ריטלין

אמלה1

New member
ריטלין

בוקר טוב לכולם, קודם כל פורום נהדר, אני נהינת מאוד לקרוא בו. שנית יש לי שאלה. אני מבינה שרובכם נותנים לילדיכם ריטלין וממליצים על כך בחום. רציתי לשאול האם יש מישהו מבין באי הפורום, שיכול להאיר את עיני ולספר לי מה קורה שמפסיקים לקחת ריטלין? מהן התגובות, האם יש שוני באופי (מזג) הילד? אני מתכוונת לדעת לא אם יש יסורי גמילה, אלא האם הילד שלקח ריטלין במשך מספר שנים הוא אותו ילד לאחר הריטלין? מקווה שהבנתם את כוונתי תודה

ריטה ב

New member
לריטלין אין השפעות לטווח ארוך

אחרי 3-4 שעות במקרה של ריטלין רגיל, או 8-12 שעות של סוג אחר של ריטלין (למשל, SR או קונסרטה) שזהו טווח הפעולה, התרופה יוצאת מהגוף. אפשר להפסיק לקחת ריטלין מתי שרוצים. בני בן ה 7 לקח ריטלין במשך כל הכיתה א'. ובקיץ לא היה צורך. עכשיו חזר לקחת ריטלין. והוא תמיד אותו הילד.

כן, זה אותו הילד

המחקרים מדברים על כך כי כעבור זמן קצר לאחר נטילה ממושכת של התרופה הגוף חוזר לאיזון הטבעי שלו. (כמו גם לאחר השפעת הכדור בנטילה יומיומית). פרק הזמן עשוי להשתנות מאדם לאדם. ראסל ברקלי בספרו שתורגם לעברית "לשלוט ב ADHD" מביא עוד שורה של מותוסים הקשורים לטיפול בריטלין, ותשובה לכל אחת מהם. מדי פעם יוצא מאמר שמתנגד לטיפול תרופתי כרוני לילדים שעושה הד ציבורי. אך בסך הכל המחקרים מראים את יעילותו למעלה מ30 שנה. יש חוקרים המציגים סייגים בעניין מי מורשה לתת ריטלין, למי נותנים ריטלין ולגבי תופעות לוואי. אך גם החוקרים המציגים סייגים מסכימים כי הריטלין יעיל כאשר הוא מותאם לילד (מינון). בברכה, גיל מאור.

האם אתה מכיר

ספרים מוצלחים בעברית בנושא ADD וADHD שיהיו אינפורמטיביים ו"נעימים לקריאה" - ובכך אני מתייחסת למעשה לגודל כתב ומראה גרפי כי אני וכתב קטן לא הולך... (המאמרים בפסיכו' מוציאים לי את המיץ.. וזה קצת חשוב לתואר..)

כן, ספר שממליצים לסטודנטים לקוי קשב

לרוב לטודנטים במרכזי התמיכה במכללות מומלץ על הספר "להבין ולטפל ב ADHD" של כריסטופר גרין וקיט צ'י. בהוצאת שמעוני. בחינת תוכן הוא מכיל מיידע חיוני ולגבי גודל הכתב הוא נוח יותר מספרים אחרים. בברכה, גיל מאור

למעלה