רייזל כשם פרטי ?

דב הכהן

New member
רייזל כשם פרטי ?

האם נתקלתם בשם רייזל כשם פרטי באיזור גליציה ? תודה

bilen

New member
בוודאי ובוודאי ! שושנה, רוזה.

בציבור הדתי, זה שם שנותנים עד היום.

talia olav

New member
רבקה = רייזל

סליחה על המיחזור - כל פעם שהנושא עולה אני מזכירה שרייזל היה שם נרדף לרבקה, כפי שמופיע במסד השמות הפרטיים היהודיים:
Legal/Hebrew: Rivqa Riva\Rivela\Rivtsa\Rivtsha\Rivtsya\Risa Gender: F Legal Origin: Genesis 22:23; BirthName Rivqa Click here for more details -------------------------------------------------------------------------------- Yiddish: Rifke / Rivke / / Rive -------------------------------------------------------------------------------- Yiddish Nickname: Rishe / Rishek / Rishke / Rishl / Risl / Risle / Risye / Rivkele / / Rise / Rivele / Rivle / Rivtse / Rivtshe / Rivtsye -------------------------------------------------------------------------------- Local Secular: RIWKA / Ryfka / Rysa / Rysza / Rywa / Rywka -------------------------------------------------------------------------------- US Name: Rose Legal/Hebrew: Rivqa / Riva / Rivele / Rivtsa / Rivtsha / Rivtsya / Risa Gender: F Legal Origin: Genesis 22:23 Click here for more details -------------------------------------------------------------------------------- Yiddish: Rifke / Rive / Rivke -------------------------------------------------------------------------------- Yiddish Nickname: Rise / Rishe / Rishek / Rishke / Rishl / Risl / Risle / Risye / Rivele / Rivkele / Rivle / Rivtse / Rivtshe / Rivtsye -------------------------------------------------------------------------------- Local Secular: RIWKA / Ryfka / Rysa / Rysza / Rywa / Rywka -------------------------------------------------------------------------------- US Name: Rose​

חוה3

Member
אצלי יש גם רייזל רבקה

וגם רייזל שושנה. שתיהן מאזור מרמורש רומניה על גבול אוקראיינה.

חוה3

Member
וגם סבת סבי נקראה ריזל . היא נולדה

בבורשה מרמורש על גבול אוקראיינה גם כן.

oded 3

New member
גם אני תהיתי בעבר באותו נושא ../images/Emo13.gif

הנה שאלה ששאלתי לפני חצי שנה לגבי השם רייזל. ו - talia כמובן צודקת. גם אז היא כתבה שמדובר ברבקה... אגב, עדיין לא הצלחתי לגלות אם רייזל לודמיר שמצאתי בארכיון צפת היא האחות האבודה של הסבא רבה שלי מרומניה (אני מקווה לקבל תשובות מלודמיר מ"אתרוגי לודמיר" אחרי סוכות...).

wow1

New member
בשרשור הנוכחי כבשרשור לפני חצי שנה

אנו למדים שרייזל יכולה להיות רבקה אבל גם חנה ורחל ושושנה. ולסבתא של הסבתא שלי קראו רבקה ולאחת מבנותיה רייזל. איל.

תותח9

New member
כן, קצת מצפון לגליציה (איזור לובלין

לפחות 2 מקרים יש גם את השיר הידוע "רייזלה

shara1

New member
רייזל'ה שלי לאן???

לראות את פרחי הדגן, פרחים לדגן...מישהו זוכר??? לביבות של שאול טשירנחובסקי, ואז כאשר למדתי את האידיליה ההיא, למדנו ש רייזל'ה היא רחל. אני מקוה שלא טעיתי, חלפו איזה שנה שנתיים שלוש מאז.

shara1

New member
טעווותתת זה ולואלה

אני חושבת שטעיתי מדובר בולואלה שלי לאן??? אבל אני בטוחה שרייזלה מופיעה שם גם כן. בכול זאת כפי שציינתי קודם עברו כמה "ימים" מאז.

למעלה