ריטלין

irit 123

New member
אני עם תחליף לריטלין

כשאני צריכה ללמוד, לקרוא חומר, או צריכה להיות ממש מרוכזת בעבודה בלי להתפרץ על איזה לקוח (
) אני עם כדור שנקרא בוסטר, הוא טבעי לחלוטין ועושה כמעט את אותה הפעולה של ריטלין. בנוסף, התיאבון לא מדוכא (שזה מבאס ברמות אבל לא נורא
) זהו בקיצור, ממליצה על התחליף ולא על המקור. שהתחליף, מעולה כמו המקור

אייבורי

New member
לא מסכים איתך

הבת שלי היא ADD ולא ADHD היא לא היפר אלא יותר חולמנית, סוג של עפיפון מקסים.

נמצא שבד"כ בנות הן ADD

שזה לרעתן. ביה"ס נוטה למצוא פתרונות במהירות רבה יותר למי שמפריע.

Rtitan

New member
ריטלין, קונטרצה - מפקסים את המוח

יש מי שהכדורים הללו עושים להם רע, ויש מי שהכדורים הללו עושים להם איכות חיים שהם לא הכירו קודם לכן. למרות הדעה הרווחת, החומר אינו חומר מרגיע אלא להיפך - הוא חומר ממריץ שמאפשר למוח לעבוד "בטורים" הנכונים שלו. אדם שאינו צריך אותם לא ירגיש השפעה, אולי קצת עודף מרץ וחוסר שקט, אבל לא הכרחי. אדם שצריך אותם, והם מתאימים לו - ירגיש מהר מאד איך הכדורים הללו מפקסים לו את המוח ומאפשרים לו לשלוט במה שהמוח שלו חושב באותו רגע, או באותה משימה. אני לוקח קונצרטה של 27 מ"ג, ומאז שהתחלתי, השיפור באיכות החיים פשוט לא יתואר.

סגלגלה 1

New member
האמונה שלי שהיא בלי שום ביסוס מחקרי

שאדם יכול לאמן את עצמו להגיע לפוקוס כזה בלי ריטלין וכד' להבדיל מילדים קטנים ולא בשלים. שזה המון רצון עצמי. ולי סתם אין כזה כל הזמן, לפעמים יש לי שטויות בראש. שאם אני אקח כדורים כימיים אני מוותרת לעצמי להצליח לבד. שזה נורא לא להיות אני עצמי, אלא אחרת בגלל חומר כימי במוח. ואין לי ספק שהחיים שלי יהיו הרבה יותר פשוטים עם ריטלין. מפחיד שפעולה פשוטה של מחשבה וריכוז יהיו תלויים בכדור ולא בי. ואני לא מקנא בדור הצעיר היום, בעולם כל כך תחרותי,כולם צריכים להיות תלמידים מצטיינים, כי אין עבודה ופרנסה מספיק טובה לאנשים בינוניים.

irit 123

New member
תראי, תביני, תשמעי, תקראי

אני מבינה את מה שאת אומרת, מבינה את החשש שלך שאפילו פעולה כל כך פשוטה כמו לחשוב ולהתרכז, תהיה תלויה בכדורים. אבל יש אנשים, שללא הכדור ממש לא מצליחים אפילו להיות קרובים לריכוז. לא מצליחים להביא את עצמם למצב שבו הם פשוט מתיישבים ופותחים עמוד אחד של הספר וקוראים את החומר. שלא נדבר על מה שקורה בעבודה ושצריך להתרכז, שם? בכלל! יחד עם זאת, עם כל הדברים "השליליים" של הכדור, הדבר החיובי העיקרי הוא שאפשר להתרכז, ללמוד, סוף -סוף לגשת למבחן ולהוציא ציון מעולה ולא לגרד את החצי עובר. עכשיו, חודש + למדתי המון-המון חומר, ולא יודעת איך הייתי שורדת בלי הכדור

אייבורי

New member

סיכמת את זה מעולה. לפני הכדור, שעתיים מלחמה עם הילדה שתשב ליד השולחן וזה עוד לפני שפתחנו את העמוד הראשון.

סגלגלה 1

New member
תראי את....

לדעתי יותר קל לתת ריטלין ושות' במקום לריב עם הילד ללמוד שעתיים. אני לא מתחרטת על אף דקה ש"בזבזתי" על לריב עם הבת שלי ללמוד כל השנים. ולא נתתי לה ריטלין. בזכות זה היא יודעת ללמוד גם בלי ריטלין. בזכות זה היא היתה בכיתה ילדה תוססת ומושכת תשומת לב. ולי היו שיחות עם המורים בערב. בגיל 16 היא החליטה בניגוד לדעתי שיותר חשוב לה ציונים גבוהים. ואני לא מדברת על מצבים קיצוניים. של חוסר יכולת לחלוטין. שם אין ספק. אני מאמינה שהיד קלה לתת ריטלין, שהמון בני נוער מגיעים למצב של הפרעות קשב מרוב גירויים שיש מסביב ומחוסר שעות שינה. כנראה שאת הקידמה אי אפשר לשנות, והריטלין הוא חלק ממנה. הנכדים שלנו יאכלו לארוחת בוקר קורנפלקס מועשר בריטלין.

irit 123

New member
בואי ניקח דברים בפרופרציות

למרות שאני בטוחה שזה היה בנימה של צחוק, אבל עדיין. אני בטוחה שאת לא מתחרטת על אף רגע שבו "בזבזת" עם הבת שלך, בניסיון לשכנע אותה ללמוד בלי ריטלין, ממש בטוחה. אבל אם יש לך אפשרות לתת לבת שלך את הכלי הזה, שמקל עלייה משמעותית, ועובדה שהיא בגיל 16 החליטה לקחת את הכדור כדי לקבל ציונים טובים יותר. אז.. למה לא לתת בעצם? אין קשר בין זה שהיא הייתה ילדה תוססת ומושכת תשומת לב לבין כישורי הלמידה שלה. בואי נגיד, שכשאני ללא הכדור שמקל עלי (לא ריטלין) במצבים של למידה, מאוד-מאוד מבחינים בי. למה? כי פשוט קשה להיות בשקט, קשה לשבת. כשאת ממש רוצה להתרכז, ואת מרגישה את "ההפרעה" משתלטת עלייך את מנסה להחזיק את עצמך כמה שיותר חזק ואת פשוט לא מצליחה. היד בהחלט קלה לנתינת ריטלין, אין מה לדבר. המורות מעדיפות את הילדים קשובים ושקטים בלי להתעסק יותר מידי בבעיות משמעת. כל החוכמה היא לדעת לאבחן בין מצב שבו סתם "רוצים שקט" לבין מצב אמיתי.

Rtitan

New member
האמירה הבעייתית כאן היא...

"שאדם יכול לאמן את עצמו להגיע לפוקוס כזה בלי ריטלין ..." זה נכון - העובדה היא שהגעתי למה שהגעתי בלי ריטלין כי היו לי אסטרטגיות שלמדתי שעוזרות. המובילה ביניהן דרך אגב, היא שתיית כמויות קפה שיכולות לעורר ממותה מתה כבר מיליון שנה - אני מדבר על בין 15 ל-20 ספלי (מאג) קפה ליום ממוצע. אני מדבר כאן על צנצנת ג'ייקובס שמספיקה לפחות משבוע. רק אחרי כן התברר שהמתילפנידייט (C14H19NOC14H19NO2) פועל על מערכת העצבים כמו מולקולה מוכרת אחרת: C8H10N4O2 - הקפאין. ראי כמה המולקולות הללו דומות כשהקפאין נראית כמו אגף של המתילפנידייט. היו עוד אסטרטגיות שהצריכו המון כוח רצון ובשעה שאחרים הוציאו אנרגיות על לימודים - אני הוצאתי אותן בעיקר על לא ללכת לקרוא משהו אחר מעניין. הכדור הזה הוא כמו כל כדור אחר, יש מי שצריך אינסולין כי הגוף שלו לא מייצר או לא מייצר מספיק, יש מי שצריך B12 כי יש לו מחסור (גם ללא צמחונים), או כמו שאני חייב להרכיב משקפיים כי אחרת אני לא רואה, ללכת עם מתקן מצחיק רק כדי לעשות משהו טבעי כמו "לראות"? אני לא מעודד את צריכת הכדור - לעולם לא לשכוח שהמולקולה הזו פועלת על מערכת העצבים המרכזית וחייבים לא לקחת אותה בסופי שבוע אלא אם רופא אומר אחרת כדי למנוע סיכון (לא חייב להיות, אבל קיים) של התמכרות - אבל אני כן אומר לא לפחד ממנה... לי היא עשתה נפלאות ושיפרה את איכות החיים כמו המשקפיים שעל חוטמי.

סגלגלה 1

New member
אתה יודע שזה לא רק כוסות קפה

ריכוז משפרים ע"י מזון בריא שינה מספיקה בלילה ספורט סדר וניקיון בסביבת העבודה שקט מרעשים, או לחליפין מוזיקה שעוזרת סילוק גורמים מסיחי דעת ומוצאים את השעות ביום שהריכוז טוב יותר וכדומה וראיה או B 12 אי אפשר לספק בדרך אחרת טבעית. מצד שני אני מודעת לכן שהרבה יותר בריא לאכול אוכל טרי והרבה פעמים אני אוכלת אוכל מעובד שמכיל חומרים לא בריאים. כי יותר נוח לי אבל אני לא משתמשת בכדורי שינה כשאני לא מצליחה להרדם בלילה.

מהנסיון שלי עם הזוגי,

(ההיפראקטיבי עד מאוד) להגיד שינה מספיקה בלילה להיפראקטיבי זה קצת מצחיק ומאוד יחסי. בשביל לתפקד איך שהוא מתפקד אחרי 3-4 שעות שינה, אני צריכה לישון 9. אגב. גם אצלו הפתרון הוא הרבה מאוד כוסות קפה.

ארטיטן לא יאומן!!!

אתה כמבוגר לוקח 27 מ"ג שעוזרים לך ואילו הרופאה המומחית נתנה לבת שלי.... כהתחלה וכניסיון כמות של 36 מ"ג שדפקה לה את המוח ועשתה אותה חולה ועכשיו היא לא רוצה לשמוע על הקונצרטה.... ברור שאם הכדור הזה יעזור לה זה רק במינון הנמוך.... וגם זה לא בטוח...היא היפר זאת ה...בעיה שלה כרגע הבעיה הנוספת שבגלל גיל המרד הנורא אני הידע והדעות שלי לא נחשבות עבורה!!!! כל האמהות של החברות שלה יודעות יותר טוב ממני וגם הרופאה של קופ"ח שסוף סוף הבנתי סופית לפי מה היא עובדת ומה באמת מעניין אותה.... גם היא נחשבת אצל הבת שלי.... ואני?אני לא רופאה ואני קוראת שטויות באינטרנט!!!! להתפלץ מהדור הזה.....!

Rtitan

New member
זה לא ממש בעייתי...

המינון אינו לפי משקל גוף, גיל או גודל מדיד אחר, אלא עד כמה שאני יודע שלכל אדם, בשל האיפיון הייחודי לו בבעיית הקשב והריכוז - יש מינון מתאים לו. מינון נמוך מדי פשוט לא ממש ישפיע, מינון עודף יגרום לדפיקות לב מואצות וחוסר שקט. היה יום אחד במסגרת הניסויים והטעייה שלקחתי כדור של משהו כמו 50 מ"ג... חשבתי שהלב שלי לא ישאר בבית החזה עד סוף היום אלא בשלב מסויים אמצא אותו מתגלגל על הרצפה. זה היה יום שלם שפטיש אוויר קודח אותי מבפנים ואני בקושי שולט בשרירים שלי. באותו יום נשארתי בעבודה עד 9 בערב רק כדי להיות מסוגל לנהוג הביתה... בארה"ב נותנים מינונים של יותר מ-80 מ"ג... רק לידע כללי.

o r n i t

New member
אני מקווה שאת הכדורים

האחרים של החפפה לא שכחת... בכל אופן יפה לך ההזדהות.

למעלה