולים חצי שעה קודם היא בקושי דרכה על כף הרגל בגלל הכאבים מהניתוח. לא התווננתי לטפל בכף הרגל. מקובל להגיד שאנרגיית הרייקי מתכווננת בעצמה להגיע למקום שבו היא נחוצה. הטיפול השפיע - למרות שהיא רצתה לטפל בבעיה אחרת, אין ספק שהטיפול השפיע על הבעיה הקשה יותר שהייתה לה. טיפול שני: אחרי ניתוח ההמשך להוצאת חצי השומה השני, היא בקשה עוד טיפול הפעם בגלל המהירות שהכאב מהניתוח הקודם עבר. הטיפול הזה לא הצליח להוריד את רמת הכאבים בצורה משמעותית. למרות שמדובר בבחורה שטיפול דומה בבעיה כמעט זהה עבד עבורה מספר שבועות קודם לכן. וזה מה שגורם לי להדגיש תמיד - _אין פתרונות קסם מובטחים_!!! --- גם היום, כשאני משלב בטיפולים רייקי, ביוארגונומי וטווינה (פיזיוטרפיה/אורטופדיה של הרפואה הסינית) אני יודע (ואומר מראש) שאין הצלחה מובטחת לטיפול. (למעט בעיות אורטופדיות שונות שטווינה מקילה עליהן באופן וודאי ועיקבי) אבל לא יצא לי לראות כמעט סדרת טיפולים שעברה ללא שום השפעה/שיפור משמעותיים. --- אם יש לך שאלות ממוקדות יותר, אני אשמח לנסות להשיב.

nofaritrit

New member
בעברי הרחוק עשיתי את הקורס

וגם טפלתי בזה באמי הגוססת. זה מאוד עזר לה , בהזיותיה היא בקשה שאני אבוא ואחזור שוב על מה שעשיתי. אח"כ התחלתי ללמוד ולרגלח גם כלי שנקרא "תרפיה מיסטית" וגם הוא סוג של ריפוי אנרגטי והילינג .התחברתי אליו הרבה יותר. כיום אני משתמשת בזה בשלוב הדברים האחרים שאני עושה אבל לא כדבר העקרי.

תחום לא פשוט

אם המטפל טוב, מתאמן באופן רצוף ומשקיע, ואם בנוסף לכל הוא בשלב הנכון בחייו, מוכן לזה ויש לו את האיכויות הנכונות, הוא יכול להיות מטפל מדהים וטיפוליו יעזרו מאוד. אם כל התנאים האלה לא מתקיימים, לדעתי הטיפול לא יניב כלום חוץ מחמישים דקות של שכיבה על מיטת טיפולים.

freearth10

New member
המפגש שלי עם הרייקי

אל הרייקי הגעתי מוכנה. למדתי רייקי, כי רציתי לדעת איך לשלוח בצורה "נכונה" רייקי מרחוק. היה לי קצת קשה עם הסגידה למגלי הרייקי, כך שלמרות שמאוד התחברתי אל אנרגיית האהבה, אני היום מטפלת גם ברייקי שהוא לא ממש רייקי. על כל פנים ממליצה בחום.
מאיה

moonlight

New member
התחלתי ברייקי לפני שנים

בעיקר כדי לטפל בבני המשפחה וחברים קרובים. משם המעבר לטיפול במגע היה טבעי כדי שאוכל לשלב את הרייקי עם משהו יותר "ממשי". כיום אני מטפלת בשיאצו ובג'הארה והרייקי כבר מזמן לא נקרא רייקי אבל הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול.

למעלה