ריטלין

tairp

New member
ריטלין

לדליה רציתי לשתף אותך במשהו למרות שלא תאהבי את זה אני אימא לילד שלוקח ריטלין כבר שנתיים ותמיד חששתי מהכדור וכולי אז אתמול לקחתי ריטלין הייתי חייבת לדעת איך הבן שלי מרגיש איך זה עובד אני יודעת שזה לאבסדר שלקחתי אני בדרך כלל מאוד אחריית ולי אין adhdאולי משהוא אחר יש לי אבל עזבי זה לא חשוב הנקודהזה שניסיתי והיה לי מרץ בהדרגה ורציתי לכולהשעות הבוקר לדבר וגיסתי אמרה לי שאני זוהרת והקשבה לי כי רק דברתי ודברתי ובצהריים לא היה לי כוח לשאול את הבן שלי שאלות כמו שאני ריגילה ובין לבין הייתי גם רגועה וזהוא אני כול הזמן חושבת על התופעות של הבן שלי עים הכדור עוזר ומחשבות על הנושא הבעל שלי כבר כועס עלי כי כול מה שיש לי בפה זה הבו

05 מיכל

New member
זה ממש לא אומר שכך מרגיש הבן

תרופה שמשפיעה בדרך מסוימת על אדם אחד, לא בהכרח משפיעה כך על אדם אחר. זכרי שהבן זקוק לה ואת לא זכרי שהבן עבר את שלבי ההסתגלות ואת לא זכרי שלבן מן הסתם הותאם המינון בהתאם לצרכיו, ולך אף אחד לא התאים מינון אז למה שהבן ירגיש עם הכדור כמו שאת הרגשת?

05 מיכל

New member
ועוד משהו קטן:

יש לי בשבילך אתגר אולי יותר קשה: תשאלי את עצמך איך הוא מרגיש בלי הכדור. זה בוודאי שונה מאוד ממה שאת מרגישה בלי כדור, כי הוא זקוק לכדור הזה!

tairp

New member
נכון

נכון את צודקת אני הרגשתי רעד ביידים ותחושה שאני רוצה לדבר וששתפתי כלי ים הייתי מהירה כזאות הבנתי כמה אנרגיות יש לבן שלי שהוא בלי ריטלין אבל איך אהפשר לעזור לו בערב בבית בחוץ רק על תגידי שאולי הוא הצתרך תוספת אני עובדת על עצמי נכון שמשהוא חולה צריך תרופה אבל אני לא אומרת לעצמי שבן שלי חולה זה מוגזם לא.

דליה.ד

New member
לא הילד לא חולה

יש לו תכונה קיצונית שמקשה עליו לתפקד כמצופה בסביבה בנה יש דרישות מאוד מסויימות. הריטלין הוא תרופה ממריצה והוא השפיע עלייך כך מכיוון שכנראה אין לך הפרעת קשב. עוד אומר שהריטלין אינו טוב לכולם ויש בהחלט ילדים שלא מגיבים טוב אליו. בנוסף לריטלין אני ממליצה גם על עיצוב התנהגות והדרכת הורים ולאו דווקא על תוספת תרופה... אני בהחלט יכולה להבין את רגשות האשם בנוגע ללקיחת תרופה באופן קבוע (ונראה לי שלאב אין מושג קלוש מה הבעיות של בנו, מה הטיפול הנכון ומה השפעת הטיפול התרופתי. כך שהוא יכול לכעוס רק על עצמו! ובטח לא עלייך!). אבל יש בהחלט לקחת אחריות (על כל המשתמע ממנה) לגבי הטיפול בילד.

למעלה