ריטלין LA

ריטלין LA

האם את מכירה את התרופה ומה דעתך עליה? בתי סובלת מהפרעת קשב וריכוז קלה, בגיל חטיבת הביניים.

anatdav

Well-known member
בני בן 10. כבר שלושה חודשים מקבל

ריטלין LA 20, והכדור משפיע מאד טוב, לטווח הרבה יותר ארוך מהריטלין SR. ה-SR השפיע רק ל-חמש שעות. התחלנו לטפל בריטלין LA כבר מסוף מאי והשינוי בבית הספר היה ממש מיידי ולטובה.

meivari

New member
לא התלהבנו

באופן אישי ניסינו להחליף לילד טיפול של SR+ רבע רגיל (שיוצא בערך 12.5 מג סה"כ ברגע נתון) בLA30 שאמור לתת אותו מינון. הסיבה העיקרית שניסינו היתה לנסות להגביר את התאבון של הילד. ניסינו 10 ימים והתגובה לא היתה טובה. פרט לעובדה שהמשיך לא לאכול , היה עצבני, בכיני ולא קשוב בבית ובית הספר. אנחנו חזרנו לSR שעבור הילד נותן תוצאה טובה יותר והרבה יותר זול וקל להשגה. בפורום יש הרבה הורים שמוסרים על שינוי מדהים לטובה בשימוש בLA, כך שאולי כדאי לנסות (ניתן לבקש מרשם ל10 כדורים). בהצלחה

FOR THE LD

New member
אצלי LA30 השפיע רק ל-4 שעות

וגרם למצב רוח ירוד עד דכאוני. עברתי לSR וחל שיפור ניכר.

ואצלנו הוא שיחק אותה הכדור הזה ..

איך הבן שלי אומר אין עליו ..על הכדור. מקבל כדור ב7 בבוקר השפעה עד השעה 17:00 מסיים שיעורים לומד למבחנים מצב רוח בסדר ואפילו יש תאבון. בהצלחה לבת . ענת

ואצלנו....

הבן התחיל עם LA 30 מספר ימים לפני סוף השנה וגם בקיטנה והיה נהדר. השפיע עד אחה"צ המוקדמות (בערך עד 3 מהשעה שבע וחצי) . הילד רק סיים כתה א, כך שקשה לומר בנוגע להכנת ש"ב ומבחנים. אני מקווה שזה ישפיע כמו הריטלין הרגיל שהביא אותו לסיים את כתה א, "כמו הילדים הרגילים". אצלו גם ברגיל לא היתה השפעה על האוכל (הוא אף פעם לא היה אכלן מצויין) אבל היום אני יכולה לומר שהוא אוכל קצת יותר, אז אולי כן היתה השפעה על התיאבון ואולי הוא מתחיל לגדול ולאכול יותר. חוץ מזה לא היו אצלו תופעות לוואי חוץ אולי מלעיתים הוא מתעורר באמצע הלילה ומתקשה להרדם שוב ולפעמים פשוט מרגיש שאינו מצליח להרדם. דר" מנור אמרה משהו לגבי ההקשר למינון הקודם וויסות מחזור השינה. אבל זה ממש פרט קטן שניתן אולי גם לייחס אותו לחום של הקיץ. בקיצור, נראה מבטיח. מצטערת על האורך על הבוקר (עם הקפה) ושיהיה בהצלחה!

aneni

New member
התחלנו עכשיו לקחת את הריטלין LA...

היום זה היום השלישי שביתי מקבלת אותו (מלאו לה 6 החודש והיא עולה לכיתה א') עדיין קטונתי מלגבש דעה .. אך על פניו נראה לי שהוא מאוד עוזר. שיהיה לכן בהצלחה אנני.

סיגלד

New member
מישהו יכול להסביר

על ההבדל בין ה LA ל- SR ? כיום אנו משתמשים ב SR20- בסך הכל שמפיע יפה (ילד שעולה לב') החל משעה 7.00 ועד השעה 16.00 ! האם ל LA יש תופעות לואי שונות? מה בדיוק ההבדל בין השניים?

meivari

New member
שתי נגזרות שונות של רטאלין

שתיהן אמורות עפ"י היצרן להשפיע ל8 שעות. אבל... LA חדשה יותר בנויה בצורה חכמה יותר של כדוריות בעלות מעטפת שונה ארוזות בתוך קפסולה. את הקפסולה אפשר לפתוח ולפזר על מזון את הכדוריות (יתרון למי שלא יודע לבלוע). LA אמורה להיות"עדינה יותר" פיזור החומר הפעיל לאורך היום אמור להיות יותר טוב מאשר הSR,פחות תופעות ללואי כגון rebound . רטאלין LA בא בשלושה מינונים 20, 30 40 מ"ג כאשר ה20 בערך שווה לSR. על הניר LA עדיפה, בפועל משפיעה על כל ילד אחרת כפי שניתן להתרשם מהשרשור למעלה. חיסרון גדול של LA שהתרופה לא בסל התרופות כך שבמקום 11 ש"ח ל SR משלמים כ-150-200 שקלים תלוי במינון, בקופת החולים.

סיגלד

New member
תודה רבה

על ההסבר. נשמע מענין מאד- שווה נסיון ! נפנה לרופא המטפל.

b a r b a i m a

New member
ואצלנו-זה כדור הפלא!

לפני כן הבן שלי קיבל ריטלין רגיל שעזר לשעתיים אולי שלוש והריבאונד היה נוראי. כאילו אחז בו שד והפך אותו למפלצת רעה. מהרגע שהתחלנו עם ה-LA לפני כחצי שנה - הכל פורח. יש לו חברים הוא לומד כבר לא מציק לכולם פשוט נעים בחברתו אפילו עכשיו בקיטנה הוא סרב ללכת בלי כדור ואמר אני חייב לקחת - אני מרגיש כל כך טוב עם הכדור.

אצלנו הוא התגלה ככדור עם פחות

תופעות לואי, יותר נעים ועובד מצוין. אצל כל אחד, זה אחרת. כל אחד מגיב באופן שונה לנגזרות הריטלין השונות. בבית שלי הוא הצלחה גדולה, בעית המימון היא המונעת ממני לעבור לשחמוש בלעדי בכדור זה.

למעלה