ריטלין

maya and shlomo

New member
ריטלין

שלום לכולם קיבלנו חוות דעת מאד טובה על הפורום הזה ואני מקווה שתוכלו להזים קצת את החששות שלנו אנחנו הורים ל- 4 ילדים כשביתנו השניה (בת 11.5) התגלתה לאחרונה כ- ADD. בבדיקת טובה שערכנו עם ריטלין התוצאות שלה היו מרשימות כך שקיבלנו המלצה חמה להתחיל בטיפול בריטלין (יש לציין כי גם הילדה הרגישה מאד טוב עם הריטלין). במשך תהליך האיבחון התחלנו להתעניין בנושא הריטלין והבנו שיש כמה תופעות לוואי שגרמו לחלק מהחברים (גם כאלה שילדיהם אובחנו כ- ADHD) להמליץ לנו בחום רב לא להשתמש בריטלין !!!! מצד שני ישנם חברים שילדיהם מטופלים בריטלין ויש להם רק מילים טובות לספר על השיפור שחל בילדים עקב השימוש בריטליןוממליצים בחום כן להשתמש בריטלין. בתנו היא ילדה מאד נבונה אך עקב ה- ADD סובלת מאי הצלחה בית הספר דבר שגורם לביטחונה העצמי להיות נמוך. נשמח לשמוע מניסיונכם

Gefi Giraf

New member
אני הייתי ממליץ

כן להמשיך את הטיפול, אך במקביל לשמור על מעקב של נוירולוג... ואם אותה ילדה תרצה בהמשך לשרת ביחידה כלשהי הדורשת פרופיל גבוה, הייתי ממליץ להסתיר זאת מהצבא...

ריטלין? לקחת או לא?

ברוכה הבאה לפורום התומך, המחבק, מייעץ ו....אין סוף. אני מאוד מבינה את הספקות שלכם, כי אני הייתי בשלב הזה לפני כשנתיים, ומאוד חששתי לתת לבני ריטלין, ואפילו התבטאתי: על גופתי המתה אתן לבני ריטלין, ולאחר שראיתי איזה סבל נפשי שהוא עבר. מצד אחד הוא ילד עם יכולות גבוהות מאוד, מוכשר ונבון , ומצד שני בביה"ס הוא צבר הערות: שהוא לא מקשיב בשעור, מפטפט, יוצא באמצע השיעור וכו', וכשניגשתי לאבחון איתו, הסתבר שהוא ADHD הופנינו לניאורולוג , וזה הודיע שהוא צריך ריטלין, ומיד הגבתי: בשום אופן! כשהרופא הסביר לי שאני גורמת לבני עוול , והוא ימשיך לצבור כשלונות , שיגרור אחריו בעיות חברתיות, וכשיגדל כשהוא לא מטופל נכון (בריטלין) חלילה , יש סיכוי להתדרדרות...וזה מאודדדדד הפחיד אותי, והיום בדיעבד אחרי שנתיים בטיפול של ריטלין, יכולה לומר שטוב ששינתי החלטה ועזרתי לבני בזה שאפשרתי לו כן לקבל את הטיפול, והילד מבריק, מצבו החברתי השתפר . הצעה: אני בחרתי להתעלם מתגובות של אנשים שלא מכירים את הבעיה אבל!!!יש להם המון מה לומר, לקטול, להפחיד בנוגע לריטלין. אז שיהיה לכם בהצלחה , הגעת למקום הנכון, שכולנו מכירים את הקשיים מקרוב. אגב, רק לאחר חצי שנה של ייסורים נפשיים שעברתי בזמן שהתחלנו בטיפול, ולא היה מי שיעזור, יתמוך יעודד אותי, רק אז שמעתי על הפורום הנהדר הזה, ומאז התחלתי "לחיות" ראיתי וגילתי שאני לא לבד והשד לא כזה נורא. כל טוב ואנחנו איתך.

ילדה נבונה ../images/Emo98.gif

ברוכים הבאים
לכל מטבע, לפחות שני צדדים
והצד החשוב כאן, הוא הילדה הנבונה הזו, הסובלת מחוסר בטחון, אינה מצליחה ליישם את היכולות שלה והתסכולים אצלה הולכים ומתעצמים מיום ליום. הבת שלי, עד לפני כמעט שנה, היתה משוכנעת כי היא הילדה הכי טיפשה בכיתה. כל מה שעשינו לא עזר לשכנע אותה שזה לא נכון. רק לאחר מציאת הטיפול התרופתי המתאים והמינון המתאים ולאחר שחלפו מספר חודשים וההצלחות גם כן- היום היא כבר יודעת בעצמה כי זה לא נכון. לאחרונה- אפילו מתפקדת עצמאית בכיתה ומבחנים אחרונים שעשתה, היו ללא התאמות. השינוי הקיצוני הזה, שיפר את מצב רוחה, את ההתנהלות שלה גם בבית, שלא לדבר על כך שהמוטיבציה רק משתפרת. אז מה נשאר לנו? תופעות הלוואי. עלולים להופיע כאבי ראש בתחילה ובימים בהם לא תשתה מספיק. אצלנו נוהל שתייה מרובה גם בחורף
, עזרו להפטר מכאבי הראש. בדרך כלל אם ישנם כאבי ראש, הם חולפים עם הזמן. כאבי בטן- עוד תופעה אפשרית. ב"כ חולפת לאחר מספר שבועות. חוסר תאבון- תופעה אופיינית לריטלין, בשעות השפעת התרופה בלבד. מומלץ להרגיל לאכול ארוחת בוקר, כי הכריכים יחזרו כמעט תמיד הביתה. הבשורה היא- שלאחר חלוף ההשפעה, התאבון חוזר מיד ובד"כ בשעות אחר הצהריים והערב- משלימים את החסר. תופעות שאינן חולפות, או תופעות חדשות- מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.נכון, יש ילדים/מבוגרים, להם הריטלין אינו מתאים. ישנם טיפולים תרופתיים אחרים ונוספים. אבל אלו שכן מפיקים תועלת מהריטלין- מברכים עליו מדי יום (כמוני וכמו ילדיי) סימן חיובי ראשון כבר יש לכם מכך שהילדה הרגישה טוב עם התרופה. סימנים חיוביים אחרים? העובדה כי ילדים רבים שהיו במצב של בתכם, נסקו ופרשו כנפיים בזכות חלון ההזדמנויות שמעניק להם הריטלין ומצליחים לממש את היכולות שלהם.

maya and shlomo

New member
ילדה נבונה

דבר ראשון תודה לכלום ואכן לא טעו שאמרו לי שבפורום הזה יש אנשים טובים שישמחו לשתף אותי בנסיונם. לגבי התאור שלך חיוך נצחי - האמת לרגע חשבתי ש"התבלבלת" ותיארת את המקרה של בתי .... האמת היא שהיום בדיעבד אנחנו מכים על חטא על הפיספוס הנוראי והסבל שגרמנו ללא יודעין לבתנו. בתנו חייה כל חייה בידיעה שיש לה שלושה אחים מחוננים והיא ילדה "רגילה" ולכן קשה לה יותר .... אף אחד במסגרת החינוכית לא טרח ליידע אותנו על תופעה שנקראת ADD ואנחנו ההדיוטות מכירים רק ADHD וכיוון שבתנו מקסימה, שקטה ורגועה מי חשב בכלל שיש לה הפרעת קשב ..... היו כל מיני תופעות שנבעו מתיסכולים אך לא יכולנו להצביע על הסיבה שגרמה לכך - הרי לילדה יפה ונבונה אין כל סיבה לרגשי נחיתות .... על ה- ADD שמענו במקרה דרך פסיכולוגית שמעולם לא פגשה את בתנו אך שמעה על העובדה שהיא היחידה מבני הבית שיש לה בעיות בלימודים ומיד ביקשה שנערוך לה איבחון על הפרעת קשב - ועל זה אני כנראה אברך אותה כל חיי. כמובן שלא חשבנו פעמיים והנה אנו כאן כבר אחרי האיבחון. כן, אנחנו מבינים שיש לנו חובה וכמובן רצון עז כלפי הילדה לעזור לה כמה שניתן על מנת שיהיו לה החיים הטובים ביותר שאפשר וכאן מדובר כביכול על משהו קטן - כדור קטן או שניים כל בוקר ובזה כביכול יפתרו כל הצרות אבל .... האם יש איזשהו מחקר לגבי שימוש ממושך בריטלין על סוגיו ? הרי חלק מהשמועות אומרות שלילדים המטופלים בריטלין יש עצירה בגדילה וזה מרתיע הרי אין לנו רצון לפתור בעיה אחת ולגרום במקביל לבעיה אחרת. האם יש מידע לגבי מה קורה למשל אחרי 10 שנות שימוש בריטלין ? אנחנו יודעים שאומרים שהריטלין יוצא מהגוף תוך 4 או 8 או 12 שעות לפי סוג הכדור, אבל האם יש מחקר שמבטיח שלא נשארות שאריות של החומר שיגרמו לנזק בעתיד ?

כדור קטן -קסם גדול../images/Emo184.gif

דוקא על הריטלין, אשר נמצא בשימוש כבר כמה עשרות שנים, ישנם מחקרים למכביר. בספריית הפורום מידע רב על כך). היום כבר ידוע כי אין הריטלין פוגע בגדילה. גם אם הוא מאט אותה, אינו משנה את הצמיחה הסופית. אחרי 10++ שנות שימוש בריטלין, בני בכורי עדיין בריא לחלוטין ומוכיחות זאת בדיקות מעקב אחת לחצי שנה. מצרפת עבורכם קישור למדור הטיפול התרופתי, רדי עד לאות ר- כי המדור מסודר אלפביתית.. ים של תשובות תמצאי שם. הכדור הקטן הזה- הוסיף קסם רב לחיי משפחתי. לא רוצה כלל לחשוב, מה היה קורה אילו... יש לי דוגמה מעצמי, שגדלתי בדור שלא ידע... הרבה חלומות נותרו במגירה, המון תסכולים מלווים עד עתה. לא אתן בעד שום הון בעולם- שילדיי יחוו תסכולים כגון אלו. יש להם די והותר.

spidergirl

New member
למה לא לנסות?

ריטלין היא תרופה שעובדת מיד, אם לא יועיל או יזיק - תפסיקו. ואם יעזור - הרווח הוא עצום ולא מסתכם בהצלחה בבית הספר. אני רוצה לספר דווקא מנסיונה של אחותי שאובחנה רק בסוף כיתה ט' ונאבקה בלימודים עד אז. היום, שנתיים אחרי, היא הראשונה בכיתה. ההישג הגדול ביותר של הריטלין אצלה הוא השינוי בדימוי העצמי - היא תופסת עצמה כנבונה ובעלת יכולת ומנסה את כוחה בעוד ועוד אתגרים שכליים, מה שהיה בלתי אפשרי קודם לכן.

למעלה