ריטלין SR

שונית 2

New member
ריטלין SR

בני בן ה7 עולה לכיתה ב בשעה טובה,את כיתה א סיימנו עם רטלין רגיל.לאחרונה הומלץ לנו לעבור לרטליןSR לא ברור לי מה ההבדל ולאיזה תופעות לוואי אצפה............אשמח לתגובותיכם.

zivadina

New member
מנסיון שלי ושל הבן שלי,

ה-SR מחזיק כמעט כפליים ויש לו הרבה פחות תופעות לוואי. אבל, על כל אחד זה משפיע אחרת, וכבר אמרו פה שיש כאלה שהוא בכלל לא משפיע עליהם, או משפיע לא טוב. פשוט צריך לנסות, כי יש ייתרון גדול מאוד לזה שהוא מחזיק יותר זמן. אגב, הדוקטורית שלנו כאן אמרה שה-SR עם 20 מ"ג משפיע כמו שניים עם פחות מ-10 מ"ג כל אחד. זאת אומרת שבכל שעה יש בגוף כ-8 מ"ג ריטלין במשך כ-7 שעות. ושוב, לנו יש נסיון מצוין אתו, אבל אתם צריכים לבדוק בעצמכם. בהצלחה

זהבה נ

New member
שונית שלום,

הריטלין SR זה ריטלין שמשתחרר בגוף לאחר יותר זמן מהריטלין הרגיל והכוונה היא שהוא מספק אפשרות להתרכז ולהיות קשוב יותר שעות ולא צריך באמצע היום לקחת מנה נוספת כמו שלעתים קורה עם הריטלין הרגיל. לדעתי התופעות לוואי קיימות הן כמו בכל טיפול תרופתי מאוד אינדיבידואליות(תמיד מומלץ לקרוא את העלון לצרכן
) אז תמיד חשוב לשים לב לכל שינויי, אני אישת ממליצה להורים שיתחילו עם הטיפול שהרופא המליץ כבר באמצע החופש הגדול, כי אז ניתן לראות יותר את תופעות הלוואי אם הן מתקיימות ויש אפשרות להתמודד איתן ולהתייעץ עם הרופא שוב. להתראות ובהצלחה

שונית 2

New member
רוצה לאמר............

תודה לזיוה וזהבה על שהגבתן זה נותן הרגשה שיש עם מי לחלוק ומן הסתם שחולקים עם מישהו הכל ניראה פשוט יותר עם המון תיקווה,כפי שכתבתי הכל עדיין חדש ואני לומדת את הנושא,צוברת הרבה שעות פורום שזה הדבר הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי. גאה להיות שייכת לקהילה נהדרת ותומכת זאת מקווה להכיר את כולכם באיזשהו מקום שלבטח ניתכנס לאיזה הרצאה או סדנה. נ.ב מישהו יודע אם לעמותת ביחד יש סניף בצפון?

יש לי עוד שאלה ../images/Emo35.gif

האם הריטלין SR מתחיל להשפיע לאחר יותר זמן מנטילתו מאשר הריטלין הרגיל? (כי הסברת שהוא משתחחר יותר לאט). כלומר, האם לוקח לו יותר מ-20 דקות בערך להתחיל להשפיע?

zivadina

New member
לא זכור לי דבר כזה.

אני תמיד לקחתי/נתתי לפחות חצי שעה לפני הזמן שצריך.

arena

New member
אצלנו

גם הרטאלין הרגיל וגם לאחר שעברנו ל SR התחילו להשפיע לאחר כחצי שעה ואפילו 40 דקות. אצלנו ה SR לא הספיק ואנו נותנים עוד חצי רגיל. בכל מקרה זה מאד אישי וכל ילד מגיב אחרת. אני הגעתי למסקנה שהכי טוב זה להסתכל על הילד ועל התגובות שלו וגם לבקש מהמורה התיחסות , מפני שמה שאת רואה זה המדד הכי נכון בדרך כלל. כל פעם שנתתי לו כדור בחופש בדקתי את השינוי , מתי התחיל להשפיע , מתי הפסיק להשפיע ואילו התנהגויות נעלמו ואילו התנהגויות נשארו. זה גם יכול להשתנות לאחר תקופה מסוימת.

a25

New member
כן

הקפסולה שלו היא קפסולה שגורמת לשחרור איטי יותר ולכן לוקח לו כשעה להגיע לריכוז הדרוש על מנת לנתחיל להרגיש את התוצאות. לי באופן אישי הוא לא עזר, אבל אני מקרה בודד..

arena

New member
את לא מקרה בודד.

דברתי עם אנשים ממש מהתחום ולהרבה אנשים ה SR לא כל כך עוזר , אולי כי המינון שלו בעצם נמוך מ 20 מ"ג כמו שנהוג לחשוב. יש כאלה בארץ שטוענים כי הכדור לא טוב לחלוטין. אני כאמור נותנת לבני כדור זה יחד עם חצי רגיל .

למעלה