ריטלין

ייהל

New member
ריטלין

שלום בתי התחילה להשתמש בריטלין לפני כחודש וחצי היא בת 16 ולומדת בכיתה י' יש לה תופעות לוואי מהכדור בחילות חוסר תאבון ובשעות הצהריים היא מאוד כעסנית,הציונים שלה לפני קבלת הרטלין היו בגבול הסביר ממוצע של 7 בתעודה בכיתה ט'וכמו כן הציונים במבחנים היו טובים. כיום משום מה הציונים שלה נמוכים מאוד למרות הריטלין(רציתי לציין שהיא לוקחת מינון של 20 רק בבוקר לא רוצה לקחת אחרי צהרים, משקלה של ביתי הוא בערך 65 ק"ג)האם המינון למשקלה הוא נכון? האם כדאי לי לפנות שוב לרופא המשפחה או לנוירולוגית ? האם לשנות את הריטלין לסוג אחר של תרופה? מאוד חשוב לי לקבל תשובה מאחר ושנה זו היא שנה שבה היא מתחילה את מבחני הבגרות שלה.

spidergirl

New member
מינון

האם כוונתך שהיא נוטלת SR או ריטלין רגיל במינון של 20 מ"ג?

ייהל

New member
תודה לכולם על התשובות

תודה על תשובותכם אני ממש שמחה שאתם עונים ומספרים לי דברים שבאמת מחזקים ומלמדים אותי. בתי לוקחת ריטלין רגיל 20 מ"ג ה - SR הוא ריטלין שהתגובה שלו היא ל12 שעות? אם כן מה אני אמורה לבקש מהרופאה זה הריטלין שהיא נתנה לי הרי היא ידעה שהיא לומדת בתיכון ואם התוקף של הריטלין הרגיל הוא ל - 4 שעות אז באמצע היום כבר אין השפעה וזה קורה ממש בשיעור הרביעי. אשמח לשמוע מה המשמעות של התופעה והיכן ניתן לקרוא חומר על ה"ריבאונד" שכתבתם לי ושוב תודה

zivadina

New member
תיקונים קטנים

ברור שנערה בתיכון לא יכולה להסתפק בריטלין שמשפיע רק ל-4 שעות, ולכן חשוב מאוד לחזור לרופא המטפל ולבקש ריטלין ארוך טווח יותר. במקרה שלכם, כדאי קונסרטה 72 מ"ג. היות שהריטלין SR משפיע ל-6-8 שעות, אבל המנה שלו רק 8 מ"ג (למרות שכתוב עליו 20 מ"ג), לא תוכלו להשיג בעזרתו מנה של 20 מ"ג. בדרך כלל עם כדורים ארוכי טווח כמו SR וקונסרטה אין ריבאונד, כך שכדאי קודם לנסות איך זה משפיע על הילדה ואחר כך לטפל בריבאונד.

6tuti6

New member
אני יכולה לתת לך עיצה מניסיון אישי|

בני בן ה- 16 מאובחן כ-ADHD,ומשקלו כ-55 ק"ג , הוא נוטל ריטלין SR 20 ,שתי כדורים בבוקר עם הארוחה. יש לציין שמבחינת הלימודים חל אצלו שיפור ניכר החל מתחילת שנת לימודים זו. אני מאוד מרוצה מהטיפול מפני שהציונים שלו מעולים וגם התנהגותו השתפרה יחסית לשנה אשתקד. ואפילו קיבל תעודת תלמיד מצטיין. מה שכן התיאבון שלו ירוד בשעות הצהריים ולקראת ערב הוא משלים את החסר ובסך הכל הילד מאוד רגוע גם בבית ומאוד מרוכז. אני מקווה שעניתי על שאלתך ואם תרצי עוד פרטים אפשר במסר. אני ממליצה לך לגשת שוב לנוירולוג שטיפל בה ולהתייעץ עימו לגבי המינון. כל שנותר לי הוא לאחל לך ולבתך בהצלחה. ושנשמע רק בשורות טובות. בתקווה שעזרתי תותי.

חשוב מאוד לדעת, אם מדובר בSR

או ריטלין רגיל. SR= למינון של 8 מ"ג ריטלין רגיל. סביר למדי שהיא במינון חסר ועל כן לא תראה שיפור. הרגזנות בצהריים הינה כנראה כתוצאה מריבאונד. על מנת למנוע ריבאונד, ממולץ להוסיף חצי כדור רגיל בצהריים, כחצי שעה לפני תום השפעת הכדורים של הבוקר. כן, מומלץ מאוד להתייעץ שוב עם הנוירולוגית שאבחנה אותה. זמן באמת אין לכם הרבה, אז כדאי להזדרז ולהתייעץ איתה בהקדם.

zivadina

New member
לבדוק

שלום רב לך וברוכה הבאה, ייהל. אחלוק על דברי חברתי, חיוך נצחי: יש לכם הרבה זמן! הבת שלי אובחנה רק באמצע י"א, והצליחה לעשות קפיצה דרמטית בציונים שלה מממוצע 6-7 לממוצע 9. היום היא הולכת לטכניון. אז, קחי את הזמן לבדוק את הדברים הבאים, לפני שאת הולכת לשיחה עם הנוירולוגית: 1. אם הנערה מקבלת "ריטלין רגיל" במשקל 20 מ"ג (2 כדורים של 10 מ"ג), ההשפעה היא רק ל-4 שעות. 2. הםא הנערה מקבלת כדור אחד של "ריטלין SR" במשקל 20 מ"ג, זהו מינון נמוך מדי (אשר שקול ל-8 מ"ג על פני 6-8 שעות). אצלי כל הילדים החל ממשקל 50 ק"ג מקבלים 2SR בבת אחת. 3. אם הכעס בשעות הצהריים הוא רק ביום שהיא לוקחת ריטלין, זה עלול להיות rebound, ואז יש מה לעשות כדי להקל עליו. אחרי שתבררי את הנושאים האלה, לכי לנוירולגית. נראה שאת עדיין מתלבטת אם היה שווה לתת ריטלין. ובכן, אני משערת שהתחלתם עם הריטלין כי המצב לא היה אידאלי, וכי חשבתן שהיא יכולה להשיג יותר. לכן, הייתי נותנת הזדמנות לטיפול התרופתי, שאצלנו, כפי שכתבתי לך, חולל פלאים, ובודקת איך אפשר להיעזר בו באופן המועיל ביותר, לפני שמרימים ידיים ונותנים לילדה לדשדש בבממוצע 7 עד סוף התיכון. אני מקווה שתבואי אלינו אם התשובות על שאלות אלו, ונוכל להמשיך ולהנחות אותך הלאה. בהצלחה!

ואולי - זה משהו אחר?

סתם זורקת אבל - אולי משהו מטריד אותה, אולי היא נלחצת מהמחשבה על הבגרויות וזה פוגע במבחנים שלה היום, אולי עלה העומס בלימודים ולא עלה הזמן שהיא משקיעה בהם? היא כבר מספיק גדולה כדי לדעת עם הרטלין עוזר פחות מתמיד, או אם יותר קשה להתרכז בתקופה הזאת, (מ שכבר לא בהכרח קשור ברטלין) ולמרות שלא בטוח שהיא מספיק מבוגרת כדי להצביע על קושי אחר שיש לה. נפילות בלימודים יכולות להיות מהרבה גורמים, בטח שבגיל ההפכפך הזה..

למעלה