רייסטלין- מגלומן או ילד לא מובן

Magma99

New member
רייסטלין- מגלומן או ילד לא מובן

(אני יודעת שזה לא בדיוק הנושא הכי מקורי בעולם אבל בכל זאת...) *יכולים להיות ספויילרים בהודעה- הקריאה על אחריותכם" * * * * קראתי את כבשן הנשמה, אחים לנשק ושאר הספרים שרייסט מופיע בהם ועדיין אני לא יכולה להגיד אם אני אוהבת את הדמות שלו או לא מצד אחד הוא היה דיי נקמתי בקשר לאחיו מאד הרגיז אותי שהוא ניסה לרצוח את אחיו (לא באופן אישי אבל עשה עסקה עם הגמדים להרוג אותו) וכמובן אי אפשר לשכוח את הגנום האומלל שהוא רצח בכדור האש. מצד שני רייסט הוא בן אדם עם בעיות נפשיות קשות ביותר ואי אפשר שלא לרחם ולהזדהות עם הסבל שלו כל החיים והקנאה. הוא מגניב רשע וציני אני אוהבת את ההומור שלו אבל לפעמים הוא ממש מגזים סה"כ החבורה ברשומות ניסו להתקרב אליו באיזושהיא דרך והוא דיי ניצל אותם למרות הרבה דעות מנוגדות אני דווקא חושבת שהוא אהב את קריסניה אבל הוא היה כל כך מסנוור מהכוח וחשב במשך שנים שצריך להקריב הכל בשביל הקסם שהוא פשוט ויתר על חיים נורמליים (בערך. עם כל הבעיות הבריאותיות) למרות שהיו יכולים להיות לו כאלה (כמה זמן אפשר להשאר עם רגשי נחיתות מהילדות? קח פסיכולוג טוב וצא מזה) באופן אישי בלי רייסט וגדיל הסיפור היה הרבה פחות מעניין כי הרבה יותר נחמד לקרוא על דמויות פחות שגרתיות (אפלות, מצחיקות) מאשר על גיבורים שיצילו את העולם מהאופל ויחזרו בזמן לארוחת ערב.

רייסטלין- דמות שטחית של קוסם ADND

הסטיגמה של האיש הרע שיקריב הכל למען הכוח. סטיגמה של הקוסם החלש והשברירי הסטיגמה של המניפולטור הסטיגמה של קורבן בשביל כוח יחי חלמיש

La Gamba

New member
היית מת!

מה פתאום, כנראה שרק קראת את הרשומות, או שלא התעמקת בקטע האחרון של אגדות! (או שלא קראת את רשומות רייסטלין) הוא הרבה יותר מזה. (ורואים את זה בלהבות, בשיחותיו עם אסטינוס)

Ophel McNeil

New member
../images/Emo45.gif

(חוץ מהקטע של יחי חלמיש). אני מודה שאחרי רשומות רייס מתפתח, אבל בואו נודה - לכל השנאה והאפלות שלו אין סיבה. הוא סתם נולד ככה. הייתה לך ילדות קשה, מותק? גם לי. ואתם לא רואים אותי הולכת ורוצחת את האחים שלי (*נאנחת בכאב*). מצד שני, לא חסרים מטופים בעולם. פשוט הפליא אותי שדווקא בעולם המפורט של רומח הדרקון, המניעים של רייס לא ברורים. מדובר בילד שאמנם היה חלש, ואמנם לעגו לו, אבל הוא הביא את זה על עצמו. אבל שוב - יש כאלה דמויות גם במציאות, אז מי יודע?

ערפד1

New member
טוב דברים קרו כבר בעולם בלי סיבה

בלי ידיעת האנשים עצמם אפילו קרו דברים ועוד דבר נכון שרייסט נולד ככה נכה גופנית ושברירי נתנו לו פיצוי גדול מאוד בהיותו ילד כבר הוא למד לחכות בדיוק על תעלולים של אנשים אחרים ועוד הרבה דברים אחרים והוא היה שנון בצורה יוצאת מן הכלל ובהיותו הכי צעיר כשוליה (מנסה להפוך ל...) קוסם הוא הצליח והפך לקוסם צעיר כל כך אבל מצליח ועדיין אחרי כל זה הוא גם הפך לאחד המגים הכי חזקים שיש בקריין וזה לא רק בגלל שהוא היה רשע בחלק מהזמן הוא הצליח לעבור ולהאזין לאלים ועוד הרבה דברים להפעיל את בועת הקסם הזה ולברוח בסופה בים ועוד דברים קוסם רב כוחות (עם עזרה כמובן) אחרי הכל זה מפצה אותו מאוד מאוד על הילדות שלו! הוא קיבל גוף שברירי ופגום וקיבל את היכולת להיות מג טוב ומצליח בהיותו כזה ומכובד לא? זה לא מפצה אותו? באמת שאין לו סיבה לשנוא והלתרגז על כלום חוץ מאחיו ונכון בשביל הכוח והרצון לשרוד אפילו את אחיו הוא היה הורג כמו במגדל הקסם הנעלה שבוא הוא ידע שהוא בבחינה הזאת שלו והוא היה מוכן לעשות הכל כדי לשרוד ולעשות הכל כדי לא להכשל ולמות כמו רבים אחרים ככה שאחיו היה קורבן מותרות בשביל החיים שלו למרות שהוא הצטער על זה מאוחר יותר ורק השתמש בזה כאיום

La Gamba

New member
מה? איך היית מרגישה אם לך

היה סופר כוח קסם בעולם הית חזקה, אבל כולם צחקו עלייך? הוא לא היה רשע, הוא רק היה מאמין אדוק ב"המטרה מקדשת את האמצעים"! ולבסוף הוא שם לב שהוא איבד את עצמו במרדף שלו אחרי כוח, בגלל זה הוא כל כך חזק, כי הוא מקריב את אנושיותו.

Ophel McNeil

New member
טוב שאתה לא מגזים.

הוא גילה שהוא הקוסם הכי חזק בעולם הרבה הרבה אחרי הילדות שלו. אבל רייסטלין הוא דמות קלאסית שטוחה, הוא לא יותר מקריקטורה - הוא לא אוהב אף אחד בעולם הזה. אפליו לא את עצמו, אפילו לא את אחיו. הוא רק שואף לכוח. זה הדבר היחיד שהוא רוצה. זה לא הגיוני ולא קיים. זה פשוט לא אפשרי. חוץ מזה, הוא הביא את הצחוק של ילדים אחרים אליו, הוא היה ילד קר, ציני ומתנשא. אתה יודע מה, היית מקבלת את זה שהוא היה ילד חמוד שהעולם קלקל, אבל כבשן הנשמה מוכיח אחד ולתמיד שרייסטלין נולד עם רעל בדם! לא קונה את זה שהנסיבות גרמו לו לאבד את עצמו, רייסטלין לדעתי לא יותר מתולעת חסרת אישיות, מזילת ריר (טוב, אולי אני מעט מגזימה), שהכישרון שניתן לה לא מגיע לה בזכות.

EverMan

New member
זה לא נכון

הוא כן אוהב את אחיו ואת קריסטינה , הוא אף נדלק על לאורנה בשלב זה או אחר :) הוא מגלה שהוא האדם הכי חכם כבר בגיל מאוד צעיר , וכבר כדרדק קטן מגלה שהוא יותר חזק מהמורה שלו. הוא היה אולי ילד קר שלא התייחס לילדים האחרים , אבל זאת בעקבות אלימות והקטנתות שהוא סבל , ובעקבות כך הפך להיות ציני ומתנשא. הכשרון שניתן לה מגיע לה בזכות ולא בחסד ! ואת זה מגלים בספרים הבאים שרואים כמה טוב הוא עושה .. גם בגלימות בלבנות וגם בגלימות האדומות , ואפילו בשחורות ! אל תשכחי הוא מציל את העולם כמה וכמה פעמים איתן.

Ophel McNeil

New member
הוא לא היסס לרצוח

את אחיו כשזה הגיע לשאלה האמיתית - כוח. או להקריב את קריסניה. דבר אחד חשוב לו בעולם, וזה השאיפה הנוראית הזאת לכוח, שהיא גם לא בדיוק מובנת (מצד שני, את זה אני מוכנה לקבל. יש אנשים בעולם ששואפים לכוח. ללא שום סיבה. לא לכל דבר יש נימוק). והוא סבל מאלימות בגלל שהוא היה ציני ומתנשא. לא ההיפך. כבר מילדות רואים שמדובר בפוץ לא קטן, שחושב את עצמו יותר מדי (ועל זה הוא גם הוענש בצרחי הכישוף הנעלה). מצד שני, אני הראשונה להודות שהמניאק חכם כמו שד. אז? זה לא הופך אותו לטוב יותר (מבחינת דמות, לא מבחינת אופי).

ערפד1

New member
רייסט מעולם לא סבל מאלימות

כשהוא היה צעיר לעג כן אבל לא אלימות אחיו תמיד הגן עליו ותמיד עזר לו למרות שכן קרו כמה מקרים שזה קרה לו והוא חתף קצת אבל זה היה הרבה מעט והוא לא היה פוץ הוא פשוט גרם לאחרים לשנוא אותו כמו שקורה בחיים שלנו כיום מי שתמיד מדבר ותמיד עושה את עצמו צודק ותמיד לועג לאחרים שהם לא חכמים כמוהו ושהם טיפשים מימנו לרוב הם שונאים את הבן אדם הזה כיום כמו פעם בעולם הזה אבל זה לא איתה אשמתו הוא תמיד הרגיש דחף לדבר ולהגיד את האמת הוא ידע הרבה משאר האחרים הוא ראה את הקרב מתחיל ואת טאקיסיס יורדת להלחם ואת פאלדין יורד להחזיר מלחמה והוא אמר את זה ולא בשביל ללהוג או משהו כזה לא תמיד הוא פעל לרעה

Time & Death

New member
רייסט סבל מאלימות...

בגלל שהוא היה ילד חולני, וכשאתם חושבים על זה, בתור ילדים כשאתם רואים ילד חלש ממכם- שתמיד חולה ולא ממש יכול להשתתף בכל הדברים שאתם משחקים- אתם בצורה טבעית תתחילו לרדת עליו. (אפילו אני יורדת על חברה שלי בגלל שהיא חולה כל הזמן, אומנם בצורה ידידותית אבל בכל זאת.) רייסט הפך לציני בגלל שאילצו אותו, הוא לא רצה בזה, אני לא יכולה לחשוב על ילד נורמלי שלא ירצה חברים, אתם יכולים לחשוב על אחד?

ערפד1

New member
כמה כתוב בכבשן הנשמה שרייסט התעמץ

כדי לעבור את המבחן הראש בכישוף הזה שלו? כמה קרוב הוא היה להכשל בכתיבה של הלחש וכל הקטע הזה שמה? די מאוד קרוב הייתי אומר

Palass

New member
ידע שהוא חזק יותר מהמורה

שלו כשהיה קטן? נאו-וואי! יותר חכם - כן. הוא ידע שהוא יותר חכם מהמורה שלו. אבל הוא אפילו, לא היה מג. (הרי הוא היה צריך לבקש מאלי הקסם שיחננו אותו ביכולת.)

La Gamba

New member
הוא אוהב, הוא עוזר,דואג! הוא אנושי!

יש לו עקרונות, הוא לא רשע. הא רק קצת אובססי אחר כוח, ולכן מאבד את עקרנותיו. מה שקרה במגדל הכישוף הנעלה היה תוצאה של חוסר שפיות זמנית, מסיבות מובנות. הוא אהב את בופו (לא כמו שאהב את קירסניה), הוא עזר לחולים, והוא עזר לנפגעים ולחלששם, אני ממליץ לך לקרוא שוב את נאומה של בופו לפר סליאן. הוא רק בן אדם!! (שנולד עם מתנה גדולה מדי לנעליו)

ערפד1

New member
כן? עוזר? איתה תקופה די גדולה

שהוא לא היה שפוי המתנה שניתנה לו עקב המבחן הזה הרגה חלק מימנו עד השינוי בגלל זה הוא הלך לגלימות השחורות תחשוב איך זה לראות את כולם גדלים וקומשים מולך הכל זה מאוד מפריע ויכול לגרום להרבה עד שאתה לומד לחיות אם זה זה מאוד קשה בגלל זה הוא היה חייב סיבה מספיק קשה וחשובה בשבילו כדי לשרוד אחרת בן אנוש רגיל היה מתאבד ראות ככה את אחיך מת ואת החברים שלך וכולם אם העיניים הללו זה לא נראה אובססיה ממש הרוע הציע לו כוח רב מאוד והוא הלך אחרי זה אבל זה לא אומר שהוא רשע

La Gamba

New member
יש לי הצעה!

אולי נצמצם את שגיעות (כמעט כתבתי שגיאות) הכתיב בפורום שדי צורמות, וההצעה מאוד פשוטה: כשמישהו מסיים לכתוב הודעה, אז הוא קורא אותה, ומטפל בשגיעותיו. מה דעתכם?

ערפד1

New member
אין בעיה

אבל מה לגבי המילים שאתה לא יודע לגמרי איך לאיית אותם? אישית אני מכיר את רוב המילים ורק בגלל המהירות אני כותב בשגיאות ובגלל שיש לידיים שלי העדפות לאותיות מסויימות כי כתב עיוור שלי לא ממש מושלם עדיין כפי שאתה רואה אבל בקשר למילים שאני לא מכיר ויודע איך לאיית נכון? ולא אין לי בבילון ואני לא יוריד

למעלה