ריטלין

ריטלין

בערוץ ההיסטוריה רץ תוכנית מענינת על ריטלין מאד מענין השימוש בתרופה לטוב ולרע שווה מבט טל

בטוח ניתן לטפוס אותו

התוכניות תמיד חוזרות... בכל אופן דיברו על ההיסטוריה של השימוש בתרופה ומכאן התפתח לתיאורי מקרה.. כאשר המסכנה שלי היא שצריך להיות זהיר במתן התרופה ולעקוב. כאשר יש כאלה אשר התרופה טובה להם ויש אלו שלא...מן הסתם! לדוגמא: סופר על ילד אשר בתחילה היה לו שיפור ואח"כ ירידה בהתנהגות אשר הביאה לשינוי תרופתי (הוסיפו לו עוד תרופה עם הריטלין) לא מתאים ובמקרה זה להתנהגות על גבול הפסיכוזה. ההורים שהאמינו שזה כתוצאה מהתרופות הפסיקו את התרופות הנ"ל בבת אחת והמצב החמיר כוון שכנראה יש להפסיק את התרופות בהדרגה. היום הילד הנ"ל לא מקבל תרופות אך גם לא הולך לבית הספר כוון שבבית הספר לא הסכימו לקבלו ללא תרופות. לעומת זאת סופר על ילדה אשר התרופה שיפרה את מצבה ללא היכר. דברים אשר נראה כי אינה קולטת (כגון כתיבה) פתאום יכלה לעשות בהשפעת התרופה. דובר על הסתיגמה. ורגשות האשם של ההורים... דיברו הורים (נפגעי ריטלין ואוהבי ריטלין) ורופאים שווה מבט טל

מננע

New member
ריטלין

הייתי בכנס של בי"ח שערי-צדק בשנה שעברה שהוקדש לריטלין,המסקנה הסופית שהוצגה שם היא שלאור מחקרים שנעשו לטווח הקצר ולטווח הארוך (התרופה בשימוש כבר כ - שלושים שנה ) השימוש בה הוא הטוב ביותר לסובלים מ-ADHDובכל מקרה התחושה שלי כשיצאתי מהכנס היתה שכל ההורים המתלבטים צריכים לשמוע את ההרצאה של ד"ר איתי ברגר מהיחידה לנוירולוגיה של הילד בבי"ח זה כי היא מאוד מרגיעה.

מיכל ט

New member
נאוה שלום

ההרצאה הייתה מבוססת כולה על הוכחות מחקריות וכן, זה מאוד מרגיע בעיקר כשמדובר בתרופה שמקושרים אליה כל כך הרבה פחדים.

נאוה ר

New member
תלוי איך מציגים

גם אני הייתי בהרצאה וד"ר ברגר הבטיח שיציג דעות של מתנגדים לריטלין ודעות בעד ריטלין. ובדעות נגד הוא הציג את כל המופרעים שמסתובבים בשבילי האינטרנט. ובדעות בעד הוא הציג מחקרים בלי שום ביקורת או ניסיון אלא להפך תאר את המחקרים כמשהו מדהים ואפילו כתורה מסיני. ביודעינו כמה כסף מעורב והאינטרסים הסמויים והגלויים של חברות התרופות קשה לי לקנות. וכבר היו מקרים לא בעבר הרחוק שהעלימו מאיתנו מחקרים על נזקים לטווח רחוק עקב לחצים כלכליים של גופים מסחריים גם בארה"ב. בנוסף במהלך ההרצאה ד"ר ברגר טען שאין תופעות לוואי לריטלין וכל מי שהכיר ילדים שמקבלים ריטלין יודע שיש כאילו שמגיבים נפלא ויש כאילו שסובלים מתופעות לוואי. בסוף בלחץ רב הוא הסכים שכאשר יש דכאון ריטלין לא כל כך טוב. לי אישית הייתה הרגשה שנכנסתי להרצאה שבה הדת היא ריטלין. אבל כמובן בהחלט יש גם משהו מרגיע למי שהחליט...

אולי כמו בכל תרופה...

צריך לבדוק היטב שזה מתאים לפני שנותנים ולעקוב לאחר שהוחלט לקחת ולוודא שלא מערבבים תרופות... וכו´ טל

למעלה