ריטלין LA מהו?

irisgh

New member
באמת לא יודעת

LA זה נדמה לי - Long Acting - פעולה ממושכת SR זה נדמה לי - Slow release - שחרור איטי שניהם אמורים לגרום לכך שהריטלין ישפיע לזמן ממושך יותר מה 4 שעות הרגילות, אם אני מבינה נכון.

ריטה ב

New member
תשובות מהפורום

מהודעות הפורום: ריטלין SR הוא מקביל בדיוק לריטלין LA רק שהוא עדין פחות ומעורר יותר את תופעות הלוואי (הרגילות). (ד"ר איריס מנור) SR הוא מינון של 8 מ"ג ל-8 שעות. זהו המינון היחידי לכדור זה. בנוסף קיים ריטלין LA במגוון מינונים - 20/30/40 ששקול בהתאמה ל- 8/12/16 מ"ג ל-8 שעות. (spidergirl)

esty104

New member
ההבדל הוא כנירא בזמן הפעולה :

LA= long lasting 10-12 שעות SR= sustained release עד 8 שעות כמו 2 כדורי Ritalin 1. משהו מאוד חשוב! שמתי לב שישנם אנשים ששוברים את הכדורם עם אפקט מושהה, LA, SR . אתם "שןברים" את היתרון של ההשפעה עד 12 שעות ובנוסף עלולים לסבול מ-overdosage כמות כפולה של תרופה בבת אחת. בטח ישנה מעטפה פנימית לכדור שנמסה אחרי כ-4 שעות. 2. לילדים קטנים מגיל 6 הבנתי שלא ממש חקרו. רק כדאי להזהר כי די מפחיד. בעצם אם תירצו, תקראו לבד, מאמר של חברת תרופות לא שמוכרת שיטות במקום. http://www.pharma.us.novartis.com/product/pi/pdf/ritalin_ritalin-sr.pdf וגם בעברית על LA http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/669/xPG/71/xFT/36573/xFP/36736

פיונה ש

New member
ריטלין LA אפשר לפתוח ולפזר על אוכל

(קר), לא ללעוס את הכדוריות. זה הריטלין היחיד שמשפיע 6-8 שעות למי שלא יכול לבלוע כדורים.

פרחיה2

New member
מה עם התאבון?

הריטלין הרגיל וה- SR עובדים מצוין על הבן שלי, רק שהוא ממש לא אוכל וזה מפריע לו מאוד. אולי כדאי לנסות את ה-LA ? יכול להיות שזה לא פוגע בתאבון? האם זה מסובסד על ידי קופת חולים או שזה יקר כמו קונצרטה? {אנחנו במכבי}

meivari

New member
אצלנו לא שיפר

ניסינו LA 30 במקום SR+ רבע רגיל בנסיון לעקוף בעיות תאבון (הילד רזה והתחילו בעיות גדילה). גם בהשפעת הLA הוא לא אכל ובנוסף קיבלנו תלונות מבית הספר, כך שאחרי 10 ימי ניסיון חזרנו לSR. המחיר דומה במכבי לקונצרטה.

כנראה שכל אחד מגיב אחרת ..

אצלנו כשעברנו לLA הוא התחיל לאכול גם בזמן השפעת הכדור , כשלקח ריטלין 10 מ"ג לא אכל כלום בזמן ההשפעה. אנחנו בקופת חולים מכבי ו-30 כדורים עולים 136 ש"ח אבל זה ממש משתלם זה יוצא בערך 1 ש"ח ליום הכדור מ7 בבוקר עד 18:00 בערב ללא תופעות לוואי . בהצלחה לכם .

virlomi

New member
ממה שהבנתי

הLA נחשב עדין יותר מהריטילינים האחרים (פחות תופעות לוואי - לא תמיד נכון)
טווח פעולה ארוך 8-10 שעות (כמו SR או קונסרטה ולא כמו רגיל) \*| מגיע במגוון מינונים. (שלא כמו SR) ניתן לפתוח את הקפסולה ולפזר את תוכנה (אי אפשר לעשות עם SR וקונסרטה)

למעלה