רייקי ומדיטציה

1השואלת

New member
רייקי ומדיטציה

שלום לכולכם, אני חדשה בפורום וארצה לשאול כמה שאלות ברשותכם, נרשמתי ללמוד שלב 1 ברייקי, עקב מצוקה נפשית, וחוסר אנרגיות (נישואין...). עיינתי בכל הפורומים הרוחניים ולא הצלחתי להבין דבר אחד, מדיטציה היא חלק מרייקי או לא. בכל מקון אומרים שאי אפשר ללמוד מדיטציה זה משהו פנימי. אז איך כן לומדים? איך להתחיל? לשבת ולחכות? ניסיתי ולא ידעתי מה לעשות. שאלה שניה האם המטרה שלשמה נרשמתי לרייקי, מילוי המצברים של האנרגיות שלי, ריפוי עצמי נפשי , האם הרייקי באמת עונה על הצרכים האלו. ושאלה אחרונה (סליחה יצא ארוך) האם כל מורה לרייקי הוא מורה מוסמך, לא הבנתי בדיוק כיצד אפשר לדעת אם המורה טוב או לא, אין ארגון ואין גג לכל המורים. כל אחד נותן תעודה משל עצמו? אין משמעות למורה בלימוד? סליחה על האורך יש לי עוד המון שאלות. אבל זהו לעכשיו.

תשובה

"מילוי מצברים" את יכולה לעשות גם באמצעות סדרה של טיפולי רייקי, ולמען האמת אני בכלל לא בטוח שלימוד הרייקי יהיה אפקטיבי באותה מידה במצבך הנפשי הנוכחי, כמו שהוא יהיה אפקטיבי במצב נפשי נורמלי עבורך. במהלך למידת הרייקי לומדים גם טכניקת מדיטציה. מה שאפשר ללמד הוא טכניקה לביצוע מדיטציה; מה שאי-אפשר ללמד זה את המצב המנטלי שאדם חווה בזמן מדיטציה. יכולים לומר לך לעשות כך וכך, אבל מדיטציה אמיתית את תצטרכי ללמוד בעצמך, מהסיבה הפשוטה שמדיטציה היא לא טכניקה כמו שהיא מצב מחשבתי ונפשי. לא כל אדם המצהיר שהוא מורה רייקי הוא אכן מורה רייקי, ואכן התחום הזה בארץ הוא "פרוץ". את יכולה לברר לגבי מורה מתאים ע"י שאילת שאלות בפורומים כגון זה, וע"י המלצות אישיות מחברים. ארגון גג אכן אינו קיים, אך כולי תקווה שכבר בשנה הקרובה נראה מהלכים לכיוון הקמתו של ארגון כזה (הייתי מסייע למהלכים כאלו בעצמי, אבל אין לי שום פנאי לעיסוק הזה, וחבל).

hannan

New member
ברוכה הבאה!

שלום רב לך, בעניין של הגדרות יש הרבה ויכוחים -כולל ויכוחים בין אסכולות שונות אולם על פי הבנתי- ריקי אינה מוגדרת כמדטציה פונקציונלית - דהינו המטרה המוצהרת של הריקי היא למעשה דרך להעברת אנרגיות. אולם אפשר להשתמש בריקי ככלי לעשיית מדטציה שכן אפשר למדוט בתהליך זרימת האנרגיה. למעשה כל מודט יגיד לך שכל פעולה ניתנת לעשות אליה מדטציה - גם הליכה ואכילה וכו´ יש המגדרים מדטציה כריכוז המודעות על דבר אחד בלבד עד שמגעים למצב של תודעה שקטה שהיא מאוד אופינית ושונה ממודעות רגילה. (ובטח שזאת אינה ההגדרה היחידה או ההגדרה הטובה ביותר למדטציה). יש המושלים תהליך מדטציה לתהליך בו את מכינה את כל הדרוש לשינה (מיטה כריות כיבוי אורות וכו´) השינה עצמה נופלת אלינו -היא על פי רוב אינה תחת החלטתינו במודעות הרגילה. -וכך גם מטציה ותהליך המדטציה- ישש טכניקות שונות כדי להיכנס למדטציה - או להשקיט את ההכרה המשולה לקוף מטורף שקופץ מענף לענף. מקום טוב להתחיל להבין מהו מדטציה הוא הספר של אושו -בו יש הסבר ומגוון רב של אפשריות. גם הספר הזה שנוי במחלוקת ולכן תצטרכי לעבור מספר מורים ספרים קורסים וכו´ עד שתגעי להגדרה המוסכמת אליך. (וכולם מסכמים שהחוויה עצמה היא מעבר למלים). ריקי היא תהליך מאוד מרגיע ולכן היא מאוד יכולה לעזור לך. מנסיוני דוקא החניכה היא טיפול חזק לפעמים יותר מטיפול רגיל + מאז החניכה את יכולה לתת לעצמך אין ספור טיפולים. אם החניכה הראשונה זולה - זה יוצא עיסקה של 2 במחיר של אין סוף .... (במקום לשלם עבור 2 או 3 טיפולים את מקבלת את כל הידע לכל החיים. לגבי מורים.. המצב בשוק באמת פרוץ ולכן הדרך הטובה ביותר היא על פי המלצות של אחרים ועלפי סקר שוק - פלוס תחקיר עצמי שלך של כל מורה. לפעמים ברעיון קודם תדעי בשניה מי את לא רוצה שיהיה המורה שלך. לפעמים יש מורים נהדרים שאחרים ממליצים ואת אשית לא תוכלי להתחבר לאופי. לגבי ארגוני גג- כן יש ארגוני גג אבל זה לא ממש נחמה- כי הם עצמם מסחריים - לפעמים עדיף למצוא מורה עצמאי וצנוע שיכל ללמד מה שמתחבר אליו ולא מה שמוכתב לו מטעמים פולטיים ומסחריים. מצד שני היתרון המוצהר של ארגון זה שיש למי לפנות אם משהוא עשה לך מעשה שלא יעשה. כמו כן יש בארגונים קודי אתיקה בו כל חבר ארגון מחוייב. לפעמים ניתן למצוא יותר ממורה אחד - וזה בגלל ששניהם נהדרים אבל כל כך שונים כך שאחד משלים את השני מבחינת כלים ומבחינה של אשיות. בהצלחה!

למעלה