ריינפוסינג

רועי מו

New member
ריינפוסינג

שמעתם על זה? מה עושים עם זה? מה דעתכם? האם זה צריך להיות כצור ת עבודה ימיומית/ דרך חיים אורק במקרה חירום? אל תענו על זה כשאלון לכול מי שלא יודע מה זה זה מעיין שיתה שיכול להציל אותך במצבי חירום כמו בקינג רירינג וברחיה / פריצה השל הסוס

NTL

New member
ריינפורסינג

צורת עבודה יומית בשום פנים ואופן לא. הסיבובים הקטנים האלה דופקים את הפרקים של הרגליים של הסוסים. זה טוב למניעת רירינג- הרמה על שתים אבל אם נעשה לא נכון זה מעודד רירינג, לבאקינג אין לזה שום קשר. למניעת באקינג תרים את הראש של הסוס פשוט. סוס שמחליט לפתוח אבל פתיחה עצבנית ורצינית שהוא ממש לא רואה בעניים הרינפורסינג לא יעזור, תמתין כמה שניות שהסוס ירגע ואז הוא יעזור. הריינפורסינג טוב לעוד כל מיני דברים אבל רצוי לא להשתמש בו יותר מידי ולדעת מתי להשתמש בו כי הוא יכול להלחיץ סוסים.

זה גם תלוי בסוס-

יש סוסים שיהיה ממש מסוכן להתחיל לסובב אותם שהם באטרף,לא כל הסוסים יציבים...צריך לדעת איך ומתי לסובב...

רועי מו

New member
אז ככה

יד חיצונית שמים באזור הרעמה רגל חיצונית דוחפת באיזור הכתף[סינצ' קידמי] יד פנימית מושכת אחורה רגל פנימת דוחפת באיזור התחת [סינצ' אחורי] אני צריך לציין שלדעתי אסור להפוך את זה להרגל כי ברגע שניכנסתים לתחרויות זה בעיתי נתקלתי בזה בקורס מדריכים [של אורי פלג] והוא מנסה להכניס לנות את זה לתוך המוח וזנעבוד רק אם זה

אבל

אם הרגל הפנימית דוחפת באיזור הישבן, אז סוס ריינינג לדוגמא יחליף לך מזה רגליים, הרגל לא צריכה להיות באיזור הצלעות?

dixie chick

New member
לא הבנתי, אשמח אם תוכל לפרט

למה כשנכנסים לתחרויות זה בעייתי? כמו כן אשמח אם תוכל להסביר לי ולפרט יותר על... מה מטרת התרגיל? לאיזה מצב אתה שואף להגיע עם הסוס? מה בו משתפר? באיזה שלב אתה מרפה מהפוזיציה? מה בדיוק קורה לחלקי הסוס בשעת התרגיל?

Saint Marco

New member
לדעתי,

מטרת העניין היא לסגור את הצעד של הסוס באותו הרגע- כאילו ללחוץ על בלם חירום שכזה.. כי את חותכת אותו מהמסלול שלו והמכיוון שלו ועוד בזוית חדה וככה כל הקצב שהוא היה בו יורד.

dixie chick

New member
לא הגיוני לפי התיאור שהוא נתן

אם התיאור שלך היה הנכון אז היו משתמשים רק במושכות (או אפילו רק במושכה פנימית- ראש לכתף) אבל התיאור כאן כלל גם רגליים למעשה הרגליים דוחפות תנועה אומנם תנועה במעגלים קטנים אבל עדיין תנועה וחלקים (כי הרגליים שלו צריכות לבוא במיקומים מסויימים) דורש תנועה מסויימת ואותי מעניין לשמוע (בעיקר ממנו האמת) למה בדיוק כוונתו ולמה תיאר את התרגיל כמו שתיאר

רועי מו

New member
ככה

אם בתחרות אני אקח יד אחת הכי רחוק קדימה ואת היד השני אחורה השופט יוריד לי ניקוד כי כול הרעיון בתחרויות זה לרכב יפה ומסודר ולהראות לשופט [לרוב בנקרין] את היוכולות של הסוס במיניום פקודה מוקסימום תוצאה הרעויון בתרגיל הוא כשה הסוס פורץ קדימה לסובב אותו סיבוב חד [לכיוון של הליד] וככה לעצור אותו העניין [אני עושה קןרס מדריכים אצל אורי פלג] שאורי מנסה לחדיר את הרינפורסינג למוח שלנו ושנישתמש בו תמיד אני חושב שזה מבהיר את שאר השאלות =]

dixie chick

New member
עדיין לא הבנתי

אין שום מנברה בשום מקצה שקרובה לזה אפילו ככה שאין שום צורך להשתמש בתרגיל בשום צורה בשום תחרות יש הרבה תרגילים שאנחנו עושים בבית ולא נעשה במקצה (החלפות על קווים ישרים למשל, נהיגה מקו ישר לקאונטר קאנטר) מה הקשר? אם כשהסוס פורץ נעצור אותו אז עדיף להשתמש רק במושכה אבל לפי התיאור שלך אנחנו גם ממשיכים לדחוף עם הרגליים, למה? הרעיון הוא להפסיק את התנועה או להמשיך את התנועה? לא הבנתי בדיוק למה התכוונת...

kenz

New member
אני אפשט לך את זה...

בקורס של אורי, אם מעירים אותך באמצע הלילה, תצעק ריינפורסינג ותחזור לישון. זה מושג שמכסה חצי מהשאלות שלו. בוא נגיד שלצעוק ריינפורסינג, ולעשות הדגמות של שולדר-אפ, די עוזר לך לעבור את הקורס עם חיוך על הפנים... אני אינגלישית, ומדריכה כבר מעל 4 שנים, (ויש לי את אורי פלג ואת כנות) - ובחיים... בחיים לא השתמשתי בזה... אבל תזרום. אין לך מה לדאוג.

מסבירה:]

ריינפורסינג מה זה אומר לך? ריין-מושכה -באנגלית פורסינג- כוח-באנגלית ביחד כוח המושכה. במקרה של בהלה ופאניקה, שהסוס פורץ בריצה משתמשים בזה הריינפורסינג נעשה בצורה "מעגלית", מסובבים את הסוס במעגל במהלך הקאנטר עד שהוא יורד להליכה ועצירה. הריינפורסינג זהו כלי נורא שימושי לסיייחים וסוסים פחדנים... והריינפורסינג הוא לא דבר חדש.. =] מקווה שהסברתי את עצמי טוב, עם יש מששהו שלא מובן אשמח להסביר אותו מחדש

אתה מתכוון

לשיטה שבה אם הסוס נבהל למשל ופותח בגלופ או משהו אז בולמים את התנועה קדימה ע"י הכנסתו לסיבובים? אני מכירה את השיטה.. אם זאת זאת.. אם כן טוב לדעת שככה קוראים לזה...

צליל 90

New member
טוב לדעת להשתמש בזה

כשסוס פורץ בטיול למשל, זה דבר שחשוב לדעת לעשות.-לפי דעתי לפחות. אם מנסים לעצור אותו וזה לא מצליח בשיטה הרגילה אז לדעתי צריך להכניס אותו למעגל...

שירלי317

New member
העיקרון...

העיקרון הוא שברגע שהסוס משתולל/ רץ קדימה/ עושה באקינג/רירינג וכל סיטואציה לא סימפטית אחרת שאין יותר מדי דרכים להתמודד איתה. כדי להעניש את הסוס וגם לדאוג שלא יוכל לחזור על הפעולה הזו- מכניסים אותו למעגל סביב עצמו, כשסך הכל זה הולך ככה: יד חיצונית נותנת את המושכה, כלומר מופנת קדימה לכיוון האזניים. והיד הפנימית לוקחת את המושכה בנגיעות חדות ושחרור מהיר ואז שוב נגיעה (כלומר לא ביד "מתה" כשזו רק משיכה, כדי שהסוס ידע שמחכה לו חופש בסוף המושכה.) בו זמנית, הרגל הפנימית גם בנגיעות חדות ושחרור מהיר באופן עקבי (ולא דחיפה של רגל "מתה" כדי שהסוס ידע שמחכה לו חופש ברגע שהוא זז כמו שמבקשים ממנו). המטרה היא גם להכניס את הסוס למצב בו הוא לא מסוגל לעשות באקינג או לרוץ וכ'ו. גם לשמור עדיין על התנועה ולא לעצור אותו סופית. וגם להעניש אותו, כדי שלאט לאט, כמו שטיפת מוח כמעט, הוא יקשר את הפעולה שהוא עושה שמסכנת את הרוכב, ולרב הסוס עושה זאת מחוסר כבוד לרוכב, לעונש (שהעונש הזה זה אחד הדברים שסוסים פשוט שונאים). ככה בעצם גם מחנכים את הסוס. זה הוא לא תרגיל שצריך להשתמש בו שלא בעת הצורך. יותר נכון, אסור להשתמש בו סתם ככה ללא סיבה. זה תרגיל שצריך לשמש כתגובה לבעיה. התגובה צריכה להסתיים לאחר שניים שלושה סיבובים או כאשר מרגישים שהסוס נרגע. מה שעושים זה פשוט לסיים את הסיבוב לכיוון שאליו רוצים לרכב וממשיכים ישר, בהתנהגות של כאילו לא קרה כלום. אני אישית משתמשת בזה די הרבה מחוסר ברירה. זה תרגיל מאוד יעיל והציל אותי בקליניקה של ארט גייטן כשהסוסה שלי התחרפנה לגמרי. גם ארט גייטן משתמש בשיטה הזו. ומאלפים רבים אחרים. ואני שוב מדגישה, זו שיטה לתגובה למצב מסויים ולא תרגיל שמתרגלים להנאה.

למעלה