רייטינג

ashmash

New member
רייטינג

האם קיים איזה רייטינג של מחלקות לניתוחי חוזה לב? יצא לי לקרוא לפני מספר חודשים על הנושא למשל על בעיות שהיו בשיבא בתל השומר, שנראה לי שלא המליצו למנותחים עתידיים להיות מנותחים במחלקה משום שהם ב"סיכון" גבוה. למשל במחלקת ניתוחי חזה בבית החולים כרמל החליפו לפני כשנה את מנהל המחלקה. יש איזה מקום שמרכז את הנתונים לגבי איכות המחלקות בבתי החולים השונים?

ke12m

New member
דר קיציס

לא נראה לי שאיזו מחלקה בארץ פחות טובה ממחלקה אחרת. אולי מנתח זה או אחר מעט טוב יותר מהאחר אבל בכל אופן לא ניתן למדוד זאת באופן סטטיסטי ובטח שזה לא אומר כלום לגבי סיכוייך האישיים בניתוח. הייתי פשוט הולך לבית החולים הגדול בו עברת את כל הפעולות עד להמלצה לניתוח ו/או מתייעץ עם הקרדיולוג שלך דרל אגב איכילוב מצויין תודה

ashmash

New member
אז כיצד

ניתן להסביר שבמחלקות מסויימות אחוזי תמותה גבוהים יותר? וברור שגם במחלקה הטובה ביותר, עובדים רק בני אדם ומנותחים בני אדם (בדרך כלל גם לא בריאים במיוחד) ולכן קיים גם שם סיכוי תמותה.

ke12m

New member
דר קיציס

תראה לעיתים מנתחים לא לוקחים לניתוח חולים קשים על מנת לא לקלקל את הסטטיסטיקה. ואז יוצאות להם תוצאות טובות. ומאידך החולים האלו עוברים למנתחים אשר לא ממש איכפת להם מה יגידו .. כי הם יודעים שהם טובים. ולהם כאילו יצאו תוצאות פחות טובות כיוון שהחולים היותר קשים מגיעים אליהם וברור שמה שקובע זה מצב החולה לפני הניתוח ולא מיומנות ירודה של המנתח. כלילית כל המנתחים בארץ ברמה גבוה מאוד וההבדלים בינהם לא גדולים. יש כמובן ניתוחים מבסויימים שמנתחים אחדים מבצעים טוב יוןתא מאחרים, אבל לגבי מעקפים כווולם עושים טוב. תודה

למעלה